[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
落樓下買番個蛋糕好難咩?
真係未見過自己個仔生日係咁po方包嘅老母
講就天花龍鳳
可能蝦乾終於聽我地講
收返埋個仔
放棄佢13.8k+ followers
睇佢結婚果日朋友講既野就知佢個人真係好真誠善良 有好多野可以扮 唯獨係朋友對你既評價扮唔到
有咁多朋友愛護有原因架 又唔見夏子婷結婚有朋友祝福佢然後感動到流淚?

一講又諗起佢點會挑剔cyn 夏子婷你咁妒忌人地 不如檢討下自己點對人先啦
不過其實都無呢個必要喇 因為作為一個呃飯食既kol你已經玩完

過去風光果幾年係你行緊運 但你不學無術又唔識增值自己
講野又得罪人多稱呼人少
而家先玩完咪算你好彩 好好珍惜仲有錢買麵粉整掟死狗麵包既日子 你而家無工開遲早坐食山崩 到時我怕你連十蚊五隻雞腳都食唔起
點樣挑剔cyn

用電話覆po真係成日都打錯字
盲公生日佢都係176蚊塊牛扒兩份食
臭蝦唔會浪費一分一毫喺黎討債嘅佳仔身上
蝦姐你岩呀!要活得好好的讓haters閉嘴
但日日餵全家食冇餡麵包都叫活得好好的?
屌乸星佢個template串到
Here is your answer
By alex ha
當正自己真係professor但啲答案又冇料到
整極都失敗好心就放棄啦
成日玩食物 逼屋企人食垃圾
仲唔係以為自己廚藝大師將個食譜走糖走油
左改右改咪整極都失敗囉

不是那種可以為了孩子可以完全拋棄工作的人
原來角仔從一開始就不受重視

依家有人幫手 唔知角仔覺唔覺得佢老母癲撚咗呢
印象中,佢嗰陣屋企有工人照顧婆婆㗎,只係老人家覺得洗衣機嘥水嘥電

其他物質嘅嘢,佢豐富過呢度大部分人(包括我)
佢地以為減左就健康
但甜品糖同油除左係加甜味同香啲滑啲
係有實質功用
尤其家庭自己整個份量咁細 一減就等於好多%冇左
不過算啦 同佢地講佢地只會覺得係我地唔識野

好似蝦乾咁 佢改人食譜用橄欖油代部份牛油
一定覺得自己好撚醒好健康
但過一排佢肯定出返黎
睇過佢中學啲blog 先發現原來自己細個咁窮
無論點睇夏子婷既童年係比上不足比下有餘
上天已經好錫佢比左搵左咁多年easy money
可惜佢到呢一刻佢都係唔識醒
我地永遠都唔會叫得醒一個扮訓既人
認真 呢個可能性好低
佢會放棄嘅話唔會等到今日
其實我覺得係佢搓得唔好
我屋企人係真・麵包師傅嚟嘅,所以我問過佢點解啲包冇焗/蒸過龍,但都係好乾咁,佢話應該係搓得唔好
係囉
其實姑
如果換做日日整唔同既蔬菜蓉/糊仔唔係仲健康咩
仲慳好多時間添
佢仲要仲係整冇味齋包
但求有啲色水做戲俾人睇

麵包其實而家係公認唔健康既食品
又重麩質,又重碳水高GI
同少蛋白同有益既脂肪

真係呃人都俾少少智商好嘛
但佢已經唔係手搓
用麵包機同廚師機都可以咁fail...
到時已經過左100個post
呢個回力鏢真係好正
佢有樣嘢講得啱嘅就係「孩子唯一能依靠的媽媽都變成自己害怕的人」
唔知佢有冇機打呢 ,只要有機打佢就快樂
佢而家日日係屋企冇野做, 全天侯 ME TIME MON POST負皮.
搵份工都唔肯又唔湊仔有, MAID MAID打理哂家務.
「唔工作會覺得自己好冇用」 >咁蝦乾你係咪自打嘴巴呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞