[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
最仆街嘅係臭蝦重要屈鳩盲公話係佢想要細路
唔使明眼人都知道係臭蝦單方面想生個仔出嚟R撈
佢本身早兩星期已經開始試整「寶寶香蕉戚風蛋糕」,可能佢試咗兩禮拜都係fail, 所以索性唔post
我蝦「對美學有極高要求」
佢人生有咩係成功架其實
呃到盲公娶佢,可能已經係佢最大成就
真係二次投胎㗎啦
做囡時,連洗衣機都冇用過
嫁咗後都叫曾經享受到有工人
等老爺奶奶唔係度,又輕鬆接收奧運私樓
佢而家應該仲好滿足既
始終仲未去到離婚
派負皮
但有時都唔夠快
離婚仲有得分馬丁身家
雖然唔知馬丁有幾多斤兩
停不了找metime的金牛座
洗隻杯都多多聲氣嘅蝦公蝦公嗰種唔甘心做嘢嘅怨氣隔住個mon都feel到牙蝦而家應該好憎桑拿太太熊大幫桑拿太太洗奶樽掃風同蝦公真係好大對比
佳佳收埋 父母不愛
從沒有 被愛過 喊了再喊也不睬
蝦可能心諗:cher 人地太子爺 日日遲到早退唔返工都得啦

重點:
- 好多人問
- 唔工作會覺得自己好冇用
- 所有full time mum 都會變得脾氣暴躁
- 有maid同老爺奶奶 = 幫bb擴闊社交圈子

好華麗嘅藉口
真相就係本人懶過西
每個老公都有愛自己老婆嘅方法 不必比較
佢有咩用係屋企擦cream 睇下書 洗化妝刷就話累掛了煮飯就煮到乾爭爭 自己鐘意唔食肉食秋葵就逼人一齊食懶就懶啦無謂揾咁多藉口
事實係盲公週末都唔留屋企
上個post有人見到盲公一個去街
Hagone好心搵份工啦
頭家都就快散
喺屋企都無用 咪又係匿入房打機
佢邊有咁有父愛同角仔玩

死啦,佢會唔會覺得自己依家好無用架
唔緊要啦,因為佢都真係廢既
湊仔又唔得,整野食又唔得,KOL份工又做唔好
每次睇都覺得好好笑 奶晒野咁既款
如果我係佢 其實唔會share食條片 當中個份喜悅真係感受唔到

然後樓上話佢同林經理一齊已經知對方咩料
但佢又咩來頭大家更清楚
對佢黎講 依個已經係上天比佢既福份

Sona雖然背景有d離地 但感受到佢打從心底既善良 同對家人既愛
佢值得擁有<3
唔工作會覺得自己好冇用 而家一份工作都無, 咁無用又唔見佢去正正經經搵份工, 247咁對住個兒子, 脾氣變得暴躁, 好心佢放過個仔.

脾氣暴躁因為佢本身就唔愛個仔, 佢黎討債嫁嘛, 有吐司佢食已經好好啦,仲想食肉? 再投胎囉

幫bb擴闊社交圈子, 出世左咁耐都唔見bb見下外面個世界呀, 仲話擴闊圈子喎, 哈哈, 好笑
佢放得好開喎~
角仔初生喊足15分鐘先去睇~
落街買餸放風又係maid maid 做~

想做Working Mom又收咗皮
做Full Time Mom 又唔甘心
又廢又懶
既然係咁,就好好休養
啲pr 識do㗎啦
邊個brand無良到叫產後抑鬱康復既媽媽再受刺激、賣廣告?
Hello
成個weekend冇上過黎
足歲後角仔仲係唔見人
小熊貓父親節唔知快唔快落
搵工需要技能
空姐空少好多專業人士Fresh grad都投入緊市場
就算轉工都難
何況佢咁”專業”
咁佢而家一定覺得自己好冇用 仔又湊唔掂 工又冇得開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞