[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(84)

1001 回覆
55 Like 4 Dislike
善兒真心靚 ,仲要斯斯文文 好乖巧
似大韓
佢個敦厚老實既外形似民國
哽工絲一開始好似廢老咁
識耐咗就發現佢好得意

原來佳仔三個月嘅時候 塊面已經冇肉
係咪日文值得商榷
利申:唔識日文
https://123.briian.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5603
「顏值不是日文,日文應該是「外見レベルOOXX...」之類的」

「「顏值」是中國網民的慣用語,算起來應該屬於一種日化漢語,
「顏」在中文本來就是外貌、表情等意思,如容顏、和顏悅色....
日本拿去用了,在後來的世代有了許多相關詞彙,如顏文字、顏飯(只重外表的外貌協會)、洗顏...等等。後來中國網友把這樣的用法加了個「值」,也就是數值、指標的意思。」
顏值蝗語嚟 日文通常講顔面偏差値
佢好似好耐冇同啲姊妹出街玩?
專心湊仔?
有冇圖?
無錯~
無來經真係好低能
易孕體質又係懶巴閉

佢咁好彩本來係好事~
但經把西口講出黎,真係難聽過粗口

明明角仔係佢孕期都對佢唔錯,但佢湊到角仔一pat屎咁
可能引證咗,輕易得到嘅野,人係唔會珍惜。

搵埋大少嚟落場先
有比較就好有傷害
凑咩仔
專心整麵包咋
佢既人生從來都冇肉
大少呢張係恥笑緊佳仔投錯胎
阿七連登兒子

已經唔記得佳仔有冇加固呢個時期
定係直接跳咗去食麵包
cs咁都2個負皮牙Alex你翻唔到身真係抵撚柒死
相撲手
都叫有餐紫藍色柔順劑食吓
係呀,physically存在喺同一空間唔算湊仔。蝦乾平時喺屋企都係瘋狂me time,上網,整麵包。

佢兒係擺設
陰公
佳仔三個月已經皺晒眉頭同頭大身細
1月時(角仔7個月大)出現藍色柔順劑糊仔
之後已經係4月(角仔10個月大)嘅披星戴月餅同寶寶水餃

蝦姐無仔細分享過令佢累瘋了的加固過程

可能因為無輔食器sponsor 啦
又可能裝備撚係無工具嘅情況唔想用手剁材料(唔好叫我用手搓)
你搞錯左 應該係無姊妹約佢去街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞