[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
用緊液體m巾 真係用過咁多隻m巾入面最舒服個隻黎 但係睇完咁多絲打話用棉條/月經杯好爽 搞到我都心郁郁想試下 但我覺得塞入去個下好唔知點 好驚

Btw 我唔知點解好多白帶 之後經常性翻發念珠菌 但小妹不路都好注重妹妹清潔 會頻換護墊+去完廁所一定用女性濕紙巾抹 但依個情況都冇好轉過 之後每次同男朋友搞完野 第二日係一定會發炎+有勁黃勁多嘅分泌物 其實真係好痛苦 有冇絲打有同樣既經歷?

其實會唔會因為你太注重先出事,佢自己本身有益菌俾你整走晒

因為我由小學開始已經發炎 到到而家大個左就諗住更加注重衛生 但情況係完全冇好轉過

會唔會你屋企toilet 衛生環境唔係幾好,even 你啲under
如果都唔係嘅你睇下醫生好啲喎
樂而雅,又薄又舒服

唔知點解我用樂而雅會好痕 生粒粒
液體反而冇乜感覺
用開高記覺得最好用
棉條都用過一排 好舒服
但我自從打避孕針後啲m黎得好少
所以都係用番巾算
月亮杯都諗過 不過覺得好似唔太岩自己用
同埋係香港都有啲難用
但其實我自己當初諗棉條同杯
除左舒服之外
仲因為其實巾係咁多種野入面最唔環保既
用緊液體m巾 真係用過咁多隻m巾入面最舒服個隻黎 但係睇完咁多絲打話用棉條/月經杯好爽 搞到我都心郁郁想試下 但我覺得塞入去個下好唔知點 好驚

Btw 我唔知點解好多白帶 之後經常性翻發念珠菌 但小妹不路都好注重妹妹清潔 會頻換護墊+去完廁所一定用女性濕紙巾抹 但依個情況都冇好轉過 之後每次同男朋友搞完野 第二日係一定會發炎+有勁黃勁多嘅分泌物 其實真係好痛苦 有冇絲打有同樣既經歷?

因為我由小學開始已經發炎 到到而家大個左就諗住更加注重衛生 但情況係完全冇好轉過

睇下醫生穩陣喎

以前好嚴重個陣真係有去法國醫院睇婦科 但醫生淨係講左兩句話念珠菌 之後開左藥膏就冇再理過我 但個隻藥膏真心work 每次發炎我一搽 一晚就會消痕消腫 但隔兩日又會再復發 但唯一唔同係我啲白帶都一樣係多到仆街
用零感特薄 幾好用唔會焗住

會唔會你屋企toilet 衛生環境唔係幾好,even 你啲under

呀媽有潔癖 屋企乾淨到痴線
Moxie棉條 好用
用過兩次棉條
唔識野是但萬寧買左無導管.. 好難用
不過真係好爽 唔再怕臭味
不過得2/3日用到
流量少既日子難塞 蚊出黎又痛 唔敢用

我多數淨係第一、二日用 訓教用好爽 唔會成日覺得想流出黎

唔係醫生真係答唔到你太多
每個人身體都唔同
btw如果上一個醫生hea走你嘅就睇第二個啦
攞下second opinion都好
有冇人試過訓覺個時漏到係patpat上面但又未到腰個個位 好奇怪

應該係跟住中間流
咁又冇理由訓果陣將m巾攝埋落去架嗎屌

我用whispe 28cm好薄個隻真係會夾住訓 除左岩岩黎m個幾次之後都未試過漏

其實都係架喎
佢唔會一野噴落塊M巾度架嘛
一定係跟住條罅咁sir落去
唔係夾住分分鐘真係sir到上腰

訓教用43cm都會漏出塊m巾 雖然只係幾滴
Moxie棉條 好用

有冇detail未見過

唔係醫生真係答唔到你太多
每個人身體都唔同
btw如果上一個醫生hea走你嘅就睇第二個啦
攞下second opinion都好

Thanks絲打 一路都唔敢同身邊啲人分享依啲野 覺得好醜怪
流量勁大
坊間夜用嗰啲都唔夠長
有冇好介紹
用開零感特薄
好想試下用棉條 但始終都係好驚塞完入去拎唔返出黎
有冇人試過訓覺個時漏到係patpat上面但又未到腰個個位 好奇怪

應該係跟住中間流
咁又冇理由訓果陣將m巾攝埋落去架嗎屌

我用whispe 28cm好薄個隻真係會夾住訓 除左岩岩黎m個幾次之後都未試過漏

我臨訓會meet一格紙巾 摺細佢
攝係屎忽隙到
咁就訓一晚都唔會倒流出黎

去廁所有冇消毒廁板?
同埋同男友搞完一定要即刻屙尿
仲有飲多啲水
btw你發炎會唔會睇醫生 記得如果多過一日唔好一定要睇 因為啲菌係有機會走上其他地方 可能會好大鑊 同埋你有時以為好左就冇睇 但其實係未好 就好易翻發
我之前都有一排成日發炎 上面都係醫生教既
[quote]Moxie棉條 好用

有冇detail未見過[/quote]
好似暫時淨係見到log on有長期賣
我之前係台灣見包裝好靚買黎試 又幾好用
好似有正常/organic 有3款size
流量勁大
坊間夜用嗰啲都唔夠長
有冇好介紹

接受到嘅轉棉條or月亮杯
接受唔到就唯有M巾+衛生褲/底褲型M巾
未用過棉條,係咪同M巾差唔多時間換? 同埋菌方面?

棉條2個鐘點都要換,有菌架
唔信睇新聞。
自己就黎m要落水先會用。

另外,訓教要用41cm先安心訓
流量勁大
坊間夜用嗰啲都唔夠長
有冇好介紹

棉條/月經杯
用開零感特薄

傻豬黎
有條2mm粗嘅棉繩連住,吸完啲M血拉出黎會好順滑
唔會卡住架
用開零感特薄

點會拎唔返出黎
[quote]Moxie棉條 好用

有冇detail未見過[/quote]
好似暫時淨係見到log on有長期賣
我之前係台灣見包裝好靚買黎試 又幾好用
好似有正常/organic 有3款size

好似見過幾十蚊得十枝?
用開零感特薄

點會拎唔返出黎

我地完全係棉條打手
用開零感特薄

點會拎唔返出黎

唔識用無留返條線係出面就gg了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞