[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
討論下大家用咩M巾
用邊種M巾最撚爽
邊度買會平
歡迎討論埋[s]洗閪水[/s]女性潔膚液

我先
用開棉條,tampax橙色,間中會用綠色
紅色招牌果間超市賣74蚊一盒四十條
之後加護墊,真係好大量就加日用M巾

頭尾一兩日無乜野出果陣就日用M巾算
pure skin/零感特薄

有啲性趣試下月亮杯,但個人本身太喱啡
又懶,應該好快就轉返即棄
啱啱試咗隻液體M巾 真係幾舒服
用棉條啦
討論下大家用咩M巾
用邊種M巾最撚爽
邊度買會平
歡迎討論埋[s]洗閪水[/s]女性潔膚液

我先
用開棉條,tampax橙色,間中會用綠色
紅色招牌果間超市賣74蚊一盒四十條
之後加護墊,真係好大量就加日用M巾

頭尾一兩日無乜野出果陣就日用M巾算
pure skin/零感特薄

有啲性趣試下月亮杯,但個人本身太喱啡
又懶,應該好快就轉返即棄

早排咪出咗液體m巾,啲frd話幾好但我買咗未試。早排好似$10三塊。
月亮杯嗰啲我睇完條片覺得好麻煩
棉條+1

係貴少少 但吸力同舒適程度冇得頂。

係貴少少 但吸力同舒適程度冇得頂。

係藥房買 $31 十塊
用開尿片
其實液態m巾係咩嚟 就咁聽個名唔明

佢出體驗裝果時我買過啊
但一打開果下聞到一大陣膠味
作為一個肥婆,大汗係必備嘅條件,即刻覺得會焗臭個閪
然後就無買過鳥
不過真係吸得幾快嘅

好似係m巾+水

我睇過佢就大概係話用液體材料加高壓壓成M巾咁樣
老老豆豆係咩原理我都唔明
用開尿片

講開又講
之前某牌子出左隻底褲M巾笑到仆街
同果啲BB學習褲根本就無分別
分享:流量大頭兩晚就黎着尿片。

我就係成日夜晚會漏
幾年前把心一橫就轉棉條
一轉就爽曬
用開尿片

講開又講

岩啊ching,我要用好多
未用過棉條,係咪同M巾差唔多時間換? 同埋菌方面?
近年用開kotex 粉紅色
前一兩個月李+x間超市買二送一所以大手買入
唔算好舒服但至少唔差
我用月亮杯

我就係成日夜晚會漏
幾年前把心一橫就轉棉條
一轉就爽曬

棉條係唔係要塞入去
用開尿片

講開又講

第一次見到嗰陣同你反應一樣
btw 隻尿片好貴,成$10塊
用開尿片

講開又講

第一次見到嗰陣同你反應一樣
btw 隻尿片好貴,成$10塊

呢d唔慳得

日間我會2~4個鐘換一次
包裝就寫最多8個鐘

唔係吸量多少嘅問題
而係塞入去太耐無換可以導致toxic shock syndrome
非常罕見,但會死人,所以時間方面係要注意

我用果d係導管嘅,so far都唔覺得有咩菌唔菌嘅問題
只要洗左手先換就無問題

日間我會2~4個鐘換一次
包裝就寫最多8個鐘

唔係吸量多少嘅問題
而係塞入去太耐無換可以導致toxic shock syndrome
非常罕見,但會死人,所以時間方面係要注意

我用果d係導管嘅,so far都唔覺得有咩菌唔菌嘅問題
只要洗左手先換就無問題

換得咁密咁麻煩
近年用開kotex 粉紅色
前一兩個月李+x間超市買二送一所以大手買入
唔算好舒服但至少唔差

之前pure skin 新出
四個幾有四塊
果時爭d想托一箱返去不過又唔多用所以無買好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞