[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
用過月亮杯返唔到轉頭
12個鐘先換一次,懶人必備
試左棉條 好乾爽
但係拉出黎個下好痛

絲打你用咩absorbance啊
可能系太高 (e.g. 你淨系需要regular但你用左super)

我用playtex super個隻 去萬0得一隻size 同埋我第一次試就買左 我諗係要買regular 想問仲有邊到有得買同有咩牌子推薦下

紅色招牌超市有playtex, 有幾個唔同size
暫時香港應該得playtex, tampax同ob(無導管)
通常用開草本益菌 但係香港夏天咁熱啲褲又貼身會用templex 加m巾
好驚係街漏m
我老母成日話用咁多tempon 啲血塊出唔到嚟到咗中年會有朱古力瘤 絲打們佢係唔係9up
用緊液體m巾真係好撚舒服

如果佢唔係一打開有陣膠味我諗我都會encore
留名
仲未真正用過棉條 自己塞有心理陰影 應該要叫男朋友幫我試下塞入去
用開棉條
仲有邊度有得買萬寧嗰隻 四十幾蚊有d貴
試左棉條 好乾爽
但係拉出黎個下好痛

可能系太高 (e.g. 你淨系需要regular但你用左super)

我用playtex super個隻 去萬0得一隻size 同埋我第一次試就買左 我諗係要買regular 想問仲有邊到有得買同有咩牌子推薦下

導管應該最易買系playtex tampax
試過導管覺得ok可以轉指入式 (會平少少)
正常超市/萬0都會有ob
logon有隻叫moxie 用鐵罐裝既 個包裝好靚 都幾好用既
自己留意番個吸收量 唔同牌子會有少少分別
話用棉條會唔舒服個d一定係放得唔夠入/唔岩位
用緊月經杯,返唔到轉頭,好似冇m到咁
通常用開草本益菌 但係香港夏天咁熱啲褲又貼身會用templex 加m巾
好驚係街漏m
我老母成日話用咁多tempon 啲血塊出唔到嚟到咗中年會有朱古力瘤 絲打們佢係唔係9up

我未聽過呢個問題喎google下先
通常用開草本益菌 但係香港夏天咁熱啲褲又貼身會用Playtex 加m巾
好驚係街漏m

以前讀書個陣同學借過一塊m巾俾我
閃閃地銀包裝 m巾面有薄荷咁既jelly

勁冰涼 有無人知係咩

... 一講就諗起退熱貼

同問 用完一次就好想再用

以前中學都有同學借過一塊呢種比我,真係好冰涼 到底係咩黎
好想用棉條但試咗幾次都塞唔入去
唔記得用small定regular塞咗3分一就痛
有無秘訣
用過月亮杯返唔到轉頭
12個鐘先換一次,懶人必備

same
試左棉條 好乾爽
但係拉出黎個下好痛

可能太高 (e.g. 你淨系需要regular但你用左super)

導管應該最易買playtex tampax
logon有隻叫moxie 用鐵罐裝既 個包裝好靚 都幾好用既

唔好意思阻住討論但可唔可以唔好用個
以前讀書個陣同學借過一塊m巾俾我
閃閃地銀包裝 m巾面有薄荷咁既jelly

勁冰涼 有無人知係咩

... 一講就諗起退熱貼

我知
以前有用開
但停左產
係ecosway 買
近排發現大陸有隻m巾叫abc 都係一樣涼浸浸
有無秘訣

你用導管?
有無秘訣

你用導管?

唔用導管會唔會成手血
試左棉條 好乾爽
但係拉出黎個下好痛

導管應該最易買系playtex tampax

您系夠未
有無秘訣

1. 揀黎M第一日試 (多啲血會易啲放入去)
2. 放鬆 試唔到就唔好逼自己 下次再試
3. 慢慢試自己舒服/影啲放入去既姿勢
有無秘訣

你用導管?

唔用導管會唔會成手血

以我唯一一次嘅經驗話比我知係唔會
求多啲detail
有無秘訣

你用導管?

唔用導管會唔會成手血

以我唯一一次嘅經驗話比我知係唔會
求多啲detail

正常會有小小,但唔會成手咁驚
有無秘訣

1. 揀黎M第一日試 (多啲血會易啲放入去)
2. 放鬆 試唔到就唔好逼自己 下次再試
3. 慢慢試自己舒服/啲放入去既姿勢
分享:流量大頭兩晚就黎着尿片。

用過 好大舊
第一日夜晚著黎瞓
有無秘訣

有坐係度同對腳微彎企係度既姿勢
一定要放鬆,新手個陣我係 前少少一邊移一邊試下插入妹妹度 ,搵岩位就會好順推到入去
你塞左1/3痛我諗係唔岩位,試下唔同角度插入去
有無秘訣

我有張圖但係up 唔到上黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞