[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
我又係超多血塊既人 其實咁樣係好定唔好

其實有血塊好似係代表唔健康喎,點解好似咁多絲打都無理咁

我之前都有上網睇過 好似話係唔好 我已經戒左凍野

唔只咁樣,你信中醫嘅話可能係血氣方面有事
西醫又有套講法但我唔記得

其實日本人根本無黎m唔準飲凍野嘅禁忌
但自己想會m前戒凍野

歐洲人都無添,不過我覺得戒完自己會舒服啲咪戒
事實上西醫都唔建議飲凍野,除左會肥之外都真係影響子宮溫度
真心想轉杯,有無用杯絲打解答下

1. 有無咩牌子好,岩我地size ? 之前見到話外國果d大size d會痛
2. 係咪真係蚊出黎會痛架?

我淨係用過一款,差唔多一年 有時懶就用下巾
都係小刺蝟到買 佢好似有唔同款 你可以去佢page到睇 會有介紹 (不過頭先再睇,d款好似少左)
我都係上多幾個網睇其他人介紹 就隨便揀左隻

大size聽聞for生過仔/流量特別多用既,佢有彈性架嘛,大舊野響你入面撐開左 可能會有唔舒服啦

拔出黎果陣解返個真空+慢慢拔就唔會痛
我通常係踎廁式,擘大對腳咁對住個屎坑黎拔
流都流落屎坑到嘛。

有次出街feel到滿,好彩平時有帶水樽出街既習慣
倒晒d血,再用晒成枝水黎沖個杯,換返巾

我第一次用反而好興奮 從來無聽過有d咁既容器裝m 好想知係咪真係唔漏+無feel

想問有無人用完杯反而黎m既時段會長左
平時用巾5日左右,試過兩三次用杯 變左7日

唔該絲打 好詳細 我頭2日好多,我諗我頭2日用巾,之後用杯 平時黎開7日
睇完個post決定買tampon試下 feel唔到黎m聽到都覺得興奮
睇完個post決定買tampon試下 feel唔到黎m聽到都覺得興奮

初頭買細少少嘅試
睇清楚說明書先好隊入去
有需要可以用護墊防漏
完全唔會有熱水sir出黎嘅感覺
歡迎加入棉條嘅大家庭
液體定係綿棒? 二揀一嘅話

棉條for sure

棉條,唔使問,淨係無左sir出黎果下感覺已經完勝

我第一次用tampon係跟 ilikeweylie 條片學 好on9

初頭買細少少嘅試
睇清楚說明書先好隊入去
有需要可以用護墊防漏
完全唔會有熱水sir出黎嘅感覺
歡迎加入棉條嘅大家庭

收到 好想快啲黎m快啲試
自己做過實驗兩個月內日日飲熱水
黎m時完全無任何不適痛楚

飲室溫野飲同戒凍飲都唔及飲熱水舒緩得咁徹底

我第一次用tampon係跟 ilikeweylie 條片學 好on9

唔係睇說明書就得啦咩

唔係睇說明書就得啦咩

嗰陣細個+身邊冇人用棉條

我第一次用就係睇著張圖,而家分享俾各位

棉條,唔使問,淨係無左sir出黎果下感覺已經完勝

等我下次黎m下先
[img/]https://holland.pk/7osim8pu[/img]

你會唔會比人bam架
[img/]https://holland.pk/7osim8pu[/img]

你會唔會比人bam架

呢度D admin應該無咁戇鳩掛
香港tampon好貴 買開40蚊一盒playtex
邊度買會平啲

tampax平dd咁多
ob就平一截但…(你懂的
香港tampon市場太細

ob有咩問題?用緊ob無留意其他牌子
邊度買會平啲

tampax平dd咁多

冇導管
Tampax 呢個牌子ok架可?
唔該絲打
[img/][url]https://holland.pk/7osim8pu[/img][/url]

你會唔會比人bam架

呢度D admin應該無咁戇鳩掛

應該唔會掛
邊度買會平啲

tampax平dd咁多

無導管,初學者難上手,要自己篤入去適合位置
會整污糟隻手
邊度買會平啲

tampax平dd咁多

冇導管

一開始就用ob唔係好知導管係點樣😅
有導管好d嗎?
邊度買會平啲

tampax平dd咁多

冇導管

有導管好d嗎?

易啲咁解
同埋唔使整污糟手
邊度買會平啲

tampax平dd咁多

冇導管

有導管好d嗎?

易啲咁解
同埋唔使整污糟手

thx~~ 下次試下先!
棉條邊隻牌子好用 見到個個都話用完返唔到轉頭

入門首選playtex,膠管夠滑
用耐左就轉tampax夠吸力

香港係咪得紅色招牌超市先買到tampax?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞