[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
巴打岩岩黎m可以用邊隻
題外話想問下眾絲打平時無m 既時候會唔會用護墊
我成日有 白帶整污糟好想用 但其實如果用就會用得好頻密
同埋都會擔心自己成日有白帶正唔正常 上網check 過又唔係黃色又無臭應該健康 但成日有白帶令人好苦惱

過來人 用過兩年,果陣冇period就日日用 但年中就有幾次會敏感痕,要睇醫生 之後睇新聞先知用護墊容易滋生細菌 如果果度算敏感既女仔就唔好用好啲 同埋飲多啲水,多去廁所已經夠 有白帶好正常

通常完m之後個日都有好多淡黃既分泌物正唔正常
我因為咁 日日都用緊護墊
用開棉條 舒服到唔記得嚟m 仲著埋t-back
上年年尾開始無賣playtex紫色light light係流量少時嘅好物
有冇絲打只邊到有賣playtex light
一定係 護舒寶新出隻液體m巾,好舒服又好好用
有花嗰隻更佳
m 巾有香味有咩用?
唔怕身邊d 人聞到有怪味咩
如果做開運動既人用棉條會唔會磨損哂?
用開普通m巾,想試下轉
用開普通m巾,想試下轉

塞得夠入唔會
塞錯位我就唔知嚕
m 巾有香味有咩用?
唔怕身邊d 人聞到有怪味咩

感覺良好
我都覺得棉條好正,不過我量少琴經常m巾無m, 換果時太乾會痛,m巾冇m又唔知換唔換好,唔換又臭,所以轉症用布m巾,棉質唔臭又舒服
上年年尾開始無賣playtex紫色light light係流量少時嘅好物

依家賣果d多數係regular n light各半盒,我少到用唔到regular, light係我最多量時用岩岩好
想問下各位絲打平時冇m到會唔會用護墊墊住d分泌物

護舒寶隱形 果隻護墊好多,痴得夠貼
睇呢個post發覺香港女仔好多都唔用棉條,什至零知識。咩死人個啲真係
你正正常常兩三個鐘換一次點會死

自己頭兩日日先會用綿條,之後流量少就用巾,流量少用regular會痛

之前睇sally's toy嗰vera介紹月經杯,攪到我好想試。但同朋友講想試,好似比人當怪物咁

你正正常常兩個鐘都換次m巾啦,點解兩個鐘換棉條又有問題
睇呢個post發覺香港女仔好多都唔用棉條,什至零知識。咩死人個啲真係
你正正常常兩三個鐘換一次點會死

自己頭兩日日先會用綿條,之後流量少就用巾,流量少用regular會痛

之前睇sally's toy嗰vera介紹月經杯,攪到我好想試。但同朋友講想試,好似比人當怪物咁

你正正常常兩個鐘都換次m巾啦,點解兩個鐘換棉條又有問題

佢講緊d人驚有tss會死

其實係咪佢唔乾淨咋
btw陰道本身都會自己清潔自己
如果你過量使用其他清潔液反而會打亂左佢個系統好似係

唔知呀 我有諗過係我問題 因為我本身下面好乾 每次插入去前我一定會含到佢個到濕晒先叫勉強夠滑入到去 所以有諗過係咪我啲口水唔乾淨

特登login 同呢位絲打講
口水係好多菌,你需要既係一個安全套!!
安全套有潤滑劑,而唔係口水當ky 用!!!

男朋友唔中意用套。。。有咩辦法

絲打唔好咁傻啦
有事點算 我男朋友就算幾唔鐘意都會自動要用 因為佢話唔想見到我有事 同埋都衛生啲啦

男朋友有點大男人 下次試下當佢談判下

呢啲唔係大男人,呢啲係自撚私
次次佢爽完你都要病,辛苦一大輪

講得啱 做男人做到咁 換個個吧
我都轉左用棉條,一開始係日本旅行買黎試,佢果隻好好用塞完唔多覺有野,之後用哂去台灣又買到台版,去親日本/台灣都買好多盒

香港冇得賣呢隻牌子,試過用playtex唔知唔慣定點,硬係feel到好似有d野係入面咁
太多版追唔完post, 想問流量少用棉條會唔會好痛?講緊一日都係滿一張日用23cm個種。
棉條邊隻牌子好用 見到個個都話用完返唔到轉頭

入門首選playtex,膠管夠滑
用耐左就轉tampax夠吸力

香港係咪得紅色招牌超市先買到tampax?

暫時見到係
李氏果兩間無點留意

我無見過有tampax買
買開playtex 早幾星期萬0有85折 折左39一盒 行左幾間萬0都只買到3盒

前排免費換1盒試用,換左幾盒
用緊液體m巾 真係用過咁多隻m巾入面最舒服個隻黎 但係睇完咁多絲打話用棉條/月經杯好爽 搞到我都心郁郁想試下 但我覺得塞入去個下好唔知點 好驚

Btw 我唔知點解好多白帶 之後經常性翻發念珠菌 但小妹不路都好注重妹妹清潔 會頻換護墊+去完廁所一定用女性濕紙巾抹 但依個情況都冇好轉過 之後每次同男朋友搞完野 第二日係一定會發炎+有勁黃勁多嘅分泌物 其實真係好痛苦 有冇絲打有同樣既經歷?

其實係咪佢唔乾淨咋
btw陰道本身都會自己清潔自己
如果你過量使用其他清潔液反而會打亂左佢個系統好似係

唔知呀 我有諗過係我問題 因為我本身下面好乾 每次插入去前我一定會含到佢個到濕晒先叫勉強夠滑入到去 所以有諗過係咪我啲口水唔乾淨

特登login 同呢位絲打講
口水係好多菌,你需要既係一個安全套!!
安全套有潤滑劑,而唔係口水當ky 用!!!

係!口水好多菌 你再放返落自己到一定會搞到仲多菌!有菌就一定會返發 我都持續有一至兩年 睇過幾次婦科 佢比藥我塞 但太貴 已經無再睇

我自己綜合左幾點 可能有d長 絲打可以參考下
1. 黎m一定要保持乾淨 2個鐘左右就好換m巾
2. 同男朋友壞壞一定要乾淨 尤其隻手
3. 底褲用手洗 唔好放落洗衣機 因為洗衣機其實都好多菌 我用緊威內衣專用洗衣液 洗完要晾係通風地方
4.唔好經常用護墊 我就係用太多護墊反而仲多分泌物 可以試下墊紙巾 一去廁所就換 唔好用街外紙巾墊 用tempo 個類
5. 郁多d 做下運動 早d訓 個人夠抵抗力先會少d菌返發
6. 飲食方面儘量唔好食甜野 因為d菌好中意甜 可以食多d乳酪 增加益生菌 仲要飲好多水!
我依家好左好多 係間唔中先返發 但一定要堅持啊!
絲打要好好愛錫自己啊
用左液體m巾真係返唔到轉頭
想試月經杯
請問絲打們係邊到買
想試月經杯
請問絲打們係邊到買

前面有人話係fb page 小刺蝟
我都轉左用棉條,一開始係日本旅行買黎試,佢果隻好好用塞完唔多覺有野,之後用哂去台灣又買到台版,去親日本/台灣都買好多盒

香港冇得賣呢隻牌子,試過用playtex唔知唔慣定點,硬係feel到好似有d野係入面咁

sofy
係759買過,呢隻短同幼身過playtex
流量唔多嘅絲打可以轉用呢款

依家賣果d多數係regular n light各半盒,我少到用唔到regular, light係我最多量時用岩岩好

我連regular light各半盒 呢款都見唔到有
絲打係邊到買
用開普通m巾,想試下轉

唔會啊 塞得啱位無feel的
嚟m日日做運動都無事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞