[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
追晒post決定試用棉條
早幾日買左日本sofy棉條,一次過買晒少/正常/多流量三種
仲有一個星期就黎m啦,好期待
用果時係咪半坐再放一半入去再推就得?

邊度有得買?
我都係睇完po心思思
去咗買playtax
希望順順利利
過一個清爽嘅夏天

好成功 第一枝就入到

恭喜你呀

終於唔洗痴立立

恭喜絲打 我都係今日黎m
個種感覺同冇黎冇大分別

但我用playtax隻regular 都有小小漏
唔知係咪要用super呢🤔

你放左幾個鐘?
尋日我第一日,用左6個鐘r都冇問題
不過個人覺得playtax 唔係吸得好多,
用過s,3個零鐘就要換
買咗月亮杯但未消毒未試用!
係士多買 好興奮又少少驚

咩士多

應該講緊個online shopping 網叫士多果個士多

Yes 買咗Meluna 中size $190
想問下有冇絲打試過專登延遲period?
咁岩撞正去旅行戈幾日會黎M
戈幾日仲會玩水 唔想到時冇曬癮

塞棉條咪得

諗住食藥但驚有副作用
上網睇啲人話腫到仆街

棉條今次可以一試
唔該曬絲打
想問下有冇絲打試過專登延遲period?
咁岩撞正去旅行戈幾日會黎M
戈幾日仲會玩水 唔想到時冇曬癮

塞棉條咪得

諗住食藥但驚有副作用
上網睇啲人話腫到仆街

棉條今次可以一試
唔該曬絲打

第一次記得有用導管果隻,會易啲
我都係睇完po心思思
去咗買playtax
希望順順利利
過一個清爽嘅夏天

好成功 第一枝就入到

恭喜你呀

終於唔洗痴立立

個種感覺同冇黎冇大分別

你放左幾個鐘?
用過s,3個零鐘就要換

我2個零鐘就換咗

唔知呀 我有諗過係我問題 因為我本身下面好乾 每次插入去前我一定會含到佢個到濕晒先叫勉強夠滑入到去 所以有諗過係咪我啲口水唔乾淨

特登login 同呢位絲打講
口水係好多菌,你需要既係一個安全套!!
安全套有潤滑劑,而唔係口水當ky 用!!!

係!口水好多菌 你再放返落自己到一定會搞到仲多菌!有菌就一定會返發 我都持續有一至兩年 睇過幾次婦科 佢比藥我塞 但太貴 已經無再睇

我自己綜合左幾點 可能有d長 絲打可以參考下
1. 黎m一定要保持乾淨 2個鐘左右就好換m巾
2. 同男朋友壞壞一定要乾淨 尤其隻手
3. 底褲用手洗 唔好放落洗衣機 因為洗衣機其實都好多菌 我用緊威內衣專用洗衣液 洗完要晾係通風地方
4.唔好經常用護墊 我就係用太多護墊反而仲多分泌物 可以試下墊紙巾 一去廁所就換 唔好用街外紙巾墊 用tempo 個類
5. 郁多d 做下運動 早d訓 個人夠抵抗力先會少d菌返發
6. 飲食方面儘量唔好食甜野 因為d菌好中意甜 可以食多d乳酪 增加益生菌 仲要飲好多水!
我依家好左好多 係間唔中先返發 但一定要堅持啊!
絲打要好好愛錫自己啊

唎位sis講得好啱!
仲有乳酪要食無添加糖嘅!
唔好用有香味嘅m巾同紙巾,因為香味化學成份容易令下體發炎!
唔好用女性衛生潔膚液,沐浴露都唔好摔落下體,因為會連益菌都殺埋,令下體無晒抵抗力,容易發炎返發,而且有化學成份! 之前有報導講過。

點解唔好用女性衛生潔膚液

我就係用完發炎既例子

咁係咪要用水沖完就算

我係發炎先用 愈用愈衰 停左先好返d
但點都要用水洗乾淨d摺位
有冇人用環保m巾
棉質好舒服 好似著住厚啲既底褲咁
用過棉條 唔岩我用
我量少拎出黎好痛 唔拎又唔得
成日feel到條線係出面磨下磨下

好成功 第一枝就入到

恭喜你呀

終於唔洗痴立立

個種感覺同冇黎冇大分別

你放左幾個鐘?
用過s,3個零鐘就要換

我2個零鐘就換咗

第一日?2個零鐘又快左d
通過2~4日都用s+
想問下絲打們 用左棉條仲會唔會搵野墊住底褲?睇完呢個post都好想試下用 但處 有啲驚驚地
想問下絲打們 用左棉條仲會唔會搵野墊住底褲?睇完呢個post都好想試下用 但處 有啲驚驚地

我自己頭一兩日會墊
其實處唔處無關係,我都係果句除非俾人屌到成隻手都可以塞唔入,唔係其實根本無差咁遠
唔好諗到處唔處係
| |
同| |
咁嘅分別

我自己頭一兩日會墊
其實處唔處無關係,我都係果句除非俾人屌到成隻手都可以塞入,唔係其實根本無差咁遠
唔好諗到處唔處係
| |
同| |
咁嘅分別

我自己頭一兩日會墊
其實處唔處無關係,我都係果句除非俾人屌到成隻手都可以塞唔入,唔係其實根本無差咁遠
唔好諗到處唔處係
| |
|.............|
咁嘅分別

呀頂佢中間無打野就show 唔到

我自己頭一兩日會墊
唔好諗到處唔處係
| |
|.............|
咁嘅分別

呀頂佢中間無打野就show 唔到

咁我又無諗到咁 你會墊護墊定巾?
我用ob棉條不過好似越來越唔好用
想轉月亮杯,係咪大流量要密d換,怕出街用麻煩唔知點洗

入殘廁換
岩岩摺隻杯個陣彈手跌左落地
好彩有帶棉條做後備
討論M到諗起就想嘔
出番去先
之前有個Post講月經杯,想知多啲既絲打可以入去睇下

https://lihkg.com/thread/144534/page/1

咁我又無諗到咁 你會墊護墊定巾?

護墊夠皮啦

成日覺得用到ob嘅係高手
上面有人幫 sofy 既棉條
請問邊度有得買呀?
上面有人幫 sofy 既棉條
請問邊度有得買呀?

睇完post鼓起勇氣去試棉條,好正
用緊日本sofi,乾爽又唔怕漏,點郁點趴都得,完全唔想用返m巾
不過第一次用唔係好掌握到幾時夠鐘換,用大流量話可以last八個鐘但結果五個鐘就要去換,好彩墊咗m巾

佢話8個鐘,但你緊係唔係8個鐘先換,除非訓覺姐
3~4個鐘好換啦
多時會feel到好似有野想流出黎,咁就要換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞