[M巾] 會黎M嘅全部同我入黎

640 回覆
50 Like 4 Dislike
我都轉左用棉條,一開始係日本旅行買黎試,佢果隻好好用塞完唔多覺有野,之後用哂去台灣又買到台版,去親日本/台灣都買好多盒

香港冇得賣呢隻牌子,試過用playtex唔知唔慣定點,硬係feel到好似有d野係入面咁

sofy
係759買過,呢隻短同幼身過playtex
流量唔多嘅絲打可以轉用呢款

係呀係呀,好好用
我係759冇見過,可能出得好少
用開棉條 舒服到唔記得嚟m 仲著埋t-back
上年年尾開始無賣playtex紫色light light係流量少時嘅好物
有冇絲打只邊到有賣playtex light

依家賣果d多數係regular n light各半盒,我少到用唔到regular, light係我最多量時用岩岩好

我連regular light各半盒 呢款都見唔到有
絲打係邊到買

要去好多間萬寧/吉之島先會搵到
我都轉左用棉條,一開始係日本旅行買黎試,佢果隻好好用塞完唔多覺有野,之後用哂去台灣又買到台版,去親日本/台灣都買好多盒

香港冇得賣呢隻牌子,試過用playtex唔知唔慣定點,硬係feel到好似有d野係入面咁

sofy
係759買過,呢隻短同幼身過playtex
流量唔多嘅絲打可以轉用呢款

係呀係呀,好好用
我係759冇見過,可能出得好少

759啲好野成日賣完就無
citysuper或者吉之島唔知有無
試左幾次月經杯,真係好舒服。放入去都冇咩問題,但覺得拎出黎好難,次次都搞勁耐
試左幾次月經杯,真係好舒服。放入去都冇咩問題,但覺得拎出黎好難,次次都搞勁耐

熟能生巧加油啊
咁有冇用過台灣嗰的環保m巾?我見個價錢好撚貴就無考慮,想轉塞嘅好耐
m 巾有香味有咩用?
唔怕身邊d 人聞到有怪味咩

感覺良好

坐巴士實會知

隻味好怪
用月經杯真係無得頂 無臭味無感覺頭兩日流量大都係早晚換一次
M巾底褲我坐月成日著 著琴我皮膚過敏

咁塞完個moon cup,會唔會溜?
用開棉條 舒服到唔記得嚟m 仲著埋t-back
上年年尾開始無賣playtex紫色light light係流量少時嘅好物
有冇絲打只邊到有賣playtex light

依家賣果d多數係regular n light各半盒,我少到用唔到regular, light係我最多量時用岩岩好

我連regular light各半盒 呢款都見唔到有
絲打係邊到買

要去好多間萬寧/吉之島先會搵到

咁我繼續努力搵

咁塞完個moon cup,會唔會溜?

怕漏可以墊護墊
之前去外國黎m
結果初嚐棉條
種感覺真係黎m都唔覺黎m
之後即刻掃左勁多返香港 香港買真係好撚貴
用返m巾覺得好唔舒服
想轉用月經杯
之前去外國黎m
結果初嚐棉條
用返m巾覺得好唔舒服
想轉用月經杯

外國咩價位
咁有冇用過台灣嗰的環保m巾?我見個價錢好撚貴就無考慮,想轉塞嘅好耐

咪布m巾,都有唔少絲打用呀
想試月經杯
請問絲打們係邊到買

前面有人話係fb page 小刺蝟

唔該曬絲打
如果做開運動既人用棉條會唔會磨損哂?
用開普通m巾,想試下轉

唔會啊 塞得啱位無feel的
嚟m日日做運動都無事發生

有無邊隻牌子好介紹?
如果係真係方便好多
用開普通m巾,想試下轉

有無邊隻牌子好介紹?
如果係真係方便好多

同埋想問易唔易流?
Size應該點揀?
按流量揀定係下面既size

sorry.未做過好無知
用開普通m巾,想試下轉

有無邊隻牌子好介紹?
如果係真係方便好多

同埋想問易唔易流?
Size應該點揀?

用*
之前去外國黎m
結果初嚐棉條
用返m巾覺得好唔舒服
想轉用月經杯

外國咩價位

冇記錯20港紙到啦 英國買

痾尿都唔駛換
用開普通m巾,想試下轉

有無邊隻牌子好介紹?
如果係真係方便好多

同埋想問易唔易流?
Size應該點揀?

香港冇幾多牌子揀,新手都係買返有導管既
你會去日本/台灣就買sofy
用開普通m巾,想試下轉

有無邊隻牌子好介紹?
如果係真係方便好多

同埋想問易唔易流?
Size應該點揀?

除非你好多,多到用30cm m巾,又唔勤換就會漏,所以我多果幾日會加護墊
緊係按流量揀
之前去外國黎m
結果初嚐棉條
用返m巾覺得好唔舒服
想轉用月經杯

外國咩價位

冇記錯20港紙到啦 英國買

可唔可以講下有咩好用 太多頁冇追到
題外話想問下眾絲打平時無m 既時候會唔會用護墊
我成日有 白帶整污糟好想用 但其實如果用就會用得好頻密
同埋都會擔心自己成日有白帶正唔正常 上網check 過又唔係黃色又無臭應該健康 但成日有白帶令人好苦惱

過來人 用過兩年,果陣冇period就日日用 但年中就有幾次會敏感痕,要睇醫生 之後睇新聞先知用護墊容易滋生細菌 如果果度算敏感既女仔就唔好用好啲 同埋飲多啲水,多去廁所已經夠 有白帶好正常

通常完m之後個日都有好多淡黃既分泌物正唔正常
我因為咁 日日都用緊護墊

正常啊 尤其period前後 其實用護墊都唔會令到你冇分泌
用開日本某品牌嘅棉條,300¥ 有10支一盒 每次都掃半年份量

咁平!!得jp 有?

日本平好多,台灣都有,不過要$30
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞