買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
就算X90J同X95J同一粒XR影像處理器, SONY都可以係系統上限制某D功能去做出產品區分, SONY唔會死錯人

今年主力機就係X90J, 所以有多種尺寸供選擇, 又加番MADE IN JAPAN去做賣點黎增加吸引力, 舊有X9000H不是日本制, 雖然現在日本制只係日本組裝, 零件都唔係MADE IN JAPAN, 不過信心點都大D, MIJ LABEL又可以心裡加分

本人用緊既49X9000E當年就係日本制, 到現在仍然好好地
X95J 65”真係放唔落
所以如果現在唔買55X9500H, 日後就只可以買低一級50X90J
一係就迫你上55A90J/A80J, 一步到頂
香港連75X95J, 85X95J都唔出, 就係因為大尺寸少人買, 迫人上8K Z9J\\

我之前都講過55X9500H暫時係最後55" 4K旗艦

一係就轉買SAMSUNG 55QN90A, 都係好機, 光度完全滿足HDR需求
Step巴 已經知道x95j 香港只出65寸一種?
9成係~
日本都係出65"75"85"
美國都係出65"75"85"
Sony全球唔出55吋x95j,得65吋起賣
這樣我知,我見到你話75x95j 同85x95j 香港都唔出
其實55吋LED電視今年旗艦機種唔多
迫大家上OLED唔好咩
迫大家去買水貨仲好~
行貨太貴太搶錢
打機hp bar
新聞台
財經台

都係oled 的敵人
之前係咪有巴打報過55Q80T行機$11000,想問下係減咗銀聯$500定未減?打落去百記問,佢報$11480。
55X9500H好似百記都冇貨了
係咪已經太遲了
改朝換代時間來了,貴價新款即將來臨
X85J幾時先出價呀,係咪要清晒啲H先肯出呀
我的X90J唔知是否下星期就黎
$11480經減咗銀聯優惠。不過再講多兩講,佢會再減多$500=$10980。
仲有$1500禮券,變相$9480。
諗緊55吋 x9500h同x9000h
做完research x95h似高多一級
行貨好多都清左倉了,可能要入水了
會唔會退而求其次 49”仲有?
如果無x95h就x90h算
fortress仲有
諗起之前有條友喺BH買美版Sony 75寸OLED 連埋運費同隻Magic TV 都平香港買行貨超過一半如果香港啲水貨舖肯入美版水貨就好,支那版Sony 機閹晒啲smart features 加埋個閪遙控真係好難接受
誠哥聽住先
以前奶過又係買尾水款尾
話7日送貨送送下就話冇晒了,sell我買另一韓牌仲乘機叫我買豐澤保養
最後要搞full refund搞左好耐
所以冇乜信心,不過都會去睇睇
Thx for info 巴打
b&h而家唔送hk#so#sad#c
支水55A90J 19k
美水55A90J 3K USD圍返24k
都平過香港行貨好多囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞