買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
請問而家LG OLED水貨產地係邊?
之前行貨係韓國 水貨係強國
而家仲係唔係一樣
有32寸4K,同樣有Tizen smart TV 介面,但冇TV Tuner,你就算加隻有4K 增線嘅Magic TV 機頂盒都唔使七千

https://www.samsung.com/hk_en/monitors/high-resolution/smart-m7-32-inch-uhd-4k-ls32am700ucxxk/
https://www.magictv.com/hk/zh-b5/mtv9100d.html
打算買Sony x90j水貨
soundbar買番sony HT-X8500/HT-G700好唔好
定Samsung/LG既soundbar會好啲?
借問聲師兄 x90j 水行貨差幾遠
價錢
價錢
上個星期問盛澤55" 8280
嘩 咁都差左成7 8千
但入面個android會係大陸版 冇得裝google play store
同埋個介面應該會柒啲

不過我冇咩所謂 apk可以自己裝番
或者到時可能會駁個android盒/電腦
yup 想用android tv 可以整個chromcast android tv 盒子
其實連Apple TV remote 都冇cursor / pointer support 我覺得LG remote 個cursor 都多餘
Step 巴 啱啱發現 LG GX Soundbar, 呢個夠薄 可以放喺電視機下面, 你覺得如何?網上冇乜評測/Review....
我見佢spec 好似吾錯 支援Dolby Vision, Dolby Atmos, DTS X, Hi Res Audio ... 樣樣齊
不過好似冇乜人討論 格價網賣緊$2xxx 係咪有伏?
配合Samung 電視機有冇問題?

謝謝賜教 🙏🏻🙏🏻
請問ching呢部有冇鏡面,我為鏡面先買tv 當mon用。。
之前貪平買左部Philips
屌你大陸殘體介面 畫面低質過iPhone 忍受左好耐
請問有冇咩推介 唔使去到好撚勁 但起碼睇波可以清d
10,000樓下有無得搞 當然平d仲好 65吋
感謝
補多一千,阿澤***65Q80T水機啦。
唔想out budget
想問下X9000H同X9500H既分別係咪只係爭個HDMI2.1, 所以X9500H會行唔到4K 120Hz ? 但係X9500H既對比度會高少少 ?

大家會PREFER邊部多D 同埋想問下大家平時會去邊D地方買
4K 120,PS5 機能做唔到,過幾年出PS5 pro再算啦
論畫質9500H靚D, 4K 60夠做的了,普通打機
X9500H光度高15%左右
X9500H分區控光比較多區,黑位光暈問題會少D
X9500H喇叭多D
X9500H有廣視角,55"或以上
X9500H HDMI最高行到4K60, 1080P 120

推薦去AVLife買
Samsung 65Q7AT 水機
72XX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
專業解釋
上網睇AVLIFE好似16XXX 送2000蚊超市卷 算唔算抵屌
真實價錢要問Sales
想問下 裝完機有問題換咗機又再出問題(直頭壞底板)
佢話過咗10日冇得換要整
是否正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞