買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
問下,是SONY官網STORE定是其他網?
咸片生命
9000H同9500H 已經清到只是得65吋同75吋
好彩X90J仲未減價
我等緊X85J
不過都要睇下個backlight同我用緊既X8500G有無進步,甚至退步先
買X90J/X95J啦
X85J好似唔是MIJ
房擺唔落XR系列啲size
50"都勉強得既,但係佔幅牆既比例太高,有壓迫感

XR留返廳打柴先諗喇
如果房的話不如買番LG 48吋OLED?
48都係大左少少
同埋房我用黎睇電視多,仲要日本電視台,其次就係打機
OLED既話啲時鐘同埋節目啲格仔唔使半年就燒晒出黎
咁你真是等43吋

不過43吋好似8000D後已經無乜SONY出過D好野
係從來無一部係完美
43X8300C 有X1 冇4KHDR Triluminos Display
43X8000D 有4KHDR Triluminous 冇X1
之後兩年43就一堆同X80J一樣既電子垃圾
去到我而家呢部43X8500G就衰backlight差過43X8300C同埋閹左CPU搞到無AirPlay 2個啲用

M唔MIJ對我黎講反而唔係咁重要
我用咁多年SONY係得啲MIJ返過廠整,啲馬拉機全部都無整過直至本身既壽命終結
原來你是43吋SONY的專家,失敬
我無用過X8000D
當年係就出X8000D既情況下要買機睇4K我都係選擇左X8300C咋
原因係100hz同埋有X1

其實諗諗下我都唔知兩年前換X8500G係為乜
為左4K
AV LIFE 全線無哂?
依家q700a 行好似4800
要呀 水就平一千
好似好吸引,
Q700A 都有D升級到
如果搵呀澤買水會係比2腳定3腳頭?
部lg 49sj8000 想放返櫃面 但係搵個腳架得返part b
part a舊野有冇得另外配到?

有得換線換3腳線
冇得換線換3腳頭
收工衝去問下先😱
好多人問過 用就用到 分別唔大
因為Q70T喇叭係機底 Symphony效果唔突出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞