買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
即係買lg cx?
不過我架9500h聽日都送到
真係唔掂咪平平地買隻 tn 專門打 fps game囉
TN色準差, 可視角最差, 一斜睇就變色反白, 以前平價電腦MON都係用TN
水機65qn70t 同80t 差成3000唔捨得 都係70t算
LG CX OLED反應都快既~
電視好少用TN了, 除非2K以下好平果D
仲有部55Q70R, 同Q80T差不多級數, 只係冇HDMI 2.1同只有ARC
55Q70R $52XX
我買65吋啊
65Q80T 水機$109XX
謝謝 過兩星期落單
JBL 9.1
想煲d 4k戲試電視,join netfilx係咪最佳選擇?
原本都打算平平地買個Q70T soundbar玩下,但見Q80R無eARC,係咪好影響到個音質㗎?而Q80T既Q-Symphony功能係咪真係咁好用?

另外,如果將55”Q80T同55”Q80R比較,應該揀邊部好?兩部水機都$8xxx。
X8000D行50hz Panel梗係拖尾啦
當年我就係因為呢個原因明知X8000D就出都要買X8300C水尾
跟住罪大真係夠膽死到X8500G先有返43" 100hz既型號
X9500H肯定無問題
我房用緊X8500G玩PS4 FIFA粒波都唔會拖尾
Step 巴 知唔知cx 55 水貨咩價位到
$12580
Cx 同c1 有冇咩大分別 值唔值比多幾千銀
因為X8500G係IPS,所以可能拖尾會好少少
唔值
join Netflix已經係基本,好似有試用
果陣唔知 ,是但買架43 4k hdr放房就算冇諗到 hz呢樣野
Q80R得ARC,不過睇Netflix已經夠出Atmos

畫面就一定Q80R好過Q80T

真係走火入魔,連motionflow都可以當係DLC咁賣
奉勸有興趣今年買罪大43"既唔好買埋呢啲咁既電子垃圾
咁step巴對Q-Symphony既功能有咩睇法?用埋Q70Tsoundbar係咪真係會變得好靚聲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞