買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
感謝Step巴
掛牆無問題
睇睇下就覺得太細買65吋

利伸:同你差唔多,而家買左65等送
聽講話LG OLED 近期就算有烙印都會照喺保養期內免費換panel,但如果真係會長期睇死一個台的話,咁真係最好唔好買OLED,even 係mini LED 背光嘅電視都會有風險(某個細zone 長期發光,長遠果個zone 都會比其他位置暗)
thx…問緊阿澤有冇貨訂左先

如果budget 八千至一萬嘅有邊部推介
睇下Q70T冇貨嘅話可以做第二個選擇
部x8000d買左兩年左右
請問係咪唔支援4k hdr?
上網seach 話支援hdr 但4k hdr 係要再新款d 先

budget有11k就上一格要Q80T水
屋企房間牀尾掛左部 55’ Q95T , 想加個soundbar (考慮緊Q70T ). 但空間有限 soundbar 只可掛係電視上面 , 因為油壓床要經常拉起, 電視下面空間不足, 另外電視上面亦有個吊櫃 ... 房空間真係好有限 😅

問題:
1. Soundbar Q70T 合適嗎?如果陳列品($2300)有問題嗎? 跟原廠保養一年
2. Soundbar 放電視機上面 聲音會唔會好怪? 因為Soundbar上面不遠就有個吊櫃阻住 (如圖)
3. 其實係我呢個情況 加吾加都冇分別?

你咪寫咗答案
但我插ps5 佢話唔支援
番去試下其他hdmi 頭先
外部輸入>HDR>增強模式
巴打你咁樣可能Q60仲啱你,如果q70嘅話,個吊櫃可能擋咗個天空聲道
百記,$9xxx
謝謝巴打意見 🙇🏻🙇🏻
我見Q70 陳列品好抵玩 又有一年原廠保養.
咁Q60 好嗎?會唔會同電視喇叭效果差唔多?可以跟電視同步發聲嗎?
另問 如有音效喺電視上面出 (例如人聲)感覺會唔會好怪?還是吾買Soundbar 用返電視喇叭算啦
算啦,電視直出得啦,係房瞓喺度睇洗鬼咁爆咩
注意呢個係net price,碌卡(銀聯)係11k但有$1500超市禮券回返。另外會送原廠掛牆架連安裝,其他仲有d大小贈品咁。
想問step巴
之前想買q80t就問左話跟SAMSUNG HW-Q60T或者SAMSUNG HW-Q70T sound bar
但之後阿澤冇q80t轉左買q7a
佢話spec 一樣
係咪都仲係呢兩款sound bar?
Thanks!
問亞澤唔係直接d咩
唔好加了,放電視上面好怪
電視要開HDMI增強模式
yes
嘩,55x90j貴過h 8成咁濟,點買得落手
唔該晒大家
番去試下
X90J 個價好硬
所以好多人搶緊X9500H
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞