買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
應該仲有 只要你等
賤認為65" 1皮野 係得佢簡
新款行貨65Q70A都賣到$24000, 佢仲要比Q80T低一級, 你就可想而知水機幾有競爭力
去大舖望望 好似8500都冇哂 佢地就sell 8000H
佢地都唔係點sell 9500H 講講下會講samsungQ80T
如果夠BUDGET就直上49X9500H, 或者55Q80T都可以
X8000H不用考慮
所以我覺得加左價都係得佢簡
再上就一係買行9500H 同q95T
如果soundbar block LG screen 可以點做?
step 兄,sony oled 黎講邊隻三萬蚊樓下65吋抵玩屋企人問如果差幾千蚊靚好多嘅話不如用oled 好過x9500h
Sony 65吋 OLED KD-65A9G
$27500左右送$2000超市卷
1. 對比度極高(無限:1), 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. ANDROID TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.0*4, 最高支援4K60
7. X1™ ULTIMATE 影像處理器
8. 日本製
爸爸朋友推薦LG GX, step 兄兩款會點樣比較,其實會唔會真係比我原先揀嘅q95t/x9500h 優勝好多呢真係唔好意思成日咁多問題
1. 如果需要HDMI 2.1, 可以買LG GX
2. 不過我覺得SONY影像處理器方面比LG好, 另外SONY保養服務比較好, 又可以比錢續保
3. OLED一定比q95t/x9500h好, 始終係OLED, 有無限對比度, 立體感係最好, 又可以顯示完全純黑色, 黑位細節無敵, OLED同q95t/x9500h比只輸光度, 其他地方全勝
4. 只係OLED要多加注意使用習慣
係 所以話澤兄唔貴 講真
一係上9500h 行 一係就搵q95T
但兩部都貴一倍
step 巴
如果q80T 加條性價比sound bar
有冇咩推薦下
唔太貴就得
係咪q70t
想問下58到65吋左右 10000budget
睇電視同戲多 有咩好介紹 水貨係咪平好多? 睇到有部Samsung 70r好似幾好有冇65吋?
如果仲買到就ok
吓 依家冇哂啦?或者你仲有咩推薦下?
Q70R係2019年機,未必有新貨

Samsung 65Q70T 水機
7XXX + 150送貨上門連裝機 (盛澤影音)
1. 100HZ 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位更黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.1*1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0*3
你出去搵下,我唔知斷貨未

如果斷左貨可以買新款HW-Q700A
巴打們,最近心郁郁55X9500H,但又要8月左右先可以入伙… 應該點做好?
8月左右肯定冇貨, 轉買55X90J算啦
岩岩用q80T 睇netflix
嗯。。。都係比唔上oled 睇戲
啲黑位J 到
Q80T黑位比唔上OLED一定架啦
唔好完全關燈睇, 黑位就會好好多
如果要OLED水機65"都要20K
係 仲要水貨先兩萬
我乖乖接受算
唔好要求咁多
1萬有找有高階65"電視已經交足功課了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞