買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Step 巴
想問換條勁啲既電源線同HDMI線有咩作用?
畫面可能會光D, 清晰D, 細節多D
Step 巴有無推介?5月尾收貨
電源線沒有研究了, HDMI線可以用MONSTER
其實一早講左x9500h同Q95T 是但一部都唔會輸
好呀巴打 師傅岩岩聯絡左我好似好好人 佢話會睇下情況到活動架都可以裝埋
希望巴打你順利
明日上水報導下情況
Step 巴
如果我一部插amp 一部插ps5
咁我應該是用銅線定用光纖線?
上黎比罐可樂爽下佢先~佢心情好自然乜都好
光纖HDMI?
PS5----光纖HDMI----TV
TV----銅線HDMI----AMP
有無人用電架?好似幾方便,又驚買返嚟玩幾次就唔用
我都見到 想睇下方唔方便有無巴打有用後感可能遲下搬會試

是講緊光纖HDMI

謝謝Step 巴
我想問我有個sound bar 同ktv 機
ktv 應該經soundbar hdmi 去電視 定應該ktv 直插hdmi 去電視?
ktv 直插hdmi 去電視
去左另一間百記個sales 好好幫我搵到x9500 55有貨
R到盡用埋信用卡優惠 扣番超市劵條數萬三頭
可能未係最平但都滿意了
恭喜巴打入手靚機, 近排好多巴打買X9500H
估唔到55X9500H變左爭奪戰
STEP巴介紹55寸最高階的SONY LED機變左最多人搶
我都掙扎緊,而家諗住同屋企人每樣買一部,q95t俾咗錢下個星期裝,one connect box + 上牆薄真係幾吸引,另一部買x9500h, HDMI 2.1 4k120 好似未來幾年都應該未必咁重要,dolby vision netflix 又越嚟越多
的確
本身睇緊x90j 打ps5
但step巴提醒左ps5能力都唔太夠
加上諗諗下想留多少少 budget買靚少少既 soundbar
就變左衝9500h了
想請問q60t 同q60a 其實係咪差唔多?邊部會好d?想買部43’
Q60A好少少,不過貴好多,如果搵到Q60T可以照買
恭喜巴打入手雙靚機
想問下AV life 有冇呢個offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞