買電視機 / 換電視機 集中討論區 (46)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
應該有人睇完依個post 即搶貨
所以我問埋豐澤有幾多貨剩
其他有興趣9500H嘅巴打可以考慮下
49寸仲有兩部
55寸仲有三部
我喺隔離𥄫佢手機嘅 個數應該堅
是間鋪定是全個凶宅?

65寸是咪已經無哂?
諗緊x95H定x90J
7月頭先裝得機 可能買新機算
倉數嚟
65寸冇問添
全個兇宅
水機有咩壞處
如果水機壞左
方案1. 通關盛澤幫你運上去, 客人負責車費, 水貨有大陸1年全保, 盛澤會同廠家傾維修
方案2. 盛澤幫你訂零件, 零件實報實銷,一般$1-2千

水機轉區後系統同行貨一樣, 盛澤會預先幫客人轉區

如果怕壞就買番行貨, 有足3年保養, 不過價錢同規格與水機有差距
OLED平時睇電視唔好用max. brightness, 好易出事
點睇55" AU9000 同TU7000 好煩好多選擇 揀牌子都好難揀
唔想就住就住
及時行樂
電視信號用唔盡個peak brightness架
我SONY機
電視信號/Now tv inputs 30(max 60)
PS5 40(max 40,), 有HDR佢會自動同我推上最高
係blu-ray player input先長期最高

咁樣係可以令panel無咁快打柴
btw,之前擔心oled 唔夠光
所以試過最猛太陽開晒窗簾睇Error自肥企劃
其實係夠光的,不過應該neo qled會再震撼d
OLED平時睇電視唔好用max. brightness, 好易出事
唔想就住就住
及時行樂
電視信號用唔盡個peak brightness架
我SONY機
電視信號/Now tv inputs 30(max 60)
PS5 40(max 60), 有HDR佢會自動同我推上最高
係blu-ray player input先長期最高

咁樣係可以令panel無咁快打柴
平時睇電視開35% OLED light已經好光
開max我諗對眼有事先過部電視
TU7000最入門機
AU9000中階機

AU9000初出貨錢貴
如果裝得近窗又無窗簾既係真係要光啲先睇到既,仲未近OLED本身鏡面反光反到仆街

利申 落簾睇
盛澤個Q7AT 要唔要訂 信譽好唔好
幾日有貨,盛澤服務一致好評

如果有興趣可以自行whatsapp查詢
OLED 電視係咪要改睇電視習慣🥲
如果每日開5個鐘睇viutv, 會唔會已經有烙印
我部電視就係窗邊,唔落簾睇普通電視台都夠,佢個standard mode唔知係咪藍光勁比其他mode望落燦眼好多
睇movie就冇可能唔落簾啦
好吸引 你推介呢? 係咪會揀Q7AT? 有無繁體MANUEL?
viutv個logo咁淺色點會
viutv個台徽無CCTVB咁惡搞
但係都避免最高亮度啦,OLED下下max brightness好易衰退
係白蘆薈買左Q80T, 銀聯回到500 ,如果扣埋三叔回既1500 coupon , ,埋單9xxx

宜家等送貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞