我和鄰居大姐姐的故事(9)

1001 回覆
572 Like 8 Dislike
live 咗 之前睇過ocamp個故 就覺得好正 點知熙熙仲正 又要等文了
Pish
你個表唔係好夠update loll
樓豬喺邊度
葉熙威去左邊!
定係秋兒
你哋係咪漏咗kitty姐姐
文來了
星期六日同假期唔太定時出到文,請見諒
一百八十一

唔會係秋兒姐姐已經知道左啲咩呱!

我真係嚇到口窒窒:「做左啲…咩?」

秋兒姐姐眯埋既雙眼漸漸露出笑意,道:「同你玩下咋,你咁認真。」突然又變面狐疑地道:「定你真係做左啲咩?」

呢個時候我仲唔即刻否認咩:「冇事!咩事都冇!」

「知喇。」秋兒姐姐又回復溫柔既微笑,道:「嘉嘉都同我講晒喇,你地響廳醉左之後,係嘉嘉醒返先,佢再將你搬入房。」

「係…乜係咩?」呢個係Jessica作既藉口?

「你睇你醉到咩都唔記得晒!你好重架,麻煩晒嘉嘉喇。」秋兒姐姐又趁機輕輕地教訓我:「睇你下次仲夠唔夠膽飲酒!」

「唔…唔夠膽喇…」

「好喇,快啲疏洗去食早餐喇。」秋兒姐姐笑道:「你唔係好肚餓架咩?」

「知道!」

我行去廁所既時候,望出廳發現個廳好似執得整齊左好多,於是好奇問道:「個廳好似乾淨整齊左咁多既?」

「係呀,我尋晚同嘉嘉傾完心事之後見個廳咁亂,於是提議幫佢手執整齊佢。」秋兒姐姐走出廳坐低。

「執左成晚…?」Jessica間屋咁亂,要執一定唔能夠好快就執好…

「我地兩個人執都唔駛成晚既。」秋兒姐姐答道:「不過都執到有啲攰。」

我忍唔住行出廳,望住秋兒姐姐。

細看之佢真係有小小眼袋同黑眼圈出左黎,個樣真係好似好攰咁。

「做咩咁望住我呀?」秋兒姐姐微笑道:「快啲疏洗完去食早餐喇。」

「妳執完野之後就睇住我照顧我?」

秋兒姐姐溫柔地望住我。

其實都唔駛答了,佢溫柔既表情已經話左比我知個答案。

我忍唔住攬住佢。

秋兒姐姐有啲反應唔切:「熙熙?」

「多謝妳…」

秋兒姐姐聽完之後溫柔一笑,回手攬返住我:「唔多謝…我係你……家姐黎架嘛。」

「嗯,有妳做我家姐,我真係好幸福。」

家姐…

你會原諒細佬既黑暗一面嗎?

攬左一陣…

秋兒姐姐輕輕力推開我,溫柔地笑道:「好喇,你真係要快啲疏洗喇,唔係就趕唔切食早餐架喇。」

「嗯。」我依依不捨地放手,再步向Jessica屋企既洗手間。

*

我地響附近既茶餐廳食完個早餐(好彩啱啱趕得切早餐截單)之後就返左屋企。

秋兒姐姐通頂冇訓過照顧我,所以返到屋企冇幾耐之後都沖左個涼恰下。

而我就應承左秋兒姐姐下晝要返學,所以返屋企沖左個涼之後都換件新既校服悠悠閒閒咁上學去。

沖涼果陣…

我諗左好多野…

我知我又做左件好錯既事…

就係啪左Jessica…

但係如果比多次機會我,我係咪唔會扑佢呢?

要我講真心話既話…

諗起Jessica陰道果種又窄又暖既感覺、小熙瘋狂抽插帶來既爽快感…

我可能真係會照扑…

我真係好想扑野。

*

「你尋晚去左邊,真係擔心死人喇。」Lunch time既時候,淇淇見我響走廊出現,就唔理佢身邊既幾個朋友走過黎我度問候我。

嘖。

果個乞人憎既陳日朗都係果幾個朋友之一。

條撚樣望過黎我呢邊既眼神仲要都帶有敵意,我幾撚想對住佢舉中指。

屌佢老味。

我視線落返淇淇面上,問道:「點解妳又會知既?」

「唔止淇淇,我都知呀!」阿必呢個時候響我後邊彈出黎:「Surprise?」

「都幾surprise。」我皺眉道:「點解你地會知既?」

「係你個秋兒姐姐不知幾咁擔心你呀!」阿必道:「你尋日唔見左之後佢就打左比淇淇問下知唔知你去左邊,又叫淇淇幫手搵下你其他朋友睇下知唔知你既下落!」

淇淇都道:「係呀…秋兒姐姐佢好擔心你,唔知你發生左咩事…佢語氣真係非常非常擔心。」

阿必又道:「我地三個最後決定出黎搵下你,但係周圍行又問埋文叔佢地,都唔知你去左邊。不過就見到有個戇鳩仔企左響球場後面個公園仔食風,最後比文叔佢地嚇鳩走埋。」

「我地最後返屋企先,係秋兒姐姐話要再。搵多你一陣,話有消息就通知我地。」淇淇補充道。

原來…響秋兒姐姐黎Jessica屋企之前,係咁努力咁搵過我…

好感動…

但我係咪唔值得秋兒姐姐對我咁好?

(待續)
又有戇鳩仔
幾時中出嘉嘉
我覺得一定有呢個情節
樓主可能係威仔加熙仔既合體,咁佢老婆會唔會係jenny加秋兒既合體呢
條撚樣望過黎我呢邊既眼神仲要都帶有敵意,我幾撚想對住佢舉中指。

陳日朗:屌你老母阻我搵食
秋兒姐姐聽完之後溫柔一笑,回手攬返住我:「唔多謝…我係你……家姐黎架嘛。」

秋兒呢期成日都窒機
「係你個秋兒姐姐不知幾咁擔心你呀!」阿必道

阿必由form 1 見秋兒同煦煦見咗兩年
佢係仲咪乜都get 唔到
係咪小煦升咗旗拮到佢窒咗
秋兒越嚟越古惑
佢如果當家姐身份睇 get5到唔出奇
呢樣真
正字特驚:梳洗
係有料既人地撚阻到你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞