我和鄰居大姐姐的故事(9)

1001 回覆
572 Like 8 Dislike
今日會有,但而家未得閒住,夜小小加更
咁都要坐監 咁葉開呢個故咪衰11
手法問題 人問題
多謝葉巴,有唔開心開下吹水大會都得
我覺得要多d人物描寫,唔好一黎就屌西,睇到厭 要屌都要屌感情,淨屌西太low
唔屌多啲唔同既西點知咩叫真感情
加速
就黎屌西屌到我棄故
求文啊
求文~
再唔寫多d屌西 我就棄故啦
一百九十一

「呼,放暑假第一日就chur體能…好撚攰呀。七月呀,大暑呀…」阿必抱怨道:「我想踢波,唔想鳩跑呀。」

「喂你咪撚比劉sir聽到呀,一陣佢真係屌到你仆街呀。」楊舒達提醒阿必。

冇錯,而家我地係響掃桿埔出席緊港青既第一課操練。

為左備戰亞少盃外圍賽,足總再一次徵召一班U14既球員代表香港出戰呢一項賽事,入選既球員基本上同東亞少盃外圍賽一模一樣。

「屌,達叔你牛高馬大,驚閪咩。」阿必個樣仲係好似就黎死咁。

「阿達,你過一過黎!」突然劉sir響場邊叫左出黎。

「係!係!」我地三個嚇左一跳,然後楊舒達就急急腳咁走左過去搵劉sir。

「屌,嚇死,第一下我以為劉sir真係聽到我講野叫我過去屌柒我。」阿必仲拍緊自己心口,一副猶有餘悸既表情。

「其實唔驚喇,咁遠應該聽唔到既…」我回答。

「嘩真係好攰,我對腳就黎軟晒。」阿必係咁搖自己對腳扮腳震:「球星你睇下我對腳震到?」

「屌你。」我拍鳩阿必個柒頭:「死未?」

「死喇死喇。」阿必成個人大字型咁攤響地下:「死左。」

「戇鳩。」

「不過真係好攰,咁樣好舒服。」阿必道:「真係唔明點解第一課咁chur體能。」

「你咁快就收皮嗱?」我恥笑佢:「又話拍住上一齊踢職業波?」

其實阿必響陣中既體能係數一數二,只係佢而家扮撚晒野啫。

「屌,玩下啫。」阿必又跳返起身。

都話架喇。

「喂,你地之後一唔一齊食個飯?」隊長豪哥走過黎問我地。

「唔喇,有野做。」要夾錢既話令我想去既意慾直線下降。

當然我都真係有野做。

「我都有野做,下次先喇。」阿必竟然都拒絕。

少有喎。

佢不嬲好鍾意熱鬧,每逢有聚會都一定會出席。

豪哥走開左之後我問阿必:「你又有野做?搞乜鳩呀?」

阿必反問:「你唔記得?」

我皺眉問:「記得乜鳩?」

「今日係表姐返黎既大日子呀!」阿必扮到流晒口水:「好耐冇見佢喇!唔知佢仲係咪一樣咁正?」

「係喎,今日淇淇表姐返黎喎。」我而家先醒起。

淇淇之前仲問我去唔去接Betty機添。

不過我真係有野做,所以拒絕左佢。

其實我自己都想見下呢位冰山美人既,如果有機會仲想砌多佢幾鑊。

「你又唔去一齊接機梗係唔記得喇。」阿必道:「上年暑假成日一齊玩架,做咩唔去接呀?」

「有野做呀。」

「搞咩啫?」

「唔話你知。」

「耶~唔好喇,熙熙BB~」阿必條友又扮女人:「話我知你有咩搞喇~」

我心念一動,道:「如果你請我食老麥我就話你知!」

「咁咋下嘛?」阿必笑道:「我呢排錢多得滯又有啲時間,就請你食個老麥囉!」

咁撚順攤?

「反正我又未夠鐘,想搵個地方攝下時間…」阿必續道。

條友真係有錢得滯…

*

「喂,球星,你仲要響度坐幾耐?」阿必好奇地問。

「你趕時間既話走先喇。」我唔耐煩地回答。

「咁又唔係,表姐班機成六點幾先到。」阿必答:「佢地都冇咁早過去,不過本身諗住早啲去搵佢地啫。」

「咁你就咪撚理我喇。」

「我好奇啫…」阿必說道:「你食完個餐坐左響度望住你個哎呀家姐成兩個幾鐘喇喎…」

「我而家係幫秋兒姐姐視察緊工作環境。」無錯,我地晨早練完波之後,兩條友返左去秋兒姐姐做野果間麥○勞度食野,再坐到而家三點幾。

我特登去秋兒姐姐個counter度買野食,佢見到我仲笑得好開心好甜。

我見我同阿必盒中薯條塞到好似大薯條咁。

「視察還視察啫…都唔駛見到有男同事同佢傾計你就衝出去攞水架?」阿必望住我個餐盤:「你飲左十幾杯水喇。」

「屌,我練完波口渴啫。」我反駁,不過雙眼仲係望住秋兒姐姐,佢響度幫客人落緊order:「同埋我要確保秋兒姐姐響一個安全既工作環境下面工作。」

「係喇係喇。」阿必又問:「咁你諗住望到幾時?」

「秋兒姐姐收工。」

「屌,咁我一陣都係走先。」

(待續)
已加更,多謝大家

明天500正皮加更
辛苦曬葉開威
葉熙威唔好唔開心,快啲收拾好心情
想問個日出小左個更會唔會補返
推推推
原來葉熙威都好愛秋ny既,唔怪得點都唔會走喇
Push
求文
準備出文,都係果句唔好意思,星期六日比較唔得閒覆留言

另外都好多謝大家關心,我好好多喇,大家有心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞