我和鄰居大姐姐的故事(9)

1001 回覆
572 Like 8 Dislike
小說級靚仔+小說級運動明星係有少少機會既

樓主表示個個都16定20歲先讀中一
所以八婆儀智商在綫屌人走係幾緊要,唔係無人做醜人
Push
一百八十六

「熙熙?」秋兒姐姐既聲音將我從沉思中喚醒。

「係…係…」我回一回魂:「我當然…一樣…」

秋兒姐姐甜甜一笑。

「不過…我真係好感動…」我呢句真心話黎,我知道秋兒姐姐所做既,其實比表面睇黎既更加多。

「你識咁諗就好,以後唔好再要人咁擔心喇,知唔知?」秋兒姐姐既聲音幾時都係咁溫柔。

我點點頭。

「你今晚儘量唔好咁早訓,記得叔叔返到黎你要同佢道歉呀。」秋兒姐姐提醒我。

係喎,仲要同老豆道歉!

呢次真係大檸樂!

一定比老豆鬧到狗血淋頭!

見到我面色劇變,秋兒姐姐微笑地安慰我道:「放心喇,我會陪你一齊等。」

「多謝…」有秋兒姐姐幫口,老豆點都應該鬧少啲…

「食飯先喇。」

「係呢。」我醒起一件事:「嘉嘉佢話唔再同我補習。」

「嗯,我知道。」秋兒姐姐似乎冇乜吃驚,Jessica應該真係一早同秋身姐姐講左:「佢應該覺得自己做錯左。」

我回答:「係,佢仲同我道歉。」

其實唔make sense,始終我啪左佢喎…

「雖然我都覺得佢今次做得好錯,」秋兒姐姐嘆左口氣,續道:「不過考慮埋佢最近既情況,又情有可原既。」

我唔敢出聲,一陣比秋兒姐姐睇穿左其實尋晚唔止飲醉酒咁簡單就大鑊了。

「不過熙熙。」

!?

唔係真係比秋兒姐姐睇穿下嘛!?

莫非秋兒姐姐識讀心!?

我抬頭望一望秋兒姐姐,只見佢正色地道:「就算冇左嘉嘉同你補習,你都要比心機溫書。」

「呃,係,知道。」我爭啲唔記得唔駛補習都要繼續溫書…

不過,好彩冇事…

「不過你唔駛擔心。」秋兒姐姐甜甜一笑,道:「我仲爭oral就考完會考,到時就到我幫返你溫書喇!」

!!!

「真既!?」我即刻笑逐顏開。

好消息呀!

「係呀。」秋兒姐姐甜甜一笑:「雖然我數學冇嘉嘉咁叻,但我諗中二既數學我都一定幫得到熙熙你既。」

「幫到,一定幫到!」而家我好開心!

突然我醒起樣野:「係喎…妳唔係諗住搵暑期工咩?會唔會太忙架?」

「傻熙熙,你唔駛擔心呢樣野,我會安排好時間架喇。」秋兒姐姐溫柔地笑道:「你到時比心機溫習就夠架喇。」

「嗯!」我大力點點頭。

我除左開心都係開心,當然都感恩。但其實秋兒姐姐為我所付出既,真係好多好多…遠遠超過我應得既…

我響背後存在既陰暗面,又點值得秋兒姐姐咁對我呢?

而更大鑊既,係同Jessica尋晚果一場大戰,又再將我既道德枷鎖解開左。

我對性愛回味無窮。

不過真正打開呢個潘朵拉之箱既,係之後所發生既事,此乃後話。

食完飯洗埋碗(我幫手架,當係報答秋兒姐姐咁辛苦照顧宿醉既我…其實同秋兒姐姐既付出相比起黎,我呢啲所謂「報答」完全不值一提…),秋兒姐姐真係履行啱啱既承諾,已經同我開始溫書。

我地就係咁,一路做功課溫書,一路等我老豆返黎。

直至我地做完功課溫埋習,沖埋涼傾埋計hea左陣,老豆終於返到。

老豆見到我當然黑晒面破口大罵,不過呢個時候秋兒姐姐就出黎同我解釋,話我其實本意都只係幫人同諗住陪人傾計、開解人地既心事,只不過因為比人勸酒又唔識拒絕先會飲醉同唔返屋企。

聽完秋兒姐姐解釋之後,當然老豆都有繼續鬧,但語氣已經冇咁惡。

真係要多謝秋兒姐姐出手相救。

不過我又明白老豆其實只係擔心我先會鬧我,如果佢唔care我既就唔會咁上心鬧我喇。所以雖然比人鬧我都係會唔開心架喇,但真係少少都冇嬲過老豆。

*

之後果個星期六,我地流○踢埋最後一場波就收咧。由於我地提早一輪拎到冠軍,所以大部分正選都冇出場。

賽後例牌陳sir請食飯當慶功,順便總結埋今個球季。

晚飯中,陳sir話暑假既時候會有亞少盃外圍賽舉行,而足總遲小小會通知到時入選既球員。今次外圍賽舉行既地點就係香港,免卻左我地舟車勞動之苦,亦會有主場之利。

不過我自己反而好懷念響台灣出戰東亞外圍賽既時光,果陣一班人縮響酒店,仲要睇住劉sir同其他職員教練幾時巡房,真係好開心。

陳sir話以佢既推測,除非正選果班有傷,如果唔係入選都應該穩陣既。

就係咁,我同阿必第二個響流○既第二個球季就圓滿結束了。

(待續)
已加更,Enjoy~

之後既加更如下:
400正皮加更:下星期六
不過真正打開呢個潘朵拉之箱既,係之後所發生既事,此乃後話。

邊條女unlock
日日都有得睇lm
有加更 推
秋兒老母
推推推推
係唔係秋ny發現左佢啲嘉嘉呢
Support
我估係彈彈妹
佢比Kitty 更放更加無底線
葉開煦衰十一之後
比人捉住痛腳
角色逆轉
變咗彈彈妹嘅肉便器
一係翻兜嘉姐一係終於輪到表姐
推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推推
多謝你地捧場喇
好快知
非gay巴
徐娘半老既四十路美人
ny
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞