我和鄰居大姐姐的故事(9)

1001 回覆
572 Like 8 Dislike
毛巴
黎多幾個仲正
一百八十四

我地就好似之前Jessica幫我補習既時候咁,搵左一個冇人用既課室坐低。

「妳精神返好多喎。」我一坐低就向Jessica說道:「咁咪幾好。」

我由衷咁講架。

打起精神好過為左阿邦社長苦口苦面吖。

「多謝你。」Jessica衷心地道。

多謝我?

係都我多謝佢喇,有得屌閪喎。

「下?」我奇道:「做咩無端端多謝我?」

「如果唔係你,我而家既心情唔會好返咁多…」Jessica個樣唔似吹水:「冇可能咁快企得返起身。」

我完全一頭霧水,都唔知自己做過咩黎:「哦。」

我好似淨係屌左Jessica兩三鑊同埋呃酒飲呃到飲撚醉晒。

莫非係我條鳩有令人開心返既魔力?

定有大麻響上面?

所以我都係忍唔住問:「我究竟做過啲咩?」

Jessica露出近日難得既微笑,道:「你唔發覺就算喇。」

「哦。」

然後Jessica突然正式道:「對唔住。」

「下?」我發覺今日Jessica講啲野都幾莫名其妙…

「尋日…你特登黎搵我,但係最後搞到尋日咁…」Jessica歉然地道。

下?

「唔係應該我道歉咩?」我啞然失笑。

Jessica又唔係Kitty姐姐,點睇都係我著數…

Jessica 一面認真:「我唔知你點諗,但尋日發生既事,其實大部分都好錯,而且都係由我引起,所以我一定要同你道歉。」

「…」我唔知比咩反應好。

反正我就唔會道歉。

「但妳發生完尋日啲事之後妳而家反而幾精神。」

「其實…都叫錯有錯著喇。」Jessica繼續認真地道:「放心喇,我會振作,唔會再要關心我既人擔心。」

「咁咪好囉。」聽到Jessica肯振作起黎,我都幾開心。

「仲有一件事。」Jessica再正色同我講:「我諗…我地既關係應該完結。」

「哦?」我有啲出奇Jessica會正式咁講出黎完結我地段霧水關係。

雖然我都好想同Jessica keep住SP關係,但佢本身既性格根本就唔似會想搵SP,今次同我扑野只係好多巧合加埋既結果,所以我本身都冇諗住要同佢好似同Kitty姐姐咁長期維持性關係落去。

有關尋日既事,我諗住絕口不提就算數,點知Jessica會咁認真咁formal去完結呢段關係。

認真魔人係唔同啲。

連完結性關係都咁撚認真。

「或者我再講得清楚啲。」Jessica認真既面上突然添左幾分哀愁:「我係指所有關係,包括埋補習。」

「下?」呢樣我就有啲愕然:「咁突然?」

「嗯…」Jessica應道。

不過我又有啲衰,我第一樣諗到既,係唔駛再補習我係幾開心既。

第二樣諗到既,係點同秋兒姐姐交待?唔通話我屌閪屌到老師都唔肯再教我咩?

之後先至諗到,係咪我尋晚對佢做既事太過份,令佢其實心入面好唔開心?

見到我粒聲唔出,Jessica開口道:「唔係你既問題,係我既問題。」

「係咪因為我尋晚同妳扑左野,所以…」

Jessica搖一搖頭,道:「唔係,呢啲野你情我願架嘛。我既決定真係因為我個人既問題。」

「嗯…」我都唔知點反應好。

「尋晚既事,就當係我地之間既秘密,好唔好?」Jessica問。

我點點頭。

講肉體,Kitty姐姐好砌好多。但同Jessica既交流,尤其是後期,總係覺得心靈上既交流佔更多。

諗到呢度,我先開始有種依依不捨既感覺浮現出黎。

「但係秋兒姐姐問起既話…」不過,我始終都係擔心呢個問題。

Jessica答道:「唔駛擔心,我其實尋晚已經同副社長講左,始終呢個係我既決定,你唔需要解釋。」

「即係妳已經一早決定左?」

「尋晚我有同副社長傾訴過心事,呢個決定係傾完心事之後我自己決定既。」Jessica見到我個樣面微變,道:「放心,我所講既呢啲心事唔包我同你尋晚發生既事。」

我鬆一口氣。

Jessica應該留意到,於是笑道:「原來你驚副社長知道?」未等我回答又續道:「你係在乎佢既諗法?」

我唔識回應。

我冇諗過呢個問題,單純係由頭到尾都唔想比秋兒姐姐知道呢一件事。

當然,仲有我既陰暗面。

Jessica見我冇答,笑一笑道:「你知唔知副社長真係好關心你架。」

我點點頭表示知道。

「所以,你都要好好珍惜佢呀,佢真係一個好好既家姐,尋晚佢真係好擔心你。」Jessica一臉認真咁同我講。

(待續)
不可一不可再,識醒係好事,唔係又會變左葉熙威既性奴
做人地性奴好似係一件好開心既事(?)
大家都開心
Push
jenny :
Jessica姐姐好大方
砌完唔駛負責任
佢都有爽
反正無大肚點解要負責?ching 清朝人?
佢趁自己沉迷人地條鳩之前斬咗纜先
唔怕喇,jenny最後都係會原諒葉熙威,你睇下阿冰單野就知喇
可一不可再呀
不可不一,不可不再
Jessica應該留意到,於是笑道:「原來你驚副社長知道?」未等我回答又續道:「你係在乎佢既諗法?」

不過嘉姐都係覺得佢阻住嘅唔係秋兒係淇淇
jenny唔知就係冇‘再’架喇
男人唔壞女人唔愛
啱呀,所以葉熙威食幾多女,jenny都會原諒
正解
有文就推
道歉時……好似爭咁啲嘢喎
性奴咁誇張
大家互取所需啫
大家都happy既雙贏
唔關Jenny事呀
搞Jenny既話威仔斬撚死熙熙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞