是咁的,我同女神做咗鄰居

1001 回覆
204 Like 24 Dislike
無呀,無女陪呀。
今日仲要返學補課呀仆你個街
遲嚟的生日快樂
樓主生日快樂
英國呢邊仲係21號 冇遲到
推推推推
樓主尋日都唔知幾多女陪佢慶祝,已經唔記得咗你哋
多謝上面兩位
唔好再FF喇好嗎
我就唔信同你去Disney果個無同你慶祝
我就同你講佢連生快都無同我講OK?
「去食KFC!!!」我跟他們走進商場中的KFC坐下。

你地係咪覺得我地好痴線,約出嚟買野結果我地變咗去食野,

是L但啦,我又唔燒,手套呢啲求L其啦。

「每個人攞到餐之後唔該各自攞啲手套返嚟,咁我地就有免費手套用。好,我地去買野食。」我拿起錢包走出去。

不久之後,我們全部人都捧著自己的餐盤兼手套回來。

「非常好,而家將啲手套擺落嚟。」我拿出早已備好的膠袋。

他們聽罷便逐一把自己拿回來的手套放進去。

「唉!有時我都有啲擔心我太聰明,一陣比牛津呀哈佛呀個啲邀請過去讀書就唔好啦。」

「有咩唔好呀?」肥強問。

「On9咁我咪同唔到你地一齊上堂囉!」我一邊拿起一件炸雞一邊說。

「FF少陣啦屌你,快啲食埋佢返去學校準備啲野好過啦。」啊正狼吞虎嚥的把整件炸雞吃掉。

我看一看手錶,距離集合時間還有半小時。

「驚閪咩,慢慢食啦,仲有成半個鐘,返去擺低啲野就食得啦。」我回答。

「咦,佢地返咗嚟喎。」魚蛋看向KFC的入口說。

果真啊童跟Suki各自拿著一大袋物品。 我立即向她們招手,示意她們過來。

「你地得返唔係好多時間㗎咋,好快啲食完去買野啦。」啊童放下她提著的那一袋叉說。

「仲有咩要買?手套咪係度囉。」我拿起放有手套的膠袋。

「屌你班on9,你地真係走去偷人地KFC啲手套?」Suki驚訝地說。

「咩偷呀?我地係光明正大咁攞嘅,同埋用KFC手套有咩問題呀?」

「咁加炭呢?加炭又係用呢啲手套呀?」啊童問。

「加炭...呃,用手扔攞去咪得囉。」我說。

「唉,真係服咗你地。」啊童沒好氣地說。

「食唔食呀?」我把眼前的炸雞遞給啊童。

「唔食呀,咁熱氣。」啊童推開我的手。

我們吃完後便回到學校,我當然有協助啊童拿那些叉。

回到去後,我們班的同學大部份也已經到齊了,

都在準備待會燒烤要用的物品。

就連Mr Wong也正在洗菜,尤其是班上的女同學更是特別認真地洗及處理食材。

當女仔係度洗野準備野既時候,男仔要點呢?

緊係出去打波啦,咁難得我地可以獨享成個籃球場,

仲唔盡情打咩。

我仲特登帶咗自己粒波返嚟打,

即刻打返場3on3先啦。

BBQ呢日打波最爽既位係,可以望住個靚景同埋係不被人騷擾之下同班Frd打波,

你有冇試過望住日落海景打波吖?

呢次係我一生第三次咁做。

「Check ball。」我把波拋給敵隊的啊正。

他隨手一推,把球交回我手中。

我在三分圈退後幾步,然後起手,射出一個長距離三分。

「砰」球大力撞到籃板上,

再反彈出顏色區域以外,

我方的Marcus立即把球搶過來,

再傳給身形龐大的肥強單打進禁區。

「呀!!!」肥強仰天怒吼,向著籃框直衝過去。

一...二...跳起,以走籃方式進了球。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
我同你講,而家啲女好撚古惑的,分分鐘扮唔記得俾個surprise你

利申試過不過好耐之前
終於追到live 幾好睇
btw 補番叫生日快樂先 言巴
多謝支持
幫推。
推推推推推推
「耶!開波開波。」我興奮地把球拿到三分線準備再開波。

「喂!你地過嚟幫手呀,仲係度打波,好多野整呀。」啊童走過來叉著腰說。

「有咩要整呀,你地整啦,難得全個場都冇人打,緊係要打盡佢啦。整野呢啲..最多咪遲少少食。」我沒打算理會啊童。

「過!嚟!幫!手!呀!」啊童扭著我右邊耳仔說。

「嘩屌....得得得,而家即刻過嚟,你鬆手先。」我不停拍打著她的手。

「哼。」啊童終於肯鬆開手。

「走luuuuu!」早已準備好向前衝刺的我,待啊童一放手便立即向前狂奔。

「喂!」啊童又再次跟在我後面。

一場追逐戰再次上演。 關於要跑去哪這個問題,

我早就想好了,要不比啊童打,

又可以讓我停下來的方法。

就是,跑到Mr Wong面前。

「咦hi Mr Wong,洗緊乜嘢呀?」我若無其事的說。

而在我身後的啊童則敢怒不敢言,沒有在Mr Wong面前打我。

「哦,洗緊菜呀,你唔係喺出面打緊籃球㗎咩?做咩走咗過嚟嘅?」

「冇呀,咁啱過嚟睇下有冇嘢幫手囉。」我說。

「冇呀,都差唔多準備好晒啦,一陣你幫手搬爐就ok。」 聽罷我向啊童做個鬼臉。

「哦好吖無問題,我返過去打波先啦。」我說。

「好呀。」 既然連Mr Wong都話唔洗我幫手,咁我唯有返去打波算。

真係好,哈,Mr Wong一句就收咗啊童皮。

「哈,Bye Bye啦啊童。」我笑著對啊童揮了揮手。

「妖!」啊童大力踢了我一下,然後便走開了。

「兄弟們!I am BACK!!!」我走回場中。

「咦,成功擺脫到啊嫂喎。」啊正說。

「哼,實乜講。」 之後打多一陣波我地就比人叫咗去搬爐,搬完返嚟就開始燒嘢食。

OK我更正係佢地開始燒,我係掂都冇掂過,因為我怕熱,所以自己一個人走咗出去打波。

「喂,啊童燒咗啲魚蛋,問你食唔食喎。」Suki走出來問。

「哦好呀。」我跟著她走回去。

只見啊童坐在旁邊的長椅上,手上捧著紙碟。

「啊童!你係咪燒咗啲魚蛋呀?」

「係呀。」啊童把其中一粒放進口中。

「多謝!」我伸手到她碟上。

「死開啦,想食自己去燒,問你食唔食咋傻仔,頭先又唔肯幫手。」啊童把碟拿移開。

「哎呀!咁過份既你,頭先你都聽到㗎,係Mr Wong話唔洗我幫手咋,同埋我有幫手搬爐㗎嗱,整粒嚟啦。」

「一粒咋嗱。」啊童把碟連叉遞給我。

「好呀。」我把碟拿起,將碟上所有魚蛋一併倒進口中。

「食屎啦你條仆街!我好辛苦燒㗎!」啊童不停大力拍打我的手臂。

跪求大家Follow我既IG: MaanYin05
好想比牙童扭耳仔
文啊!
我都想
女人湯圓樓豬咪再bin我
琴日生日食女食到攰到出唔到文,出咗咩呢我就唔講啦
Don't FF too much OK?
無女約我出街
其實唔怕認喎 有女咋嘛 又唔係咩大件事
我都想認呀
咁真係無吖嘛
冇女約你, 因為全部都係你約
或者一出街就撞到, 然後一齊行街
我真係無試過約女仔出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞