[多片] 以巴戰爭 導彈vs防空

981 回覆
306 Like 23 Dislike
係中就會中 去邊都冇用
數量可以好大,但係可以出勤有幾多隻?
如果後勤支援唔到,一開戰都只有十幾隻可以打得
仲要計埋世代差距
我更正啦,巴人覺得係強搶

但其實係咪強搶,係睇你點睇
支那都話英國強搶
但事實係真係簽左條約,真係英國既
猶太人1:2 阿拉伯人
所以最肥美西岸農地歸阿拉伯人
猶太人除海邊地方外大部分獲劃歸地方係不毛之地寸草不生內蓋夫沙漠
你唔講?
記得有個post講過
以色列人為左國家真正不擇手段
炸醫院爆學校都不在話下
基本上真正全民皆兵(女兵

以軍就係無國際禁忌既美軍
我想問樓上啲人係咪有事,定係集中晒啲軍火迷,以色列咁鍾意中國仲撐佢,巴勒斯坦係種族大清洗嘅受害者
識得幫新疆人唔識得加沙人,俾人搶咗塊地反擊唔係道理?
但巴勒斯坦就喺以色列入面…
台灣仲唔買
OK
香港90%新移民嘅時候 仲算唔算係香港
事實上證明,你夠好打就得,唔夠好打攞道德高地都俾人滅族
但巴勒斯坦支持國安法
簡單黎講,成個中東二戰前都係英國殖民地
咁猶太人響一戰前後其實已經開始想返以色列,佢哋用真金白銀響耶路撒冷附近買左好多地
咁二戰之後,英國開始比殖民地獨立,猶太人就集中埋啲地準備立國,個陣好細個地區,咁英國走個日,以色列就立國,同時包圍以色列嘅伊斯蘭國家向以色列發動進攻,但係好短時間內比以色列反殺,輸到仆街
以色列由立國到依家比人打左四次,每次都係1打N個成功反殺,佢哋個國土都擴張到依家咁大
佢哋話擴張國土嘅主要目的係唔想比人圍攻,所以一邊係海一邊係山
咁加沙就係當時其中一個比以色列反殺到仆街嘅勢力,以色列又唔想滅人國,就圍左一片長條形地比佢哋,就係加沙
其實好好笑,加沙啲物資全靠以色列救濟,佢哋就成日射鳩以色列,因為嚴格黎講佢哋同以色列無停過戰,之後以色列就會唔比物資入加沙(好撚正常啫),加沙就會喊晒口就話以色列唔人道
但係你睇下google map,你會見到加沙其實同埃及痴埋,但係埃及完全唔想理呢班人,加沙又唔會鬧埃及,然後埃及個邊都有野入口嘅,就係啲武器呀火箭彈個啲囉

我以前都以為加沙好慘,但係睇多左就覺得佢哋根本係一班輸打贏要嘅乞兒,然後以色列只係因為人道原因唔炸到呢班仆街種族滅絕啫
巴勒斯坦係支持國安法國家之一,向來一直親中
連登仔自稱右翼,緊係撐錫安主義
以色列段建國歷史都幾慘
本身流離失所 自己個宗教俾成個歐洲排 成日俾人捉去宗教審裁處
又俾仆街英國賣撚咗
好唔容易二戰後建國又要同一堆阿拉伯國家打
不過當年應該無人諗到猶太人咁揪得
:攻擊就係最好的防禦
之後就攬炒
你同核彈炸巴勒斯坦咪即係炸自己…
唔好話邊個搶邊個
個根源係殖民時期
英國搶完,到要走個陣就扔返舊屎比佢地自己搞掂
以巴衝突呢個topic 應該會永恆過獵人
十個阿拉伯打一個美帝緊係輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞