[多片] 以巴戰爭 導彈vs防空

981 回覆
306 Like 23 Dislike
其實愛國者係戰區防禦系統,佢係用黎阻止彈道導彈擊中目標,唔係用黎打火箭,好似響伊拉克就擊落過飛毛腿彈道導彈
Mother Fucker Sand Nigga Bitch
咁人地Israel人係真係成日有導彈飛嚟飛去比個Zeus導彈系統檔晒
司空見慣
以色列大把啦
佢無 世界國民都一定有
評論偏唔偏見前
911係拉登策劃 塔利班同iss呢啲組織既共同點都係信回教
係咁既背景下點樣帶住中立眼光去睇?
以色列人係會命都唔要返去打仗

錢?你幾多出聲咪得
其實以色列有講過

有啲位如果碎片做成嘅二次傷害大於命中(EG人口集中區)咁會揀疏散平民由佢中
愛國者打火箭,同用架車撞隻蚊一樣
做乜唔用蚊拍
搞十字軍東征係天主教
搞到歐洲有dark age好大程度都係因為天主教
我記得當年睇人類大歷史, 佢提到All men are created equal, from U.S. Declaration of Independence, 呢句本身都係耶撚準則黎, 美國建國個foundation係耶撚標準, 建國後到而家打左咁多場仗,
我又能唔能夠話耶撚好有問題?

日耳曼民族搞左咁多場戰爭, 我又可唔可以話而家德國呢個國家好有問題?

退一百步, 呢個世界上好多恐怖組織都唔係信回教既

六日戰爭真係好撚經典
好撚癲
呢個時代防空洞對呢啲導彈仲有冇用
最有錢果班都係以色列人 邊洗擔心
兩者防禦嘅目標都唔同,
愛國者防空集中對付中距離導彈,同埋有好多局地改良版,作戰範圍等等都同鐵穹好大差別。
教科書範本式戰爭
其實啲阿拉伯人都勁嘅輸到仆街之後都仲係要打,佢哋朝頭早訓醒照鏡覺唔覺得自己柒
5打1結果幾乎比以色列打到滅團,空軍全滅,史詩失敗黎
你睇清楚我寫乜先
依加咁都淨係話係衝突
咁真正戰爭會係點?
靚過年初二
我講個市
以巴仆街仆得咁遠會有幾大影響

不過航運會仆得街,因為蘇爾士運河唔使行,個個排隊兜好望角,空運同軍火股就發過豬頭,但係中東三寶就會仆直
唔同角度有唔同嘅答案,如果有人無啦啦搶咗你屋企趕咗你出去,你覺得佢係咪仆街?
北韓同毛魔式寧要核子,不要褲子
呢啲火箭炮捐枱底都夠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞