[多片] 以巴戰爭 導彈vs防空

981 回覆
306 Like 23 Dislike
點同

哈馬斯但求射得出,邊度爆幾時爆甚至未射已經爆都WFC

以色列講緊係雷達鎖定之後截擊,甚至要判斷到打唔中目標重要性再選擇

除咗以色列人有錢,更重要係人哋重視人命,如果幾十萬可以救到一個人,咁個幾十萬可以值得花

相反巴勒斯坦根本草菅人命,完全唔明點解支持民主自由嘅人會支持一個草菅人命嘅勢力,難道你哋唔係覺得人應該要活得似個人咩

雖然兩個都係仆街,現實主義同道義上我都會支持以色列
今朝早F-15同F-16瘋狂掉炸彈
可唔可以好似二戰東京大轟炸咁掉燃燒彈燒哂成個加沙佢

以色列快啲同美國買架B-52幫班蛔豬開吓年啦
好難咁比
兩邊幾十年黎都唔妥對方,唔可以就咁比
Pray
好精彩
以色列亡國兩千年都復到國
以色列要滅晒巴人根本唔難
問題係點答國際社會
人地射火箭,你種族滅絕
點睇都唔對等,有人口實變國際公敵冇著數
日治直接強姦d女wor,你見你樣衰就打你殺你,傻的嗎?
所以根本冇得搞,一定係是但一邊死晒先會完
唔係....

其實中東佬係咁多次戰爭都有用過腦

不過以色列真係聰明+唔要命,都算雖敗猶榮
諗起第一次中東戰爭個陣,啲老兵主動去前線衛國之後先建立以色列國防軍真係眼濕濕
第四次埃及做足功課用水槍破沙堡&預備超級多反坦克 & 防空導彈係幾好嘅
但其喺得呢次
係得呢次
1:20開始
第四次以色列打得贏真係奇蹟嚟
科大古墓
俾導彈射中嘅畫面幾時係支那發生
以色列空軍除左美俄支之外應該係最強
軟硬件加埋超過埋英法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞