[多片] 以巴戰爭 導彈vs防空

981 回覆
306 Like 23 Dislike
就算係又點?佢地係抵撚死,你同情敵人做乜撚嘢?
以我理解
宗教還宗教, 滅族還滅族
要守宗教可以,但唔會滅人地族

同埋而家新一代猶太人對宗教無上一輩咁敏感
住以色列既猶太人其實無你想像中咁憎阿拉伯人
講緊成個國家有近20%人口都係阿拉伯人

再者, 講國際關係又好難講如果
"如果無規矩", 就點點點點點
但有冇諗過某個時間節點改變左, 其實所有野都會唔同
的而且確~
中東啲關係十分複雜
唔單止係因為殖民時期,仲係因為宗教價值觀等等唔同先會咁多衝突
應該會打到一邊滅族先停
或者佢都唔想生存咁耐 厭世mode
On9
猶太人係仆街
但唔小猶太人對世界貢獻好大
班蛔有咩撚野貢獻?
屌你老味搞小幾個isis出黎當幫忙啦
剷平加沙做乜?
入面d人佢養?
屌你老母以色列有齊戰機大炮精盡導彈對住班得石頭既巴人叫雞蛋
唔怪得香港黑警可以話自己受害者啦

3. 好呀,美國企喺邊都唔支持得,一支持就叫盲撐

閱讀理解攞U
分得清係自己盲撐定人地唔比你撐未
點解有人覺得以色列人會反對種族滅絕
香港人對世界有咩貢獻
憑咩要國際為你香港人得罪支那人
樓上班死左膠收下皮啦
屌你老母,人哋支持國安法你同情佢做乜撚嘢
成班炸彈人死撚晒最好
8點,幻彩fing Israel。
左膠幻想巴人慘慘乜柒

現實
https://www.youtube.com/watch?v=pmlIJ0mUXKU
藏於民居
咁住嗰個知唔知自己住緊個高危地方
以色列係陰d陰d拎晒d肥沃既土地, 再起settlement
即係中共浸透咁之麻
你溫水煮蛙唔覺架
宗教問題 如果滅既話 會變聖戰 又要一個打咁多個回教國家
霸人間屋都咁理直氣壯
唔知以為納粹返生
https://twitter.com/marwasf/status/1392429042058633217?s=20
其實唔洗衝出黎駁
佢呢D引戰撚SKIP左佢咪算
你見上面其實有比較高質討論
以色列四面都係世仇 咁都唔係雞蛋?
佢科技財力高係另一回事
冇記錯之前以巴衝突國際調停果時以色列係受哂所有土地劃分條件,係班蛔唔肯接受又再打人,又再比以色列收皮,又國際調停,再無限loop
香港人冇貢獻
但起碼冇好似班蛔周圍破壞地球
搞isis
玩炸彈
玩唔緊要 仲要輸打贏要
炸人果陣就惡撚過狗 比人打撚番轉頭
就扮撚曬慘
支持國安法又識走出黎
你咪繼續同情敵人囉
樓上班傻鳩係咪弱撚智

呢啲咁遠嘅事當睇波咁咪算

咁多感情投射做乜撚嘢,憑你幾條傻鳩嘈完對個局勢有分別?
純粹睇唔過眼去到呢啲時候仲咁撚多左膠,喺度同情敵人
不嬲都鍾意搵平民做肉盾
歷史不嬲證明弱勢只會蝦更弱勢

捷克同斯洛伐克應該係歷史奇點級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞