原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
班小學雞成日覺得全世界都識佢地偶像 唔支持就話其他人眼紅

唔識還唔識,眼紅還眼紅,你識唔識都話你眼紅嫁啦,25萬都唔眼紅,巴打搵緊幾錢一個月

揾唔到咁多就要眼紅㗎啦咩

有錢就想要好正常姐
搵得少過佢緊係眼紅,唔通搵得多過佢先眼紅
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。
頭兩頁班垃圾講到好似係自己銀包拎廿五萬出黎咁 又屌佢垃圾
連登d質素真係低到

有人出廿五萬就代表佢唔垃圾?

舉例下香港有邊個好過佢
成班井底之蛙衝出黎表現自己幾咁無知

我真係唔知香港既youtuber都可以搵到咁多
有睇日本既YouTube, 過一百萬訂閱果d真係勁有錢

咁有無人咁做先,鬼叫俾佢諗到先?

你係咪打手啊 起晒鋼
定係未出黎做嘢?
一般人捱生捱死 受極多氣 有兩三萬已經幾好啦
5萬一個月俾獨立創作人已經好多
Btw旅遊片點算係佢諗到先

關技術乜事,youtuber搵錢講技術架咩,啲片有人睇咪得

咩啊 你睇返呢串開頭
有人話睇完非南非旅覺得值25萬
我一路回應緊旅行片嗰度 咁梗係講技術啦
你就跳到去「有人睇就得」

YouTube旅行片淨係講技術就死得啦
拍片要多人睇搵到錢淨係技術就得咁個個攝影師轉哂做youtuber啦

咁以後講youtuber收入可以簡單啲講
睇個view數都值

講緊你從技術去討論一個 YouTuber 值唔值錢好on9呀

其實呢度好多個支持者講緊佢旅遊片高質
所以值咁多點擊率/搵咁多錢
我都覺得係youtube黎講算好好睇
但唔係25萬

我同佢地都係講緊質素同回報嗰方面
你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

唔識還唔識,眼紅還眼紅,你識唔識都話你眼紅嫁啦,25萬都唔眼紅,巴打搵緊幾錢一個月

有錢就想要好正常姐

痴撚線
其實唔使大驚小怪
之前因為工作關係識得唔少youtuber
你地最憎既薑x樂月入都有六位數
有樓收緊租 自己同屋企人住公屋

我好膚淺,見到佢個樣冇心機睇佢d片
其實呢條友點解值25萬

咁有無人咁做先,鬼叫俾佢諗到先?

你係咪打手啊 起晒鋼
定係未出黎做嘢?
一般人捱生捱死 受極多氣 有兩三萬已經幾好啦
5萬一個月俾獨立創作人已經好多
Btw旅遊片點算係佢諗到先

關技術乜事,youtuber搵錢講技術架咩,啲片有人睇咪得

咩啊 你睇返呢串開頭
有人話睇完非南非旅覺得值25萬
我一路回應緊旅行片嗰度 咁梗係講技術啦
你就跳到去「有人睇就得」

YouTube旅行片淨係講技術就死得啦
拍片要多人睇搵到錢淨係技術就得咁個個攝影師轉哂做youtuber啦

咁以後講youtuber收入可以簡單啲講
睇個view數都值

講緊你從技術去討論一個 YouTuber 值唔值錢好on9呀

其實呢度好多個支持者講緊佢旅遊片高質
所以值咁多點擊率/搵咁多錢
我都覺得係youtube黎講算好好睇
但唔係25萬

我同佢地都係講緊質素同回報嗰方面
你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

ming仔咁出名係因為旅遊片?咪撚戇鳩啦

咬人果個咪你囉,鳩噏話人係打手
咁撚好搵
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
佢永遠香港以外自我介紹都同人講新加坡華僑
搞到香港人身份影衰佢咁
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
佢永遠香港以外自我介紹都同人講加拿大華僑
搞到香港人身份影衰佢咁
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。

連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

Sad but true

有錢就想要好正常姐

痴撚線

咩都唔講,淨係一句痴撚線即係點
25萬有依種資素都算係咁
大J小花一定仲多 但佢地垃圾到仆街
收埋收埋

有錢就想要好正常姐

痴撚線

咩都唔講,淨係一句痴撚線即係點

唔好咁啦,人地駁唔到你㗎喇
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

咁佢拍片係講廣東話 拍片都係迎合香港人?咁緊係拎佢同香港youtuber比
你肯定其他youtuber 100%香港人?
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

咁佢拍片係講廣東話 拍片都係迎合香港人?咁緊係拎佢同香港youtuber比

屌算柒數啦
係撐香港人唔撐外人架啦我
憎人富貴厭人窮
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

屌算柒數啦
係撐香港人唔撐外人架啦我

一句咁樣 所以咪話連登仔都好低質
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞