原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
佢之前有條片仲話咩無錢都可以去旅行
話自己都冇咩錢
去旅行好過返工
屌 明明搵咁多
見佢成日搭的士都知咩料

日日搭的士就叫有錢
其實你知唔知大把人一日渣車計計埋埋至少百幾二百
好多咩 只不過你日日搭巴士港鐵十幾廿蚊 都叫曬救命話貴先覺得的士誇張姐

其實係
我老豆日撚日撘幾次的士
食早餐 晚餐 返屋企
我就逼狗鐵 巴士

我老豆話百幾蚊一日姐
可以慳好多時間 舒服又可以玩手機

我就逼撚到全程車齋企
解除左合約都搵到5萬一個月

5萬蚊,如果無租studio,自己one man band就得...

原本有一個做剪片 所以咪炒曬D伙記

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

屌,你當25萬畀哂佢一個出吓鏡就梗係多,仲貴過某啲歌手嘅出show價。如果係養哂後面成team人,根本同出面啲production血汗公司仔無分別
搭的士貴唔貴好睇你搭幾遠
如果你中環返工但住新界西北咁一定好貴
日日搭的士萬幾蚊先搞得掂

5萬蚊,如果無租studio,自己one man band就得...

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

屌,你當25萬畀哂佢一個出吓鏡就梗係多,仲貴過某啲歌手嘅出show價。如果係養哂後面成team人,根本同出面啲production血汗公司仔無分別

算啦,啲港豬唔會明

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

算啦,啲港豬唔會明

我梗係唔係肉緊班Youtuber,佢地自己揀一條龍做哂,我係鄧被佢地影響到生態嘅行業慘呀
搭的士都屌 係咪痴撚線 要人地陪你一樣日日迫狗鐵 一蚊多餘錢都無先平衡到個心理 而且佢其實好多時都有搭狗鐵係你地無睇姐
佢之前有條片仲話咩無錢都可以去旅行
話自己都冇咩錢
去旅行好過返工
屌 明明搵咁多
見佢成日搭的士都知咩料

Ming仔與VDS於去年8月簽定一份為期兩年的經理人合約。由去年8月15日起,VDS會成為Ming仔唯一的經理人,Ming仔的基本月薪將不少於25萬元。

條片就2014年...
簽約拎25萬人工就2016年8月

當然啦
我唔知佢2014年一個月袋搵幾多

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

啱,業界不嬲屌緊幕後人工低。
而家人哋算係爭取到應有報酬,你班友就屌晒鬼。唔怪之得咁多人爭做金融、醫生、律師,因為你班口講尊重創意嘅人講一套做一套。

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

而家人哋算係爭取到應有報酬,你班友就屌晒鬼。唔怪之得咁多人爭做金融、醫生、律師,因為你班口講尊重創意嘅人講一套做一套。

收皮啦,當哂知道行情,25萬係養成team 人
人唔笑都狗吠
近來係咪簽左新經理人
高登/連登/一堆facebook page巧合地一齊出離吹奏
最過份係好多借達哥離同佢比 開個post話講達哥 結果一入去一半comment都係d打手瘋狂吹奏ming仔 仲要個個user d points都差唔多

好大機會係

仲要連唔識都唔比講

仲要一致吹奏旅遊片高質

我聽到啲打手咁吹法
走左去睇, 好撚一般
達哥去乜鬼e3果啲係咁意剪下footage 仲好睇好多

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

人唔笑都狗吠

咁事實上25萬係咪包晒一條龍先?
如果佢咁勁一個人頂到一team人,
收一team嘅價有乜問題?

其實6位數真係頂爛市

頂爛市都講得出

真係乜柒打手都有

人唔笑都狗吠

咁事實上25萬係咪包晒一條龍先?
如果佢咁勁一個人頂到一team人,
收一team嘅價有乜問題?

咁撚值咪你俾囉
就係唔值咪人地違約囉,咁撚都唔明
話高質果班人講下高質係邊啦不如

講低質又拍番條超越佢既片黎睇下?

邊忽低質?
Vds 唔係偷圖嫁咩?

邊忽低質?

ming仔都叫低質,你可以唔洗睇講廣東話既youtuber。
不如你了解下拍片剪片有幾曬時間先啦,ming仔可以拍到咁已經好勁

邊忽低質?

ming仔都叫低質,你可以唔洗睇講廣東話既youtuber。
不如你了解下拍片剪片有幾曬時間先啦,ming仔可以拍到咁已經好勁

狗眼看人低,

咁勁佢地自己拍
果條大J唔係話自己香港第一Youtuber咩
咩年薪過百萬
點知人地半年都唔使就搵到
邊撚道第一啊

邊忽低質?

狗眼看人低,

咁勁佢地自己拍

呢個樓豬隨時光圈 iso 快門都未撚識就係到 屌人低質
佢d片一般啦 hit唔中我咁解

根本呢排得d打手吹奏
細心睇吹離吹去都係果幾個point
仲要用唔同acc扯貓尾

開個post講達哥
下面一半comment都係吹奏Ming仔
我追開Ming仔片
有睇晒非南非旅 係高質

但好多人講緊嘅係
佢唔值25萬基本薪金一個月
唔代表覺得佢低質

正如球皇美斯 無人覺得佢廢
但如果佢人工係100萬鎊一個月 就不值

因為25萬人工係高過好多各行専材
唔係話YouTube人工唔應該咁高
但點都係高估咗
我當佢係youtube界專材計
十幾萬一個月先叫合理 (香港市場細)

醫生律師做到十幾萬一個月已經叻仔
好多廢律師得幾萬 大律師無job直頭無收人
醫生好多都係十萬樓下

對比翻咁嘅市場人工比較

Ming仔係YouTube界嘅價值
大到等於2/3個係相對界別嘅醫生律師?

咪玩啦 真係唔值 唔係人工都唔會停

利: 認同合約精神係要賠
但純講價值 一定唔值25萬

最多值3萬
睇佢出片效率 其實3萬都唔值
我追開Ming仔片
有睇晒非南非旅 係高質

但好多人講緊嘅係
佢唔值25萬基本薪金一個月
唔代表覺得佢低質

正如球皇美斯 無人覺得佢廢
但如果佢人工係100萬鎊一個月 就不值

因為25萬人工係高過好多各行専材
唔係話YouTube人工唔應該咁高
但點都係高估咗
我當佢係youtube界專材計
十幾萬一個月先叫合理 (香港市場細)

醫生律師做到十幾萬一個月已經叻仔
好多廢律師得幾萬 大律師無job直頭無收人
醫生好多都係十萬樓下

對比翻咁嘅市場人工比較

Ming仔係YouTube界嘅價值
大到等於2/3個係相對界別嘅醫生律師?

咪玩啦 真係唔值 唔係人工都唔會停

利: 認同合約精神係要賠
但純講價值 一定唔值25萬

最多值3萬
睇佢出片效率 其實3萬都唔值

三萬又少啲
至少佢係某領域做到岀名
十萬八萬走唔甩
加上佢身兼多職 十幾萬差唔多

邊忽低質?

狗眼看人低,

咁勁佢地自己拍

呢個樓豬隨時光圈 iso 快門都未撚識就係到 屌人低質

講馬要跑得快過隻馬?
廣東話唔係唔睇
熊仔頭d片我會有興趣睇下
但係ming仔呢d內容真係吸引唔到我
睇完覺得浪費時間

根本呢排得d打手吹奏
細心睇吹離吹去都係果幾個point
仲要用唔同acc扯貓尾

開個post講達哥
下面一半comment都係吹奏Ming仔

打手多到勁反感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞