原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
25萬有依種資素都算係咁
大J小花一定仲多 但佢地垃圾到仆街

小花係勤力既
不過呢排勁放閃搞到冇心機睇
佢旅行片幾好月竹
起碼ming仔啲片好睇過乜鳩笑波子嗰啲多多聲
又唔會收我錢睇
頭兩頁班垃圾講到好似係自己銀包拎廿五萬出黎咁 又屌佢垃圾
連登d質素真係低到

有人出廿五萬就代表佢唔垃圾?

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
佢永遠香港以外自我介紹都同人講新加坡華僑
搞到香港人身份影衰佢咁

咁佢拍片係講廣東話 拍片都係迎合香港人?咁緊係拎佢同香港youtuber比
你肯定其他youtuber 100%香港人?

屌算柒數啦
係撐香港人唔撐外人架啦我

一句咁樣 所以咪話連登仔都好低質

撐香港人
已經係原因
踩港撚覺得踩港係高質都好
都係咁話

關技術乜事,youtuber搵錢講技術架咩,啲片有人睇咪得

咩啊 你睇返呢串開頭
有人話睇完非南非旅覺得值25萬
我一路回應緊旅行片嗰度 咁梗係講技術啦
你就跳到去「有人睇就得」

YouTube旅行片淨係講技術就死得啦
拍片要多人睇搵到錢淨係技術就得咁個個攝影師轉哂做youtuber啦

咁以後講youtuber收入可以簡單啲講
睇個view數都值

講緊你從技術去討論一個 YouTuber 值唔值錢好on9呀

其實呢度好多個支持者講緊佢旅遊片高質
所以值咁多點擊率/搵咁多錢
我都覺得係youtube黎講算好好睇
但唔係25萬

我同佢地都係講緊質素同回報嗰方面
你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

ming仔咁出名係因為旅遊片?咪撚戇鳩啦

咬人果個咪你囉,鳩噏話人係打手

最初我講旅遊片技術 話幕後人員都搵唔到
你comment「咁有冇人咁做先,鬼叫佢諗到先」
好明顯佢唔係最先諗到拍遊記嘅人啦
你講到佢咁獨特 所以我咪問你係咪打手

俾人問一句係唔係打手就咁嬲

咩啊 你睇返呢串開頭

拍片要多人睇搵到錢淨係技術就得咁個個攝影師轉哂做youtuber啦

睇個view數都值

講緊你從技術去討論一個 YouTuber 值唔值錢好on9呀

但唔係25萬

你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

你好似冇問我係咪打手喎,戇鳩仔
連登d質素真係低到

可唔可以講邊方面垃圾
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。

就咁睇一個youtuber一個project 6位數好似好多,但對於啲客嚟講原本佢要係出面搵marketing solution公司搵藝人各樣成個project坐底要7位數,但搵個本身有大量engagement嘅youtuber,仲可以由佢一條龍搞哂度橋production同出鏡,我自己其實覺得有啲頂爛市。
VDS 即係司徒夾帶果間喎

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

咁佢拍片係講廣東話 拍片都係迎合香港人?咁緊係拎佢同香港youtuber比

屌算柒數啦
係撐香港人唔撐外人架啦我

一句咁樣 所以咪話連登仔都好低質

撐香港人
已經係原因
踩港撚覺得踩港係高質都好
都係咁話

撐緊邊個香港YouTuber
出埋d垃圾片
人地同你解約好正常啦

佢啲片on唔on9好主觀
問題係間公司自願同人出呢個價
依加又俾唔起
Youtuber好搵係最主要係有一班小學雞幫佢地刷點擊率
我屋企有個讀緊小學嘅小朋友
一放學就返嚟煲YouTube
睇咩波子
放假仲誇張
由朝睇到晚
明明幾分鐘前先睇完1條片
之後又重新再睇同1條片
佢同我講佢啲同學全部都有睇
我又時聽到條片講埋啲無聊低能野
但佢地又睇到係咁笑

我有個親戚 小學都未讀 日日係度睇笑波水 但其實佢聽唔明啲打機野
出埋d垃圾片
人地同你解約好正常啦

佢啲片on唔on9好主觀
問題係間公司自願同人出呢個價
依加又俾唔起

咪係,唔屌間公司,走去屌ming仔,咩心態

你sure

你sure?
樓上班連登仔成世夾埋都唔夠人地一條片views

25萬姐

唔講以為25億添

睇個view數都值

但唔係25萬

你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

你啲口吻同搖擺賓周好似
以為回緊同一個人
做乜鳩啊 我問佢係咪打手
你衝出黎話我亂話佢
做乜代表人講嘢啊
討論下都要結盟?

咩啊 你睇返呢串開頭

睇個view數都值

但唔係25萬

你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

你真係戇撚鳩
人地係講賺佢旅遊片拍得好,證明佢值
你就話佢技術唔值呢個價

但事實係ming仔大部份既片都唔係旅遊片,大把鳩噏片生活都多人睇,你討論佢值唔值錢係咪要睇埋佢其他片甚至其他活動呀?戇鳩

我咪問你如果單睇技術就得咁冇人做攝影師個個個做youtuber啦
連登d質素真係低到

舉例下香港有邊個好過佢

Ming仔香港人黎架咩
搞到香港人身份影衰佢咁

加拿大youtuber我睇Unbox Therapy / Baby Big Mouth算
抵佢搵咁多喎 旅遊片世界第一

睇個view數都值

但唔係25萬

你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

你啲口吻同搖擺賓周好似
以為回緊同一個人
做乜鳩啊 我問佢係咪打手
你衝出黎話我亂話佢
做乜代表人講嘢啊
討論下都要結盟?

結乜撚野盟?你出一個reply自然個個都可以去引用去回應架啦

你事實係戇鳩鳩亂咁話人係打手。
人哋啲片好睇咪得囉
你理撚得人哋賺幾多錢啫
黎啦黎啦 眼紅啦
點解我讀咁多書入hku 都唔過十萬
佢拍條片就25萬
黎啦黎啦 快d顯現中國人既根性出黎啦
自己搵唔到 人地都唔可以!

認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞