原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
但係ming仔做youtuber做到有公司請佢做導演拍戲喎,25萬多唔多我唔知啦,但係係咁踩佢話垃圾唔值25萬就真係好酸囉

其實只要佢拍片唔係呃人 大大方方認sponsor 就冇問題

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得
or you know something?
VDS老細並唔係司徒夾帶,但係一定有關係

VDS唯一董事係叫「黃志誠」
而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數,但都係董事)

我唔係想講司徒夾帶唔關事,而係大家都係蛇鼠一窩

而黃志誠既表兄弟叫黃越洋,係一間上市公司超凡網絡既老細
呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

講真VDS有強大既backup
ming仔既人工點都比得起啦

仲有個老細你未數出黎喎
25萬九乘九要自己貼返比兄弟幫手執頭執尾租studio等, 七除八扣後應該仲有幾萬銀落到袋

係呀,所以唔好以為啲廣告商係水魚,人地當然計過數。同時我亦覺得紅嘅youtuber分分鐘follower同影響力大過同價位嘅藝人,仲咁樣一條龍服務先收得6位數,係有啲頂爛市
25萬九乘九要自己貼返比兄弟幫手執頭執尾租studio等, 七除八扣後應該仲有幾萬銀落到袋

係呀,所以唔好以為啲廣告商係水魚,人地當然計過數。同時我亦覺得紅嘅youtuber分分鐘follower同影響力大過同價位嘅藝人,仲咁樣一條龍服務先收得6位數,係有啲頂爛市

其實係
25萬唔似佢一個人袋哂 如果唔係佢一早程程坐商務出入坐uber black/買車啦

利申:近幾個月先開始睇佢 剪接真係一流 試問香港有咩youtuber有咁好心機 旅行片真係好值得睇 去到景點有介紹講少少歷史背景 唔似其他人去行街shopping一味好靚呀~好勁呀~好抵呀~
VDS老細並唔係司徒夾帶,但係一定有關係

VDS唯一董事係叫「黃志誠」
而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數,但都係董事)

我唔係想講司徒夾帶唔關事,而係大家都係蛇鼠一窩

而黃志誠既表兄弟叫黃越洋,係一間上市公司超凡網絡既老細
呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

講真VDS有強大既backup
ming仔既人工點都比得起啦

比左5個月 ming仔代左125萬 唔知vds有冇蝕足80萬

點會蝕呀
每年坐底有千幾萬收入

解約 代表個個月蝕啦 仲要蝕得好甘
其實即係告司徒夾帶?

其實係
25萬唔似佢一個人袋哂 如果唔係佢一早程程坐商務出入坐uber black/買車啦

利申:近幾個月先開始睇佢 剪接真係一流 試問香港有咩youtuber有咁好心機 旅行片真係好值得睇 去到景點有介紹講少少歷史背景 唔似其他人去行街shopping一味好靚呀~好勁呀~好抵呀~

Ming仔到而家我都唔知佢係咪一人band....
Studio好似單機咁

不過聽講廣告商係計到盡 可能就咁睇數字報酬好吸引
乜都做晒 又多要求 又要趕工 好痴線
但係ming仔做youtuber做到有公司請佢做導演拍戲喎,25萬多唔多我唔知啦,但係係咁踩佢話垃圾唔值25萬就真係好酸囉

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得

Canon 80d
一岀果期幾個YouTuber都收到
仲有最近聲稱自己做左research 之後買左部canon m6,真係有比較下市面上嘅機點會買呢部垃圾,做打手唔好做得咁肉酸

退一萬步,如果佢真係咁神奇冇收到canon野賣廣告而係自費(咁唔怪得間公司回唔到本)即係佢真心推介d電子垃圾俾人,咁真係差過d冇腦beauty blogger
唔怪得人話佢d片冇料

其實係

如果淨計香港,係嘅
不過何必睇佢呢
冇計, 人地係 ABC
同其他youtuber冇得比 e.g. 伍乞衣

五毛狗出沒注意!
會員:9527~
編號:48157

五毛同雜種有親「習大大」+ 打殘體字

出埋d垃圾片
人地同你解約好正常啦

跪求香港高質youtuber推介

in tat we 7

達哥雖然有YouTube channel,但我諗佢唔算係youtuber

佢好早期有兩輯電車男追女記wor!
好似日本毒撚溝女game咁
一出就好hit

我記得
但依家先知係ming仔拍
一班口講話無睇過佢啲片,話唔知邊撚個嘅人話佢唔值25萬,笑料

唔識乜水。如果公司番到數做乜縮沙先

即係唔撚值囉

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得

Canon 80d
仲有最近聲稱自己做左research 之後買左部canon m6,真係有比較下市面上嘅機點會買呢部垃圾,做打手唔好做得咁肉酸

退一萬步,如果佢真係咁神奇冇收到canon野賣廣告而係自費(咁唔怪得間公司回唔到本)即係佢真心推介d電子垃圾俾人,咁真係差過d冇腦beauty blogger
唔怪得人話佢d片冇料

Like for 有point言論
啱啱睇下佢D片。相對香港班鳩拍既係好過。 証明香港人小睇其他外國片

呢D一人拍野 natgeo 同discovery channel 入邊D節目已經拍到爛
咁合約精神,定明俾幾多就俾幾多,錢又唔係你出嘈咩呢?
佢又唔止做youtube,有司儀又導演!

佢拍日常個剪接進步左好多,覺得佢拍得唔好既,

一日出一條片,拍得好過佢,你自然多錢過佢
啱啱睇下佢D片。相對香港班鳩拍既係好過。 証明香港人小睇其他外國片

呢D一人拍野 natgeo 同discovery channel 入邊D節目已經拍到爛

接實

接實

哦。on99

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得

Canon 80d

唔怪得人話佢d片冇料

aggar

題外話想問下
如果差唔多筆直
size又唔會太大部
仲有咩好選擇?
想換左部老爺機600d佢

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得

Canon 80d

唔怪得人話佢d片冇料

btw可能佢本身屋企環境唔錯(喺得外國都唔會點窮)
一直都唔覺佢係啲咩好精打細算嘅精明消費者
CX Open jaw ZRH VCE唔見得會平得去邊
Canon 80D唔知佢有無提自己買定sponsor(我好後期先開始睇佢)
但以佢水準買垃圾唔出奇
同埋佢唔多見會推薦啲咩咩咩...最多係介紹自己用緊...
係咪搵咁多, 要睇返佢報畀稅局嗰個數

依家就係扮自己買

點解你咁sure
廿五萬買咩都得

Canon 80d

唔怪得人話佢d片冇料

aggar

題外話想問下
如果差唔多筆直
size又唔會太大部
仲有咩好選擇?
想換左部老爺機600d佢

拍片嘅就a6300,有Xavc s有slog,係 Sony dv下放嘅功能,canon最貴果部相機都冇

齋影相又完全唔識執相嘅可以睇下Fuji xt1 /xt10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞