原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
我覺得不是Ming 仔的經理人公司計錯數, 反而是2015-16年其間 youtube 更改了推薦系統有關。

我相信以前Ming 仔的View 數應該可以吸引大量的廣告收入, 但最近youtube更改了推薦搜尋的方式, 令到很多youtuber的觀看次數大減。

大家如果有留意到近年有很大量的內容農場標題沖到了大量流量, 就是因為youtube 改變了推薦方式, 如果標題有"關鍵"字就會增加推薦的機會, 關鍵字通常是近排最hit的話題, 或一些成人18+ 有關的字眼。

因為youtube 的政策改變, 25萬應該再搵不到。

內容養場個招屈機
用書面語 食哂港台兩地 仲有海外華人

內容農場都係垃圾
都唔明做乜咁多人share

一個故事 加堆圖
咁就幾十萬view
如果Ming仔叫垃圾

熊仔頭真係垃圾都不餘

相信話熊仔頭高汁既都係中學無拖拍
一味回憶自己ff既情景
次次最尾講幾句好撚嘔心既説話就叫高汁

講香港拍片質素 ming仔真係最top個班,可能內容唔得,又悶又扮野。

不過啲鏡頭真係最撚順眼

幾鍾意ming仔果種風格
我覺得不是Ming 仔的經理人公司計錯數, 反而是2015-16年其間 youtube 更改了推薦系統有關。

我相信以前Ming 仔的View 數應該可以吸引大量的廣告收入, 但最近youtube更改了推薦搜尋的方式, 令到很多youtuber的觀看次數大減。

大家如果有留意到近年有很大量的內容農場標題沖到了大量流量, 就是因為youtube 改變了推薦方式, 如果標題有"關鍵"字就會增加推薦的機會, 關鍵字通常是近排最hit的話題, 或一些成人18+ 有關的字眼。

因為youtube 的政策改變, 25萬應該再搵不到。

內容養場個招屈機
用書面語 食哂港台兩地 仲有海外華人

內容農場都係垃圾
都唔明做乜咁多人share

一個故事 加堆圖
咁就幾十萬view

鬼叫受眾唔CHECK FACT、唔抵制咩,吹水作大嘅嘢趕絕晒用心創作嘅人
如果Ming仔叫垃圾

熊仔頭真係垃圾都不餘

相信話熊仔頭高汁既都係中學無拖拍
一味回憶自己ff既情景
次次最尾講幾句好撚嘔心既説話就叫高汁

講香港拍片質素 ming仔真係最top個班,可能內容唔得,又悶又扮野。

不過啲鏡頭真係最撚順眼

口味嘅野
如果ming仔定期每星期出一條片
我諗可以有50萬訂閱
五毛狗出沒注意!
會員:9527~
編號:48157

五毛狗 同 雜種有親「習大大」+ 打殘體字, 係連登傳播中共語言

公然抹黑支持香港獨立嘅人
遲啲做utuber洗唔洗考牌拎個專業資格,話哂咁搭水
Ming仔好嬲
個youtuber好睇高質嘅收25萬一個月有咩問題?

eminleo 幾十億身家又唔見你地屌嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞