原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
https://youtu.be/cj20KMwZOaA

對比下人地
每樣野講明係自己買定係免費嘅
旅行片好好睇
雖然250k係on9左啲,但ming仔都低質咩?

Yes 因為揾唔到咁多
日本youtuber最高月薪70幾萬
1. 唔岩你睇唔等於低質/唔值
2. 唔好將youtuber定性做搵唔到錢的工作啦

Yes 因為揾唔到咁多

就係因為搵唔到250K,所以VDS炒佢魷魚。

Yes 因為揾唔到咁多

利益申報:我淨係睇佢旅遊片,其他片的確好垃圾。

Yes 因為揾唔到咁多

利益申報:我淨係睇佢旅遊片,其他片的確好垃圾。

其實傾個時唔好傾到25萬啦
傾10萬至15萬 都仲可能搵到
連登仔而家連ming仔都反喇
人地傾好左幾錢個月都嘈
成班友係咪痴線
到時你地班小學雞出去搵工時
嘈到兩三萬個月 簽一年約
老闆見你廢廢地係咪可以唔洗賠錢
過兩日踢走你
根本就係間公司自己有問題在先
香港YouTuber 係原罪 做咩都錯
ming仔d片係ok,佢值唔值25萬我都唔識judge
但呢個post真係好撚多打手呀dllm
連登仔而家連ming仔都反喇

不嬲都屌佢垃圾架喇
成日講埋啲阿媽係女人既野
又左抄右抄拍自己野
我搵返個喼喇!開箱!
唔見左個喼搵返,影下入面d底衫褲
都可以拍一條片
高質
我追開Ming仔片
有睇晒非南非旅 係高質

但好多人講緊嘅係
佢唔值25萬基本薪金一個月
唔代表覺得佢低質

正如球皇美斯 無人覺得佢廢
但如果佢人工係100萬鎊一個月 就不值

因為25萬人工係高過好多各行専材
唔係話YouTube人工唔應該咁高
但點都係高估咗
我當佢係youtube界專材計
十幾萬一個月先叫合理 (香港市場細)

醫生律師做到十幾萬一個月已經叻仔
好多廢律師得幾萬 大律師無job直頭無收人
醫生好多都係十萬樓下

對比翻咁嘅市場人工比較

Ming仔係YouTube界嘅價值
大到等於2/3個係相對界別嘅醫生律師?

咪玩啦 真係唔值 唔係人工都唔會停

利: 認同合約精神係要賠
但純講價值 一定唔值25萬
話高質果班人講下高質係邊啦不如
我搵返個喼喇!開箱!
都可以拍一條片
高質

紅左既拍自己訓覺痾屎都大把人睇啦

咁多人憎youtuber有原因
我搵返個喼喇!開箱!
都可以拍一條片
高質

紅左既拍自己訓覺痾屎都大把人睇啦

咁多人憎youtuber有原因

得返d小學雞鐘意
大j呢d垃圾更加唔洗講
拍d生活野打下機就十幾萬view
錢真係易搵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞