原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
不嬲社會貢獻同搵錢能力係唔得正比

但現實正醫生律師唔會做保險基金地產佬, 你估個個都貪錢咩
究竟咩人先會去做偽人youtuber 大家心照

搵得多錢過醫生咁又點, 佢地配咩, 所以問親佢地都話每個月人工, 佢地夠膽答咩, 佢地知講真話實俾人屌到反皮, 因為佢地唔配

你又佢有幾多「能力」?
台上三分鐘台下十年功 十幾分鐘嘅片 由度橋器材取景拍攝都要搞 旅行片嘅話重要做功課呢?拍完之後後製呢?

其他專業/藍領唔駛"十年功"準備?

專業又好 藍領又好
就算呢班人要十年功準備

唔會影響到youtuber嘅十年功準備

兩者都要付出先有呢個收獲

可能你覺得真正嘅創作唔值錢呢

不過其他人唔係咁諗啫
但搵咁多真係仲多過d明星

佢日日搭的士 屋企又靚
但搵咁多真係仲多過d明星

因為而家新一代鐘意留意網絡世界

所以”網絡紅人”價位上升 都好正常

因為用呢班人宣傳 仲有用過而家嘅電視藝人
On9, 每個月25萬夠搵一線尾二線頭明星仔啦

咁又唔得 你要人1個月不停幫你拍廣告代言拍戲搵錢,如果多人識既明星25萬佢不如自己接
踩佢個d酸撚到

真係無睇過佢d片

冇睇過 但係又話人唔值呢個價

究竟係咩心理
我記得佢講過唔做樓奴
用錢黎享樂 周圍去
人生苦短 及時行樂
好似好撚正面咁

原來屌你老母咁撚多錢一個月

搵得多錢過醫生咁又點, 佢地配咩, 所以問親佢地都話每個月人工, 佢地夠膽答咩, 佢地知講真話實俾人屌到反皮, 因為佢地唔配

咁你咁講所有明星歌手藝人運動員都係一樣啫

屌埋MJ搵錢多過醫生律師吖不如

youtuber 明明就係明星藝人嘅一種 不過就係網絡化
佢哋用自己嘅名氣幫自己搵錢 有咩問題

先前有單新聞:大學生放左舊菠蘿係藝術館,之後菠蘿就俾人當咗做展品

藝術就咁主觀, 大眾又羊群心態,
而且藝術家唔係成日好偉大咁講唔好用錢去衡量佢地嘅藝術咩,
明顯25萬超出佢地成本同付出啦
一分耕耘十分收穫

正如個人覺得唔值就唔值, 就如你俾錢我去MJ嘅MV 都唔睇, 因為浪費緊我嘅時間

香港嘅偽人youtuber更加唔駛講
踩佢個d酸撚到

真係無睇過佢d片

冇睇過 但係又話人唔值呢個價

究竟係咩心理

駁唔到
tvb同黎耀祥份合約都肯定無咁高薪
間公司點解唔接下相機電子野廣告或代言?簽左先發現大公司唔buy Ming仔?
我記得佢講過唔做樓奴
用錢黎享樂 周圍去
人生苦短 及時行樂
好似好撚正面咁

原來屌你老母咁撚多錢一個月

大有大洗 細又細玩啫
或者咁諗 佢搵咁多都唔做樓奴
更何況我哋呢啲打死一世工呢
原來Youtuber咁好搵

靠班戇鳩仔睇

靠班傻西濕時龜同睇lor

連登仔唔ON9,但搵幾多一個月
典型憎人富貴厭人貧
你低人工要人陪你低

唉連登仔
Pathetic

人工高係連登必被批鬥
大J都2百萬啦
佢租個度都2皮5一個月

你又佢有幾多「能力」?
台上三分鐘台下十年功 十幾分鐘嘅片 由度橋器材取景拍攝都要搞 旅行片嘅話重要做功課呢?拍完之後後製呢?

其他專業/藍領唔駛"十年功"準備?

專業又好 藍領又好
就算呢班人要十年功準備

唔會影響到youtuber嘅十年功準備

兩者都要付出先有呢個收獲

可能你覺得真正嘅創作唔值錢呢

不過其他人唔係咁諗啫

唔配25萬=\=唔值錢
正如佢地之前都係講搵幾萬每月, 當時大部份人都冇好大反應, 代表合理得多
典型憎人富貴厭人貧
你低人工要人陪你低

唉連登仔
Pathetic

人工高係連登必被批鬥

問題真係overpriced
唔講仲以為電視台請總監
大J都2百萬啦
佢租個度都2皮5一個月

所以大J 係連登死得咁慘
上天係公平
現實有錢又點,網絡世界比連登仔中共式批鬥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞