原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
回應模式

月入幾多幾多萬
好撚多咩,某某多過你
連登仔真係癡線
人地有心製作 d片又有質素咪得囉
又唔係大j 薑檸樂果類
理得人賺幾多
連登仔真係癡線
又唔係大j 薑檸樂果類
理得人賺幾多

咪就係
VDS老細並唔係司徒夾帶,但係一定有關係

VDS唯一董事係叫「黃志誠」
而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數,但都係董事)

我唔係想講司徒夾帶唔關事,而係大家都係蛇鼠一窩

而黃志誠既表兄弟叫黃越洋,係一間上市公司超凡網絡既老細
呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

講真VDS有強大既backup
ming仔既人工點都比得起啦
唉,好撚自卑
連登仔真係癡線
又唔係大j 薑檸樂果類
理得人賺幾多

咪就係

呢個post pH值已經係負數
Ming仔旅遊片好正喎。

突然變唔正
終於有機會上位

而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數,但都係董事)

呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

比左5個月 ming仔代左125萬 唔知vds有冇蝕足80萬
連登仔真係癡線
又唔係大j 薑檸樂果類
理得人賺幾多

事實上薑x樂都有六位數
買野咁貴 d成本咪係哂佢地到囉
平心而論 人地搵幾多錢關你撚事咩 你有你地睇片(當然你可以唔睇啦)人地人有人地搵錢

咁今次官司濕濕碎啦

比左5個月 ming仔代左125萬 唔知vds有冇蝕足80萬

點會蝕呀
每年坐底有千幾萬收入
老7,25萬真係有數得計
一班口講話無睇過佢啲片,話唔知邊撚個嘅人話佢唔值25萬,笑料
應該冇呀
偷圖夾帶page 仲未出past追擊既

地方既司徒需要愛
達哥洗鬼你地擔心咩
人地住康城呀
拍片只可以提供免費娛樂!
收錢=仆街變質!
連登仔準備好反佢未?

唔識佢又點反佢
近來係咪簽左新經理人
高登/連登/一堆facebook page巧合地一齊出離吹奏
最過份係好多借達哥離同佢比 開個post話講達哥 結果一入去一半comment都係d打手瘋狂吹奏ming仔 仲要個個user d points都差唔多

好大機會係

仲要連唔識都唔比講
達哥洗鬼你地擔心咩
人地住康城呀

康城又點撚樣 ? 你識唔識野架
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。

可想而知司徒夾帶搵幾多
其實唔使大驚小怪
之前因為工作關係識得唔少youtuber
你地最憎既薑x樂月入都有六位數
有樓收緊租 自己同屋企人住公屋

我好膚淺,見到佢個樣冇心機睇佢d片

無錯
咁都搵到咁多怪唔知個亞視暗星都變巨星啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞