原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
等睇間公司破產, 連律師费都賠埋

死返大陸啦 支那狗
字都唔撚識打

眼咩紅姐
而家人地走佢數呀 撚有25萬
真實價值咪顯露出黎

人地曾經 25萬
就算而家都5萬
都多過呢度唔少人
btw 你越咁講 就越覺得你眼紅人
如果唔係 人地搵多搵少 關你撚事咩
咁激動 拓柒咩
典型憎人富貴厭人貧
你低人工要人陪你低

唉連登仔
Pathetic

人工高係連登必被批鬥

問題真係overpriced
唔講仲以為電視台請總監

而家連登做左人老板?

咁你覺得值唔值
25萬

唔值又點 網路公審減人工?

你咁講都無野好討論啦,搵咁多又點?
其實係唔係可以淘寶買觀看數

[size=6]係!買過大J本書睇,佢係由買LIKE買SUBSCRIBE起家。
眼咩紅姐
而家人地走佢數呀 撚有25萬
真實價值咪顯露出黎

人地曾經 25萬
就算而家都5萬
都多過呢度唔少人
btw 你越咁講 就越覺得你眼紅人
如果唔係 人地搵多搵少 關你撚事咩
咁激動 拓柒咩

好似你最激動喎
你做開佢隻狗而家冇糧出比你
平時有睇開
真係估唔到ming既片響連登仔眼中係垃圾

突然係

睇頭兩頁真係好心寒
其實有睇開覺得佢d片好高質
唔係眼唔眼紅。

但2.5萬會合理得多
呢條垃圾都250,000一個月?

係呀 不過你連垃圾都不如囉

[size=6]係!買過大J本書睇,佢係由買LIKE買SUBSCRIBE起家。

竟然仲有出書
好想屌

回錯POST

呢條垃圾都250,000一個月?

酸味濃
睇黎呢個post有好多條垃圾既小學中學雞fans

竟然仲有出書

竟然自認買subscriber
竟然買大j本書
見到啲on9攞醫生人工黎同佢比真係得啖笑
真係唔知話你地假膠好定on9好
咁你行行都有最top果啲傢啦 係香港做到最top點解唔可以有咁高人工呀?

讚啲片都算
唔識佢就要笑人
旅行片幾好睇
但點解讚佢就等於小學雞中學雞
又唔係大J笑波子種質素
見到啲on9攞醫生人工黎同佢比真係得啖笑
真係唔知話你地假膠好定on9好
咁你行行都有最top果啲傢啦 係香港做到最top點解唔可以有咁高人工呀?

因為呢個世界有連登仔
真係唔講唔知以為成班連登仔係佢既經理人
係度話果樣唔值呢樣唔值
到頭黎係完全無睇過佢啲片,連人地真實工作係點都唔知
係呀係呀,你坐係度做鍵盤戰士最值呀,快啲搵人簽你比25萬你呀

讚啲片都算
唔識佢就要笑人

老實講,身邊好多朋友一個youtuber都唔識,唔識ming仔真係唔奇

我以前撈亂佢同伍仔
click過佢啲freestyle覺得好煩
呢排連登勁多fans/打手宣傳
我先睇下佢啲遊記
其實唔錯
但睇開pearl同j2嗰啲旅遊節目
好難覺得勁高質
其實佢啲遊記幾好睇實用 而且人地真係有料 鏡頭運用唔錯 講野都有point 可惜高登太多小學雞 只係識追捧達哥
香港YouTube 好搵係因為太多小學雞
之前聽過ming仔係因為同學買左部 canon 80d,佢話ming仔都用,應該幾好

之後去睇下佢d旅行片剪得幾好

不過內容都係流水賬加飲飲食食我完全冇興趣睇人晒命 其他片更加真係無謂,一個fb like counter unbox,咁又一條片做乜撚?個條乜鳩30年後的世界又勁假

仲係咁sell部80d,梗係冇收廣告費啦,Canon d垃圾機不嬲唔洗錢咁送俾d KOL,d小學雞見到又走去買

呢排呀ming仔仲話做左research,自己買左部m6

講真佢又唔係話寸,不過影相拍片嘅技術就真係冇乜佢自己都認,淨係飲飲食食咁其實有乜好睇?

我自己睇開youtube比較鐘意Thomas Heaton
佢主要係爬山露營影風景相,
每條片真係好似跟住佢去探索英國嘅風景咁,d拍攝技巧真係有心機好多。
佢仲會介紹自己用嘅gear,而且係講明邊d自己買,邊d係贊助,淨係呢樣己經對比香港果d真係得啖笑
其他片仲有d講點print相,賣相,點揀location 等等,全部都好高質,睇完好有衝動去影相

https://youtu.be/93Ulna1lVfI

香港youtuber生存到,係因為冇腦嘅消費者太多,送野俾YouTube 落廣告太有效 除左垃圾canon,仲有d化妝品護膚品
垃唔垃圾唔評論
但係香港搞唔起創意唔會係因為香港政府問題,而係班垃圾下等香港人係到嫌三嫌四,人地搵得多就眼紅葡萄人地,剩係識話人垃圾但又講唔出垃圾嘅位係邊。

拍嘢嘅時間成本都頗多下,ot時間有機會多過班專業人士,漠視人地嘅付出不斷去踩自己友踩到好似要佢地自身一樣咁垃圾先為之滿意。咪多得你班仆街,香港先發唔撚圍。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞