原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
攞ming仔同大J笑波子一齊講
連登發生咩事

啲人肯定連佢啲片都未撚睇過
踩佢個d酸撚到
班小學雞成日覺得全世界都識佢地偶像 唔支持就話其他人眼紅

唔識還唔識,眼紅還眼紅,你識唔識都話你眼紅嫁啦,25萬都唔眼紅,巴打搵緊幾錢一個月

揾唔到咁多就要眼紅㗎啦咩

有錢就想要好正常姐
搵得少過佢緊係眼紅,唔通搵得多過佢先眼紅

個問題係 唔一定一要眼紅人㗎嘛
如果你已經夠/even 有凸嘅 唔需要眼紅人㗎
雖然我知生活喺香港絕大部分人都唔會 但成日都見啲窮L 講緊真係窮嗰啲 佢哋生活得開心咪得囉
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。

就咁睇一個youtuber一個project 6位數好似好多,但對於啲客嚟講原本佢要係出面搵marketing solution公司搵藝人各樣成個project坐底要7位數,但搵個本身有大量engagement嘅youtuber,仲可以由佢一條龍搞哂度橋production同出鏡,我自己其實覺得有啲頂爛市。

加上夾帶個啲成日想食埋電影市場
基本上藝人係就快冇定企
攞ming仔同大J笑波子一齊講
連登發生咩事

啲人肯定連佢啲片都未撚睇過

完全唔係同一個lv 連登究竟有幾多小學雞

講緊你從技術去討論一個 YouTuber 值唔值錢好on9呀

其實呢度好多個支持者講緊佢旅遊片高質
所以值咁多點擊率/搵咁多錢
我都覺得係youtube黎講算好好睇
但唔係25萬

我同佢地都係講緊質素同回報嗰方面
你唔care咪算
唔知你做乜起勢咬人

ming仔咁出名係因為旅遊片?咪撚戇鳩啦

咬人果個咪你囉,鳩噏話人係打手

最初我講旅遊片技術 話幕後人員都搵唔到
你comment「咁有冇人咁做先,鬼叫佢諗到先」
好明顯佢唔係最先諗到拍遊記嘅人啦
你講到佢咁獨特 所以我咪問你係咪打手

俾人問一句係唔係打手就咁嬲

你真係戇撚鳩
人地係講賺佢旅遊片拍得好,證明佢值
你就話佢技術唔值呢個價

但事實係ming仔大部份既片都唔係旅遊片,大把鳩噏片生活都多人睇,你討論佢值唔值錢係咪要睇埋佢其他片甚至其他活動呀?戇鳩

我咪問你如果單睇技術就得咁冇人做攝影師個個個做youtuber啦

喂 咁其實係你最初表達得唔清楚
我地雞同鴨講 發老脾做乜

表咩達唔清楚,根本你從技術去講佢值唔值搵咁多就錯撚哂

上面讚佢嗰班 個個話遊記好睇
佢地係因為mingjai好用心拍而被吸引去睇
所以我先由技術講起值唔值
你嘅角度係其他鳩噏片都大把人睇
Youtuber唔係靠技術
雞同鴨講
MING仔點算垃圾,
上面班仆街盲反,
套去南美既旅行片已經正撚過大台好幾倍,
香港邊有其他YouTuber拍到咁高質既旅行片
之前仲係到諗佢紅唔起係懷才不遇,
原來都咁高人工
你睇過佢拍旅遊片其實真係值,
不過諗唔到有25萬咁多,係驚訝但都係值

上面成班人

香港youtube佢已經算做得好同耐果批人之一la
近期d旅行片都仲幾好睇
好過果d港女拍既片,只係做on9野同shopping
25萬值唔值真係唔知,因為佢後面做幾多野得有關人士知
但起碼而家都比大家知創意行業汗水同金錢係要掛勾
上面眼紅既講到咁其實同d香港廢中廢老一樣

我都覺得佢算係不停諗野 去拍片
只係間公司出25萬比人 cover唔到人工姐
總好過小花個啲成日諗啲縮水數 去搵大錢
VDS 即係司徒夾帶果間喎

你sure?

夾帶果間唔係Umovie咩?

唔係VS media 咩
踩佢個d酸撚到

唔係話酸
都唔係話佢啲片柒
但25萬真係嚴重overprice
老老豆豆一線明星都未必有呢個價
佢紅又唔係特別紅
一睇就知借依單野再上位啦
唔怪得呢排狂片 原來要搵銀
不過都好 好睇嘅片唔嫌多
踩佢個d酸撚到

唔係話酸
都唔係話佢啲片柒
但25萬真係嚴重overprice
老老豆豆一線明星都未必有呢個價
佢紅又唔係特別紅

但佢背後好努力做唔同範疇嘅嘢 又肯嘗試 又衝出國際 佢出國都要成本㗎
唔怪得呢排狂片 原來要搵銀
不過都好 好睇嘅片唔嫌多

好掛住一日一vlog
佢好似唔係全職做youtuber喎
係做導演呀幕後果啲嘢為主
只係呢排先多番啲YouTube片 旅行片
你睇番佢之前歐遊同非南非旅係出左成年先出得曬
唔撚怪得之可以拍咁多旅行片啦

係靠d旅行片去賺錢

唔明有咩咁好睇 人地只係一邊去玩一邊賺錢

收皮啦小學雞,攞返個公道又話博上位
原來Youtuber咁好搵

靠班戇鳩仔睇
原來Youtuber咁好搵

靠班戇鳩仔睇

靠小朋友賺既錢係爽既
班小學雞成日覺得全世界都識佢地偶像 唔支持就話其他人眼紅

唔識還唔識,眼紅還眼紅,你識唔識都話你眼紅嫁啦,25萬都唔眼紅,巴打搵緊幾錢一個月

揾唔到咁多就要眼紅㗎啦咩

有錢就想要好正常姐
搵得少過佢緊係眼紅,唔通搵得多過佢先眼紅

個問題係 唔一定一要眼紅人㗎嘛
如果你已經夠/even 有凸嘅 唔需要眼紅人㗎
雖然我知生活喺香港絕大部分人都唔會 但成日都見啲窮L 講緊真係窮嗰啲 佢哋生活得開心咪得囉

唔係串,真心get唔到你講咩
你講大部分人唔會咩
之前Viu TV訪問Youtuber/Blogger/KOL都話一個project同campaign係6位數,同埋亞視暗星話就咁拍一條片都要5位數,所以紅個班每個月搵到呢個數,甚至多過係唔出奇。

只係確保基本薪金要有25萬,的確係間公司計錯數。我當間經理人公司剩幫接job同客deal,但個客本身批Budget係for個youtuber一個人,唔係預成條team,就算客肯比6位數,都剩夠youtubr人工,根本cover唔到studio個邊。

就咁睇一個youtuber一個project 6位數好似好多,但對於啲客嚟講原本佢要係出面搵marketing solution公司搵藝人各樣成個project坐底要7位數,但搵個本身有大量engagement嘅youtuber,仲可以由佢一條龍搞哂度橋production同出鏡,我自己其實覺得有啲頂爛市。

加上夾帶個啲成日想食埋電影市場
基本上藝人係就快冇定企

係啊 廣告商梗係抵左
幾間電視台台前幕後都冇肉食
難怪張曦雯要去打機

收皮啦小學雞,攞返個公道又話博上位

都唔知話你On9仔定打手好 唔知依行點谷人氣就收爹啦 講事實又起曬鋼
唔撚怪得之可以拍咁多旅行片啦

係靠d旅行片去賺錢

唔明有咩咁好睇 人地只係一邊去玩一邊賺錢

咁人哋係有咁嘅本事做喎
之前都講過 得罪講句 你覺得你自己得嘅話你都可以放棄依家份工去闖吓㗎
連登仔眼紅了~~逢紅必返嘅定律
家下9uper都搵咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞