原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
一睇就知借依單野再上位啦

收皮啦小學雞,攞返個公道又話博上位

都唔知話你On9仔定打手好 唔知依行點谷人氣就收爹啦 講事實又起曬鋼

Agger我都覺係谷人氣
成班人話值唔值錢唔關我地事
咁ming仔俾人鬧 又唔知關佢地乜事
仲要為佢攞公道
同你有親咩條友

討厭佢嘅 唔通會因為你地落力sell就讚好?
特登係呢度谷人氣 吸引啲唔識嘅人去search佢

大家中晒ming仔計

成班井底之蛙衝出黎表現自己幾咁無知

我真係唔知香港既youtuber都可以搵到咁多
有睇日本既YouTube, 過一百萬訂閱果d真係勁有錢

hajime果d

去到歐美
pewdiepie 仲多

pewdiepie第一次直播收左3萬五蚊美金
you咩tuber 好搵啫

要好搵就要有名氣 有人識

你唔出名就冇人畀job你做

咩阿豬阿狗都廿五萬一個月

人地係早期youtuber之一 有經驗有名氣

近期啲旅遊片簡直一流

youtuber 最值錢就係名氣 越多人識你個名就越值錢

上面眼紅果班 咁唔抵得咪試下去做youtuber 做到廿五萬一個月囉

唔係嘅話 阿豬阿狗都不如呀 起碼人地仲識行用自己長處去搵食 你呢?

係呀,平心而論,Youtuber要做到出名呢個過程係難,唔係開個fb/ig,擺條片上youtube,就有人睇。
唔明點解仲要睇“網絡紅人”啲片

好耐冇睇電視,夜晚食完飯就睇youtube同達哥

如果有日 報紙佬話

網絡紅人 達哥月入三十萬!

然後 連登就會有一班人話

打下機鳩up下 一個星期就可以上樓

吓 佢邊值呢個價呀

打機咋 搵得多過醫生律師 香港已死

你睇幫達哥backup 都成百粒
就知真係可能有三十萬
事實係over price 係個值唔值嘅價值觀問題
外國一個有d名氣youtuber都over 個數
你不滿意可以學 ben仔
拍條片 up上youtube 就做到架
其實ming仔幾好睇,啲片內容都算高質,中學好鍾意睇
但唔知佢仲紅緊,25萬我一年都無...
不嬲社會貢獻同搵錢能力係唔得正比

但現實正醫生律師唔會做保險基金地產佬, 你估個個都貪錢咩
究竟咩人先會去做偽人youtuber 大家心照

搵得多錢過醫生咁又點, 佢地配咩, 所以問親佢地都話每個月人工, 佢地夠膽答咩, 佢地知講真話實俾人屌到反皮, 因為佢地唔配

你又佢有幾多「能力」?
台上三分鐘台下十年功 十幾分鐘嘅片 由度橋器材取景拍攝都要搞 旅行片嘅話重要做功課呢?拍完之後後製呢?

其他專業/藍領唔駛"十年功"準備?

但你憑咩斷定佢嘅「十年功」比起人哋嗰啲遜色?

Ming仔自己都講過鳩fingfing到廿幾歲
人地醫生至少由dse 大學 實習 所付出

你再對比
政府醫生月入10萬
ming仔25萬

你自己諗下

屌你 做政府醫生做到自立門戶又出名
月入百萬都得啦

拎一邊低標準 去比較 另一邊嘅高標準

你比撚哂佢啦

我夠可以拎食哂屎嘅youtuber(月入八千) 同全港最top醫生(每單job八千萬) 嚟比較wo
不嬲社會貢獻同搵錢能力係唔得正比

但現實正醫生律師唔會做保險基金地產佬, 你估個個都貪錢咩
究竟咩人先會去做偽人youtuber 大家心照

搵得多錢過醫生咁又點, 佢地配咩, 所以問親佢地都話每個月人工, 佢地夠膽答咩, 佢地知講真話實俾人屌到反皮, 因為佢地唔配

你又佢有幾多「能力」?
台上三分鐘台下十年功 十幾分鐘嘅片 由度橋器材取景拍攝都要搞 旅行片嘅話重要做功課呢?拍完之後後製呢?

其他專業/藍領唔駛"十年功"準備?

但你憑咩斷定佢嘅「十年功」比起人哋嗰啲遜色?

Ming仔自己都講過鳩fingfing到廿幾歲
人地醫生至少由dse 大學 實習 所付出

你再對比
政府醫生月入10萬
ming仔25萬

你自己諗下

但佢就係講過浪費咗咁多時間 依家先會咁勤力做嘢
都係之前嗰句啦(你好似冇理過) 你憑咩去斷定佢嘅付出比其他人少?
只可以講 25萬可能overpaid太多

但事實上係香港youtuber來講 佢算好個班 比較司徒唔知咩 再另外個d就唔好提啦

最後 人地合約白紙黑字寫到明 都有成班人唔屌公司on9 屌ming仔垃圾個d 真係眼紅到好離睇
其實ming仔幾好睇,啲片內容都算高質,中學好鍾意睇
但唔知佢仲紅緊,25萬我一年都無...

一知左人工,即時變唔好睇

hajime果d

[url]https://www.youtube.com/watch?v=30roBDlCA7k[/url
呢個日本youtuber都好有錢,帶300百萬yen現金去拆穿間黑店

人地本身係總裁黎,唔係拍左YOUTUBE先有錢
話唔識佢嗰啲肯定係打手
逢反必紅
我記得佢講過唔做樓奴
用錢黎享樂 周圍去
人生苦短 及時行樂
好似好撚正面咁

原來屌你老母咁撚多錢一個月

25萬一個月
當你供樓每個月3皮
仲有22萬玩
真係玩撚晒

兒家冇啦 要慳住洗

但事實上係香港youtuber來講 佢算好個班 比較司徒唔知咩 再另外個d就唔好提啦

最後 人地合約白紙黑字寫到明 都有成班人唔屌公司on9 屌ming仔垃圾個d 真係眼紅到好離睇

其實我哋憑咩話人 overpaid
人地覺得呢個人值得佢畀呢個價咪得
之後仲畀唔畀係另一回事
連登仔一見到人搵咁多錢即刻眼紅到
跪求各位巴打大力啲反ming仔,登到佢50萬一個月
YOUTUBER收入同好唔好睇係成反比
月入=0 好睇指數: 高汁
月入=25萬 好睇指數: 垃圾

之後仲畀唔畀係另一回事

大把足球員一年一場波都唔駛踢
都有25萬一個月 英磅
連登仔一見到人搵咁多錢即刻眼紅到
跪求各位巴打大力啲反ming仔,登到佢50萬一個月

嗚呀 做成功人士嘅最快途徑
上車不是夢

係連登,係
Vds 傻豬黎

hajime果d

去到歐美

但比起人地個餅,我地香港鼻屎咁細

熊仔頭 一開始冇人睇就捧到上神枱
出左名就話垃圾 情情塔塔
雖然同以前嘅風格真係有啲唔同

之後仲畀唔畀係另一回事

大把足球員一年一場波都唔駛踢
都有25萬一個月 英磅

死肥仔 三十萬鎊週薪

hajime果d

去到歐美

但比起人地個餅,我地香港鼻屎咁細

餅大既話 上位難度咪又係變高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞