原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
近來係咪簽左新經理人
高登/連登/一堆facebook page巧合地一齊出離吹奏
最過份係好多借達哥離同佢比 開個post話講達哥 結果一入去一半comment都係d打手瘋狂吹奏ming仔 仲要個個user d points都差唔多

好大機會係

仲要連唔識都唔比講

仲要一致吹奏旅遊片高質
VDS 即係司徒夾帶果間喎

上面成班人

香港youtube佢已經算做得好同耐果批人之一la
近期d旅行片都仲幾好睇
好過果d港女拍既片,只係做on9野同shopping
25萬值唔值真係唔知,因為佢後面做幾多野得有關人士知
但起碼而家都比大家知創意行業汗水同金錢係要掛勾
上面眼紅既講到咁其實同d香港廢中廢老一樣

咁佢一定早過D乜Q小花個D既
VDS老細並唔係司徒夾帶,但係一定有關係

VDS唯一董事係叫「黃志誠」
而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數,但都係董事)

我唔係想講司徒夾帶唔關事,而係大家都係蛇鼠一窩

而黃志誠既表兄弟叫黃越洋,係一間上市公司超凡網絡既老細
呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

講真VDS有強大既backup
ming仔既人工點都比得起啦

比左5個月 ming仔代左125萬 唔知vds有冇蝕足80萬

點會蝕呀
每年坐底有千幾萬收入

間公司本身有錢賺係一件事,但當佢覺得嫌個員工幫公司賺得唔夠多錢,就算有盈利都唔想用係個員工度

雖然Ming仔自己出去接job應該都有返呢個數,但呢啲公司都唔應該放過
25萬九乘九要自己貼返比兄弟幫手執頭執尾租studio等, 七除八扣後應該仲有幾萬銀落到袋
葡萄果班友既仇富心簡直係骨子𥚃
抵你成世做港奴
屌,
你地唔好屌埋足球籃球員?
有錢咁多,
大家都係做自己中意做既野,加上搵到錢,有錯?
overpaid定唔overpaid都唔係佢既錯
你地敢放低自己份工, 出去闖?
屌,
有錢咁多,

如果用佢地d思維仲有歌手,影星大把野要反

eg.Taxi Chan

其實中唔中意好睇佢個作品好唔好, 唔關人工事, 佢人工幾多又唔係我比
佢做得出咁大風險既嘗試,而又比佢成功左, that's it
好多人都做唔到, 但又唔比人做得到
一個字 值
屌,
有錢咁多,

宜家咪俾唔起解約囉
行內人都覺唔值
點解仲有打手死撐

當然佢本身係無錯,亦都有權追討損失
話唔值果d、拍條片就有25萬既人
講到咁撚易,又唔見你做到?
當條大J拍d濕9片,都住到月租25000既單位,
收入可以一個月六位數,
你就知Ming仔其實唔太過份

香港本身YouTuber少,高質無咩邊幾個,
不過受眾多,
阿豬阿狗做backup(YouTuber打機片)都搵到食架啦,
收入呢啲野真係相對架姐
葡萄人咪自己做埋一份隊走佢啦,如果你有料吸引到人既話

YouTuber無料吸引到目標,都係自己收皮,
上面班友講撚到好易做咁,
由其係全職嗰堆,
真係要好大決心冒著搵唔到食既風險同前途去做,
後生仔去做,無返咁上下料到都真係
作為一個客戶,一份廣告25萬全包拍片真係唔多,
而家係間公司計錯數,戴唔落頂帽都可以屌提告嗰個

宜家啲人係屌唔值個價
唔等於佢無權告人違約

睇清楚啲先咬人啦

你先望撚清楚啲啦盲撚
中文都唔撚識睇
我係屌你班仆街連價都唔知人屌唔值個價

咁值點解又解約呀
其實唔使大驚小怪
之前因為工作關係識得唔少youtuber
你地最憎既薑x樂月入都有六位數
有樓收緊租 自己同屋企人住公屋

我好膚淺,見到佢個樣冇心機睇佢d片

無錯
咁都搵到咁多怪唔知個亞視暗星都變巨星啦

事實上大把小學生中學生大學生都日日睇
share幾次 每日loop幾次
同薑x樂合作過,佢真人好聰明多計
好清楚自己既market,同要做咩方向
絕對唔係on99死毒撚
如果你當佢傻仔 你就真係傻仔喇
25萬😂😂😂
求其拍幾條濕鳩片就有呢個數
你班廢青仲大學把撚😂😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞