原來Ming仔搵咁多!

825 回覆
40 Like 99 Dislike
Ming仔算係香港youtuber開荒牛 我指有名氣啦叫做到

到佢肯試唔同野 一直係創作方面行落去
仲撈埋幕後?

佢唔值咩?

上年有連登仔咁講
差唔多啦叫有少少名氣,

話多既知唔知一般明星去場 show都10萬起跳

Top就有
但10萬抽完水可能得3-4萬架咋
重要唔係個個月有

經理人公司唔會抽咁多,一般明星仔都係抽10-20%,大明星%會少D
出左新片
ming仔算高質啦
個人覺得同bob叔同一級數
好有心機剪片 唔會亂鳩咁每日出一片
睇佢去旅行個d片好正
250k唔怪得可以周遊列國
啲人覺得ming仔淨係剪片同post片就搵到咁多 係咪on9 人地背後可能做好多野但我地唔知 淨係見到人地係youtuber就屌人地月薪高 咁你地又做唔做到啊 佢啲旅行片真心高質

創意產業既人都要食飯 成班人都係用埋啲垃圾標準去定義一個人
本身唔識佢亦都對香港d youtuber 反感,因為睇過好多旅行片都覺得好低質同都係sell下少女風引d厹或小學雞睇下,有次入左ming仔條片非南非之旅感覺幾高質,起碼好過好多youtuber ,吸引我睇哂全部
25萬 唔怪得可以週圍去買貴嘢 不過佢啲片係好睇嘅
近來係咪簽左新經理人
高登/連登/一堆facebook page巧合地一齊出離吹奏
最過份係好多借達哥離同佢比 開個post話講達哥 結果一入去一半comment都係d打手瘋狂吹奏ming仔 仲要個個user d points都差唔多

係囉,以前舊登提親ming仔都係屌既多
之前我竟然見到個po吹奏佢
冇人屌夾帶拖糧同毀約
佢d旅行片係OK嘅
近來係咪簽左新經理人
高登/連登/一堆facebook page巧合地一齊出離吹奏
最過份係好多借達哥離同佢比 開個post話講達哥 結果一入去一半comment都係d打手瘋狂吹奏ming仔 仲要個個user d points都差唔多

係囉,以前舊登提親ming仔都係屌既多
之前我竟然見到個po吹奏佢

屌嘅多 你可唔可以搵返一個係屌嘅多嘅po出嚟
我覺得公司高估
MING仔 D片,我覺得唔差,
但唔係吸引同好囉
睇完一次又未必會想睇第2次
VDS老細並唔係司徒夾帶,但係一定有關係

VDS唯一董事係叫「黃志誠」
而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係唯一董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數)

我唔係想講司徒夾帶唔關事,而係大家都係蛇鼠一窩

而司徒夾帶有股份既vlogger entertainment,黃志誠都係唯一董事,而且有超過一半股份(司徒夾帶佔最少份數)

而黃志誠既表兄弟叫黃越洋,係一間上市公司超凡網絡既老細
呢間公司主要做網絡公關,背景都唔惹少,有大陸資金 - 華誼兄弟

講返VDS,佢主要收入來源就係超凡網絡,每次既服務費都差唔多一千萬
咁今次官司濕濕碎啦

老鼠夾帶我屌鳩呢條友幾年啦

佢係值得屌既

更新返,司徒夾帶(陳學鳴)都係vlogger既董事
冇人屌夾帶拖糧同毀約

TITLE誘導啫,而且都係留言爆同佢有關,
你開個POST話支持MING仔告到司徒夾徒破產,包你幾百正評。
冇人屌夾帶拖糧同毀約

TITLE誘導啫,而且都係留言爆同佢有關,
你開個POST話支持MING仔告到司徒夾帶破產,包你幾百正評。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞