有無人會玩poe3.14

875 回覆
19 Like 10 Dislike
之前好似玩過災厄
都好似幾易玩
cortex真係好煩,買又貴,zana任務又唔計數
今季解輿圖天賦打過一次
跌左瓶中
有一季我打3跌3
有無人知點解勢力圖 但有時唔出勢力?
守石 同張圖岩T
隨機,有時打成5 6張圖先肯出黎
我以為必出
我收咗廿件瓦 無一件+2 15c放返曬出去
考慮緊雙躲轉es 但好撚貴 但唔轉又好易死 依家得三千血 不朽cd就必定倒
新手想問咩叫聯盟?
3個月一次?
完左之後係咪乜都會冇哂 重新黎過?
問多樣我玩緊法術回音+火牆
普攻會出火牆...但係好易卡住動作其實係咪有咩技巧架?
三個月完左 會合併返哂落普通(永久盟)
再開新盟 當然係重新黎過
正常應該唔係用普攻?
應該係用力爆觸發?

如果好卡應該係攻速唔夠
呢期火牆個build比人炒到痴線
玩唔過
是但啦 反正我完全新手
見上邊啲人推 咪玩到爆哂主線先再諗
原來我on99冇用力爆
其實我搞唔清
Standard
Ultimatum
同hardcore
standard ult 都係聯盟
stamdard 係main 即係咩特色都冇(而家有嘅都有之前啲聯盟融入)
ult 就三個月 打完融入standard league

強行簡單解釋似係打game 配dlc 咁上下

hardcore 就一命 死左就冇

SSF 就=毒L 自己玩 冇market買賣
Standard 即係標準養老區 一世都係咁玩
你可以理解每三個月 會開一個挑戰聯盟 每次唔同主題加新玩法 同聯盟限定裝(標準區 無新玩法)
而每次新挑戰聯盟打到既野 都會係聯盟完結帶返哂落標準
咁你就可以勁過靜係留係標準既玩家
Ultimatum 係今次挑戰聯盟既主題

Hardcore 都一樣有標準同挑戰聯盟
只不過死一次就收皮
而hardcore玩家 係 同唔到一般玩家一齊玩
你可以理解大家唔同ser
玩弓比祭壇打到自閉
呢到係唔係冇人guardian

定係我樓上講dominating blow 時毒L 技冇人玩
明哂 多謝上邊兩位
隻驚真係好閪 好多野都冇教
隻game 出左都差唔多十年
而且咁多年既內容係累積
對新人極不友善

如果有心玩建議睇下編年史先 可以清楚返過往咁多個聯盟

利申 : 玩足咁多年既新手
Guardian 正火

失眠必玩
real 我甩左兩個season 花園同heist 就變左傻仔咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞