有無人會玩poe3.14

875 回覆
19 Like 10 Dislike
諗唔到既就去poe.ninja
將個snapshot較返去開季一星期
玩頭幾個多人玩既skill
因為開季大家都一定係玩啲又平又勁既賺左錢先
這雖然是遊戲 但可不是鬧著玩的
有咩build?
毒爆刺客 又平又高攻 生存差少少
之後仲可以轉coc
地雷都可以 不過會手抽筋
上巴哈搵下先
我就見hardcore呢堆頭一星期都多人玩
Occultist Vortex
Trickster Essence Drain
Inquisitor/Raider Blade Blast
Champion/Gladiator/Juggernaut Earthquake
之前既季玩過Trickster Essence Drain同埋Juggernaut Earthquake
覺得生存傷害都唔錯
不過新手唔建議近戰build
frost bomb真係好撚勁,woke cascade真係好撚op2次就爆死guardian,但係季季要打到a8真係好撚煩,明明已經夠哂打Uber elder秒殺4王但係要打a6 siris仲要季季加多啲拖慢你嘅野,我delve連掂都冇撚掂過
我季季league start都係ED trickster 無衰過 垃圾裝都可以end game
不過要禁兩粒掣 仲有gladiator EQ都係好野黎
同埋有樣想講比新手知
你可能睇完人地guide/video 覺得某某build/skill好撚型好勁 好高攻清圖好快
就走去跟 好多時會中伏 最後好快無玩 or even 無再玩隻game 唔係話人地個build係伏/誤導性 而係人地玩到咁好多時base on game knowledge同概念 而你新手好多時連currency有咩用都唔知 而有咩build係最閪穩陣同對新手無咁frustrated?
我會答你係可以拎黎玩SSF同hardcore既build 姐係全身垃圾裝都end game viable既build
當然其一原因係隻game對新手極唔友好同hardcore
玩左三年幾 十幾個FD得我同另一個brother仲玩緊
有咩好用插件?
poe中文圈D用字真係睇到眼都突撚埋
in game已經譯到成pat屎咁 仲要用埋堆單字abbr
又流派又bd騎騎呢呢

毒bfbb點玩都係咁上下 傷害來源係assassin 個poison duration stacking度
我玩嘅話會玩返unleash (釋放?) 而唔用spellslinger, 不過就變咗好多制禁
用筆/slinger其實都係奇奇怪怪, 要打第2下 上次trigger堆刀先落到地俾你爆 又用唔到cold iron point
同埋畫面花到睇唔到boss動作對新手可能都係一個問題
死得多會冇心機嘅不如去玩glad/champ
awakened poe trade/poe overlay

新手個時睇片玩
點知玩落死到on9又無傷害
有時連個build都開唔著
原來有1-2件核心裝你無係直頭玩唔到
真係要玩落先會知邊啲橙裝係可選用邊啲係冇咗個build就玩唔到,但係有一定認識之後就好易理解
咁玩地雷係咪會簡單啲同輕鬆啲?
係, 夠高輸出 不過生存機制得雙躲
核心裝係地雷杖
夠簡單冇腦 開荒都幾熱門
加上次刺客轉build易
天雷同冰川都無所謂?
呢個我反而睇手感
我個人偏好天雷多啲
如果你想懶啲 就將引爆地雷set做滑鼠左鍵
右鍵放地雷
都係用刺客?
低造價散步build
https://youtu.be/8vADOVPSPKU
刺客
昇華 破壞者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞