[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
同埋買個石頭號仲好,唔好首抽
攪清楚了 兩個新池全部人都唔會入常駐池
段文會將某啲人分開寫 係因為嗰條友之前無出過任何style
隻野係咪無人玩了?
純掛機多,長掛10-2-4刷HP

今次確定可2井全收
但抽完無感覺,為抽而抽咁
今次個pool 純粹得角色多
無乜邊隻有特色
最新個儲氣又點? 咪儲氣囉
好似エミリア個pool 咁
我搏抽中黑超用儲氣出SSSS
不如搏抽中ライザ
agger抽完有啲後悔

不過橙髮槍佬係okay嘅,我相信第日有關可以發揮。其他就得個大力無咩特別
機械人有 斬+突,威力B 先制
咪姐係又要抽,那有石
呢隻係咪set 錯或者解包解錯................
傷害S全體斬熱 扣13 (10) BP 但3LP?????

ファイナルストライク
属性:斬
威力:S
コスト:BP13/LP3
種類:攻撃
覚醒段階:◇◇◇/覚醒素材:
攻撃/遠/間接/敵全体 (斬+熱) 剣で全体攻撃する
lp即係回復招扣個樣野 一開波得十 扣左唔會加返
即係呢招出得三次
好似本身得6Lp,最少要淨1Lp

轉載自Con佬
不過又有威力S的斬+熱全體技「Final Strike(ファイナルストライク)」,原作中這招用一次武器便會壞掉,如今要扣LP3所以也只能用一次。
咁我講錯一開波唔係十 但唔會加返
雖然你咁好心答問題,但忍唔住講......點解會覺得我問咩係LP
我諗無人會玩過呢隻game而唔知咩叫LP 掛

其實我#184個問題係想討論
呢招技憑咩要扣3LP 咁撚多
而唔係問咩叫3 LP

對比下
S傷害全體技依加有7招,最低13BP可以出

新角呢招賣點係雙屬 熱斬+ 13BP (覺醒後10BP)
即係可以一開場就用,同上邊其他7招比較,
換句說話官方用咗3LP 去同3BP 換
但3LP 對非週回情況係好大既損失,好貴
如果囉去週回用,佢又無[First]
成件事變到唔上唔落咁
如果佢係SS全體/SSSS 單體 + [First] 我覺得就值既
其實我覺得呢隻野個賣點可能係技2 全體減傷特大
啱啱望多次先發現
佢1技係月光補血(1LP)
補咗2次血就出唔到3技
或者先出咗3技後就只可以補多1次血

被動技佢全部都係減傷
感覺佢個設計方針係類似OLG果D聖騎士
坦下補下血放Aura
最後手段放大招
如果係咁方向
佢3技 3LP打全體 + 全體補我覺得okay(反正只可以用一次)
立即變神角
依加咁設計好雞肋

望上去得機械人勁
唔記得試都市傳說抽添

睇落好似呢個pool都唔多吸引
應該都skip
skip +1
Skip +2
SF1 兩個都skip
圖同技都麻麻 抽唔落手
其實ライザ幾勁,不過如果打角夠又唔想追pool 真係唔值得搏
入唔倒mission報酬個版,有冇人都係咁

有bug ,尋晚10點開始已經係咁

但唔係全部人都係咁,睇彩數
原來係咁thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞