[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
唔想課,但又好想要白花...
我都想要海主娘 但5000石都唔平
海主有出場機會,但白花真係純抽黎放置
原來兩隻溫姐係晒依個pool 好似抵屌喎
你有冇3.0白花
差1.0,當年無抽,一周年allin 混池都唔中,心結黎
抽呢個都係志在d 券換角姐
佐賀都有得換真係幾正
仲有30幾日 慢慢諗下先
有3.0真係唔洗1.0
對你來講1.0唯一用途係掉朱古力波(AE 陽+降速)
但依加多咗好多降速角了
白花1.0我覺得一定要有,3.0無朱古力波會少咗好多上場機會,白花勁在可以全體降速同時間又可以補血
仲有兩張券有咩好換
利申: 已經換咗聖王1.0 聖王joe 2.0
考慮獨特性 可以諗諗人魚 有生命之雨
佐賀七妹開場全體魅
溫蒂尼2.0 全體降精神
人魚啦 唔使諗
日版贏左第三難度有SS武?

但開始唔夠打,而家d boss 閒閒地斬一下都過千 又識解debuff
真,下下過千唔識打

打完15去到高難度一已經過唔到
其實今次只要夠練度就會很輕鬆過到
我打魔女會係第6或第7回合先會消debuff,用聖王+海主娘提速之後用劍降知以免中混亂,降速1隻已夠,聖王劍用嚟輸出

打武士會每2回合消debuff,都係靠聖王+海主娘提速之後白花負責降速,其餘2隻負責穩定輸出
魔女romancing關比較難打,唔可以每回合降2個debuff同打武士一樣會消debuff(同打世界塔嘅神一樣降到某%就弱點看破),但係聖王+海主娘加速都係會被打中,反而今次打武士就過到romancing
終於過晒關,我呢個打法要靠運盡量要miss+聖王劍二技最好打4下

最近D 高難度全部都係呢個setting
佢預你HP1500-1600去打王,所以d 王係斬1000-1200 左右,等你有幾百hp 剩
但佢練角色大約1100-1200 開始慢落黎,你唔俾心機慢慢掛上去,就變咗入場秒殺
解debuff 問題係因為唔想聖王+debuff 打法玩晒 搞到全miss
結果又係玩死未封頂果批人
你隻女主角1681 HP........想問下你同隊其他幾隻角色HP 幾多?
你一日掛足24小時?
一隻1600 血都未有
而家主線上限去到幾多

8倍練功結束
魔龍公、魔海候、戰神 HP1700
最高戰力87500
嘩........覺得自己打唔贏好正常
純粹自Hight咋,有啲高難度我一樣打唔贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞