[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
好似幾好 全部關清一次之後掛下先
井左,不過未換,差海女同陰法
我都係 如果2揀1 點揀好
巴打,有冇人魚生命之雨ver?
我就換咗海女
雖然我有人魚(有生命之雨)
但人魚佢無單補 (當然,唔排除佢遲D 出)
呢隻マライア有齊生命之雨同單補
有時人魚俾人打死咗1-2下 會蝕咗出唔到第2次生命之雨
咁佢有單補至少可以救多1個角

新陰法係勁,但陰既攻擊角其實都唔少,所以我選咗海女
海女差支ss水槍就perfec 池
今次嘅新角全部都係下世代嘅角所以無話邊隻係廢,其實4隻都值得抽可用作代替舊角(戰神、綠毛、人魚)(露珠可有可無),呢5隻門神終於出人頭地(換世代嘅時間完全唔合理但好似無人理會)
有邊關可以快速自殺
直接唔用裝備好快死
討伐完無得再打 仲諗住刷晒先慢慢掛
我冇人魚 但我仲有3個限定幣未換 換海女就未必會換人魚了
而家官方咁出方都唔知點換好 綠毛好似吸引力又降低咗,而家淨係換咗白朱古力薔薇,其他到期再算
早知唔咁快抽呢個復刻大闇鍋
無計官方近排唔知咩事啲角&活動亂出,係完全無唸過下一步點做,隨時又有第四、第五彈活動(大決戰變成騙錢大行動)
其實壓制戰係咪打得幾萬同幾十萬都一樣都可以升到角色能力
0傷害都升到
近幾個池強度增加不少 攪到個大闇鍋用嚟補技用

第二彈角色補正值對比第三彈完全係唔同世代,而家係俾人個感覺好似被人騙。如果一早知道官方會突然提升角色補正值&下放部分主動技,我哋就唔洗咁快抽第一&第二彈甚至大闇鍋,按道理要更換世代應該係第一彈而唔係突然係第三彈改變,感覺官方開始搶錢因營收下降+活躍玩家下降。
至於彩石方面,官方應該一早打算有計劃第二彈壓制戰,但點解結算彩石日期係17而非24號就係官方可能無唸過原來咁少人玩咪係第二次急忙將彩石掉落數大幅提升&延長彩石結算日期以免被炎上。(純粹主觀意見,今次嘅活動&角色策劃係差過2週年)
隻game真係悶到飛起
齊左白金半年 蛋殼無用 地圖齊哂裝剩成萬張
s裝已經唔洗再刷
次次活動都係咁樣
所謂跌限角ss碎都刷左半年 但係永遠唔會到250張
set個假希望俾你 刷多幾年等刷到隻應該唔會再有用既角先定隻game執先?

角色抽黎抽去都係咁
制壓戰基本上白金齊都無刷既意義
為既就係半年一次既世界塔拎多幾百石
然後就係re完又re幾個鐘
用既角又係嘔心人
一係就海主 白花1.0 綠毛呢堆2周年大暗鍋角
一係就金史
一係就要復刻得一次 s海主活力之水

所謂希望新機制新玩法永遠無了期
所謂練功突8準備制壓戰就之後2日出新上限
所謂出joe 小丑女 又係等到第三彈都未有

唔記得仲有鬥高戰鬥力 專燈抽個兩三隻角練真係有咁好玩?
講真唔係貪隻game有auto派石多都唔知點忍
唔通真係re多幾次世界塔走去拎下垃圾角出黎打多幾次romancing咩
免費角其實應該係時候直接一次過復刻同2週年一樣,我等dark嘅全體突熱由復刻都等咗成3個月,城主直頭要復刻,但係唔知點解總未有任何消息。
刷白值我都刷到噁,原本刷完8倍養完角可以休息準備大決戰,點知壓制戰又要再養過,完全唔知官方急咩要加速養成進度,手動玩家練角嘅問題係完全未解決。
有冇新機制我係無咩所謂都係只有不斷地刷,但壓制戰boss關卡嘅獎勵完全唔引,限角碎片掉落率超低,我寧願普功練角算,否則1小時打得個20場但hp完全冇跳。
Twitter關注數又係一個大問題,將個目標定每新增1萬follow先送一個國際服嘅skin,但係國際服係冇任何要求直接送。
派超多石已經唔係呢隻game嘅優勢(每次抽都唔知官方係唔係識得讀心,到咗2.5週年係完全暴露咗出嚟),反而個遊戲性係完全無任何革新,只有係咁刷好似變咗作業式遊戲,同埋佢開pool時間愈嚟愈密,角色補正值突然由第2彈509%升到去第三彈540%,全體降知、生命之雨突然下放,之後又有更加強嘅新被動,搞到抽大闇池特別選綠毛&人魚顯得超尷尬,甚至浪費大家啲石去抽所謂舊世代嘅角。
所以我睇埋佢下一彈出咩角+活動先決定係唔係棄坑。(純粹主觀意見,歡迎自由討論)
唔記得咗講技書,加多咗可以換技書嘅途徑但係完全唔夠用,出超多新角但可以換到嘅技書不足以追到出新角嘅速度,搞到而家又回歸番新手時期唔夠技書用。
彩石應該會達成目標,但我相信係第一次壓制戰刷彩石嘅進度已經嚇走好多新手特別係休閒玩家。
2.5週年去到7月15號,隨時有第四甚至第5彈,但根本無理由要開超多彈,我怕真係為咗追營收先拖長2.5週年,希望唔好壓制戰完又有新pool,課完金之後一次過用哂係2.5週年&又要不停去練新舊角。
好彩我2周年個陣中哂海主 呀爸 綠毛
基本上呢家除左海主真係推之外其他暗鍋既都覺得還好
由5月尾等下十日又十日 已經第3彈
其實有無諗過佢真係無料到?

出角唔講補正 角色都亂咁黎
魔龍公>沙魯因>細佬>師傅
完全係微妙出完就算咁
呢家小丑女出埋
個陣突8練dark王者智力真係笑話 上限都升左2轉喇仲未出

其實佢有心引人認真玩
俾到盡佢咁悶同一個玩法 又懶得改
最最最最基本咪計全server總傷害派石
呢家咁個個都唔知咩事空裝入去

白值都唔知咩事
其實除左半年世界戰真係咁難
平時都真係唔洗練咁盡 最重要都係練技
雖說氣合 水祭 生命之雨都已經練到99無咩好練
技書還好 反而練達書我覺得唔夠
仲有練達真係加得好好好好慢
2.5周年完全無氣氛 次次生放好似睇佢道歉咁好無癮
之後轉個頭就公佈新pool就完
咁既情報量其實同平時無生放開pool有咩分別?
懶係野咁停server 咩update都無

等左半年都唔記得左隻game有咩唔同到
買完歌唔可以係game播真係超on9
無先制/delay既儲力技點周回呀講笑咩
休思招技3先制全體ss有鬼用咩都開唔到
睇下男主第1turn delay第2turn先制全體ss
抽野讀唔讀心就真係唔知
我一個帳有課過一個0課暫時都係有輸有贏
dark復刻完幾個月都唔肯出番隻免費真係唔似俾佢撚緊咁
其實都預左好難再有新野玩
好在真係掛機都玩到,掛慣左反而希望佢唔好再加好似龍蝦島呢d 要手動既mode

同上年6月營收對比就知道官方點解要突然提升補正值+勁快開新pool,可以見到課家玩家人數大幅下降,所以要拖長2.5週年嚟亂咁搾乾玩家啲石。
今次活動係完全無劇情,活動劇情已經好耐冇出,唔知官方係特登定係點樣,同埋突然出莫妮卡呢啲角又係亂咁出,唔知道細佬+joe去咗邊,出理啲唔係好關今次大決戰主題嘅角。
我係完全唔上裝備打,上個回覆講過唔可以同時間刷獎勵+練白值,否則係打超耐,我淨係知道完全無大決戰氣氛,變咗用嚟快啲死我要去練角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞