[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
新帳嘅問題只有唔夠錢,但回顧返舊帳反而慳咗好多石因抽咗唔少被人吹嘅角
被攻略誤導:冰劍男(10抽)、阿妹(30抽因同佐賀配合唔到去周回)、新舊詩人(170抽)
被某人誤導:戰神(井)、dark(50抽但冇免費嗰隻完全周回唔到&需要單體氣絕嘅情況較少)、忍者女+龍蝦(80抽因太少需要用到打周回)

今次活動復刻免費角我又係極度唔滿意用抽嘅形式因只要非洲就咩都無,免費dark&海主娘等要刷碎片係完全浪費時間
被某人誤導係咪指某佬

吹到要抽點知抽完無咩地方可以用到
好彩新號唔洗中伏,全部用完先知隻角係廢
我淨係需要補返魔龍公全體降器,其他例如雪哈拉、聖王劍之類要睇新本體先補廢事又有變態新本體(見到新嘅莫妮卡立即覺悟,復刻角係要最後先好抽)
前排無聊一睇見佢吹奏火鼠降精神
前幾彈吹到隻隻人權到joe又無哂聲
你唔講都懶得提佢
今年最易走漏眼真係金史
機械人以防萬一都抽左
後悔井左冰劍 休斯 妹妹
t260 艾米我直頭成個池skip左希望無事
有好多池睇返轉頭,真係無必要抽
偏偏當時又忍唔住走去抽

暫時覺得最運吉係休斯池

最值抽係 魔龍公 配 魔海侯 池
一拼埋去男女主先制全體ss度就知隻野垃圾
經歷過舊主帳嘅教訓+經驗:
1. 唔好直播完即刻抽,差唔多次次都井
2. 唔好係抽角前聽任何人嘅意見,相信自己令後來唔會後悔+減低中伏機率
3. 復刻角最好等新本體先抽
4. 週年祭要等轉世代先抽
5. 要等配技嘅角一律唔抽,廢事隻角未等到已經被取代
大家都可以參考,以免浪費啲石做埋晒啲無謂嘅野
啱,比較之下真係diu出聲

仲要休斯池只得佢一隻大獎(以當時角度計)

2.5男女主池3隻都有全體先制。
考慮埋自己會唔會花時間去爬塔/打高難度

唔係的話只追週回角都夠玩。
feel到巴打好大怨氣
高難度類想挑戰最好抽(對上金史魔龍公世界塔幾乎必用)
週回上位互換最好抽(魔戰傷害高過紅龍)始終可以方便幾個月
全體先制開始多可以睇情況決定
性能重覆最好睇定d(例如全體降知,火力差唔多連擊)
始終要再練過咪一口氣釋放晒出嚟,平時養埋啲話好勁點知冇咩機會出場,但係而家終於唔晒再見到佢哋
十抽中冰雪諗緊追唔追細佬好
上個pool突井有少少後悔
魔女又係井左
有關第一點

我一直懷疑好多game抽野有一個logic : 除咗會check你係咪「課到有課長」之外,佢地重會check 「每小時/每分鐘output」,即係免費抽既話,某段時間內只會容許出 X 隻pick up 角,免得一堆免費仔人人一隻咁樣永遠無人課

e.g. 即係你10個人玩 1小時內 只能出2隻pick up, 當有2個人抽到後,其他八個人一係課金抽,一係等其他時間,如果唔係都只會中門神

所以直播完/一開新pool 大家一齊湧去抽會難抽中d

p.s. 純個人感覺幻想 無證據
可以睇埋下一彈先抽,怕官方又出隻勁野
我抽Joe嗰時係咁中門神就知道肯定有問題
啱啱60抽中咗joe 收手,中埋條龍
細佬要井,中間出門神,另外兩隻新嘢出咗一次
連之前兩個池,要收埋一段時間儲石... 唔好出沙魯因
今個EVENT 完咗後 估佢應該出泳裝角
其實6月大部份Game 都會出6月新娘,但Saga 6月出咗2.5週年,所以估佢會改出泳裝
新細佬係好用過舊細佬,舊細佬回唔到bp就廢咗+不利於長期戰,我決定以新細佬為本體因較穩定可以3回全體攻擊+補正值高
泳裝太邪惡 又要俾返石頭佢
掛機係咁彈返出去真係好煩
我直頭掛到超嬲,完全理解唔到小丑女分身復活或被擊殺就要跳出去,搞到個新元素拎出嚟係同大家講記得要手動練功
好心佢咪搞咁多花臣 又唔係d 好玩既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞