[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
呢2隻我都有,但一樣卡205

要不停re game睇彩數,好攰
起碼試少幾百次 我試到放棄了

得金獅反擊唔夠做
唔齊角真係無咩心機打,又運驚
冇需要折磨自己 過唔到咪下次囉
我auto到百零關左右 停咗就算
上一次打到150關 岩岩入game睇 我今次係141關開始 即係冇得拎番1-140關D石?
送左俾你了
可能我自己拎左都唔覺
正確來講係要
齊角、角色練得夠、再靠運 3樣都要
我齊角但塔190 都過唔到
因為近半年太多角色 我幾乎全部都有抽
每隻都練 變咗練唔切
我又堅持唔掛機 每次event 幾千支水剩

睇返不同影片同網站攻略 190層
大家一樣角色
我果d得 1100 hp
人地影片果d 1500 hp
佢地聖王放2次buff,boss 就打唔到佢地
我放2次buff 全部角色都係一樣會被ae 打中全滅
我開始諗緊係咪應該要set 掛機
掛機game唔掛機
其實隻game真係24小時咁掛機 先追到高難度個啲活動
1500血都有機會秒既時候
1100血真係唔夠
不嬲開auto全手動
而我之前係連登saga post只係講咗句
「其實官方派咁多水,手動跟本消唔晒,擺明預咗你掛機」
之後就被道德撚屌我話掛機唔好咁多藉口 明明我由開ser玩到依加都未掛過機
我得王子有1400血
因為佢王者之劍刷得快
其他主要1100-1300不等
呢半年太多新角色 無乜點集中練

而且我本身係返工放枱面邊做野邊手動auto
但近半年調咗位 近GM房會被佢見到
所以刷少咗
其實iPhone 可以自動幫你禁

唔算掛機既
邊個屌你 呢隻驚有邊個唔用掛機
手動真漢子
唔用掛玩呢隻驚隻手會殘廢
隻game 啲能力值 唔掛機都唔知幾時先升到盡
已經唔記得,算啦
其實以前手動都勉強夠做
近排太多活動太多角色
見日本仔都話無癮 有引退潮
18/5 有生放送,應該開始黎料了
我習慣係起身開模擬器掛 掛到訓先熄game
一日掛12+hrs
我都見日本仔youtube有講

自兩週年起講真都幾失望,啲活動無新意又亂咁出 而家半棄狀態,再無咩玩就真係棄驚
有咁大分別咩 兩週年前後咪又係黎黎去去都係果d 野
雖然我都想多d 唔同野玩下
係有啲重複 所以hea 住玩 唔好辛苦自己
同埋D活動任務開始縮水, 近2次都唔送石, 改送白金卷, 金碎片, 有玩開都唔會缺依D, 所以少咗動力去玩

我自己覺得event 一浪接一浪好重重疊感,好疲憊
佢event 中間以前會free 返一二星期回氣
依加係set 到重疊
個感覺同「你老母見你讚佢隻湯好飲,佢就日日狂煲不停俾你飲」既feel好似

另外打boss 最躁係大家講既random技
同埋我feel 到
依加因為有虎穴陣
但我打boss 見佢好惡意
d boss 2動/3動永遠係delay
即係第1 動打你果陣你有虎穴陣效果
跟住你角色行動晒
boss 先第2/3動,你無晒虎穴陣加成硬食
咁.......我要個虎穴陣做咩?
虎穴陣果個真係好狗
仲要裝埋減速聖石都唔係下下防晒三下技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞