[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
啲機率超奇怪,我免費角暫時抽到4隻但係重複4隻
全體降知呢排出到無feel
綠毛其實都無咩招留得低
有毛二力唔覺得佢會再向降智方向走
可能練達神速/全體個招a
本體應該會勁
我覺得本體勁唔係最重要,反而係唔係雙屬更加緊要,始終純斬好易被取代,廢事要養成堆角,養雙屬等於同時養2隻
同意 依家冇雙屬一般唔考慮
除非有新技又非常特別就睇睇啦
《復活邪神 3》繁體中文版 8 月 19 日上市!《復活邪神 2》繁中版亦發表製作消息

https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=217573
呢幾日靜到無野講
聽日有新活動公告
因為個垃圾EVENT 搞到大家無心機
可以抖下仲好啦
真係綠毛
今次個skin真係好樣衰
今次終於有解包
味方生存者全体のBPを回復する( +1 )

又全體加bp
幾隻一齊用都咪話唔爽
幻魔綠毛出場先扣3LP....

望上去好似得綠毛勁,其他都好普通
我反而覺得3隻都一般, 綠毛先扣3LP已代表佢係周回角, 但唔知點解知補正值高(肯定唔會用佢降知, 可能氣絕用), 同時因減LP同被動1有衝突

第2隻用嚟打某些怪用所以泛用性極低

第3隻啲被動配合太奇怪, 唔係好知有咩用途
唔記得咗講今次3隻係靠運氣嘅角, 所以今次如果冇愛係完全可以pass (我肯定會pass因為已經感覺到抽完唔會有太多上場空間)
佢咁樣出怕唔怕俾人炎上
綠毛有少少古怪
如果莫妮卡未出嘅話綠毛都可以用嚟降知, 但而家隻綠毛要高輸出就要自減3LP, 搞到唔係好適合長期戰/打boss, 同時間被動1確率大回避, 降知又被莫妮卡/前夜祭劍角代替, 搞到隻綠毛定位超級尷尬

第二隻完全唔知有咩用, 見佢s角有攻防一體反而期待佢出坦嘅新本體代替尤利安

第三隻定位係坦/輸出?
反擊氣絕打世界塔會唔會有用?
呢排角色被動愈黎愈難睇
綠毛技3一開始用唔到要11bp
再次提醒如果自己運氣超差就絕對唔好抽, 今次嘅角太吃運氣+定位比較尷尬, 所以想抽人權角或唔夠石請pass (已經見到有位又吹今次隻綠毛)
可以睇左食評先,反正一個pool 有排都未完
就咁睇隻坦勁喔
一路坦一路加bp一路全體反
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞