[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
唔會吸引到新玩家玩,見佢2.5週年前夜祭嘅問題係完全未解決,唸住有新野玩點知又係壓制戰,老玩家都開始停唔順,官方整係識得一直送石,但無考慮過玩家係想要新玩法、新劇情。2.5週年係毫無新意,只係不斷強調我哋會送好多石但一開始刷彩石已經出問題
2.5周年情報:史上最多石
係咁多
見到唔嬲就奇
半年前已經講緊齊白金聖誕係咁刷金碎啦
隔左5 6個生放仲講緊派遠征劵
講笑咩
有得揀我都空裝練角啦
唔通自high場場刷200萬咩
不過其實練角都無咩意思
都無新野玩要追上限
快啲死咪可以同時刷多啲彩石
咁點解要練1800hp
完全唔知官方點解要不斷提升白值上限值,可能怕我哋唔勤力打壓制戰刷彩石咪強行提升,但又無新高難度關卡
差啲唔記得咗講復刻,2.5週年剩係得一個udx復刻池但已經係第三彈(大闇池唔計)
可能同我地講個2關模擬戰就係2.5周年高難度呢
定係制壓戰為白金劵打70萬?
定係要自己手痕試下打300萬?
我覺得今次2.5週年大決戰嘅最大問題係完全冇決戰氣氛,純粹同以往壓制戰同一個模式,只係第二次變咗打boss,但又要同時練功+刷彩石,所以咪見到小丑女愈打愈慢+自殺流出現

其二,係完全無任何新劇情講大決戰,純粹變咗為咗石而去不斷刷,冇玩過舊作+主線真係唔知發生咩事特別係新手

其三,官方想吸引新手,但又無為新手提供養成支援,8倍練功關卡新手係完全過唔到,跟住未練完又趕住去打壓制戰,唔同2週年有時間俾新手慢慢上手(因今次2.5週年嘅策劃太差先有太多野講,絕對唔係惡意批評)

第二彈嘅泥國同第三彈嘅大劍對比

效果極大直接增傷30%,我完全理解不能
放心下一隻會係樣水著無甲泥劍
又要準備抽

最近真係純掛機無野做
屌我覺得好有可能
最驚佢又出埋哂啲變態被動+又下放主動技,同埋隨時而家一個星期一個新pool

我見twitter留言全部唔係分享自己打幾多傷害就係抽蛋結果,無咩人真係理會大決戰其實自己做咁咩剩係狂刷打boss+又練功,官方咩新功能都冇加&遊戲性毫無改善點知都大賺一筆
唔洗被動技啦,個泥劍露樣大波比堅尼已經有人抽
唉俾你講中
從今次第三彈都知道官方無吸取亂咁出角嘅教訓,所以而家好難估到佢會出咩
我反而覺得官方不如認真搞好個活動+寫劇情,唔好再頻繁出新角+拎派石做擋箭牌嚟留住玩家
等9月定3周年好
唉由2周年等到呢家
2周年制壓 戰神 魔龍公 心諗算
到之後沙魯因出到咁已經覺得唔對路
再之後細佬 師傅無啦啦咁樣出udx
真係課唔落手
沙魯因個次真係好突然咁出

完全浪費咗個大Boss嘅吸引力
如果今次出boss嘅角俾我哋抽係完全無問題,但出莫妮卡嗰堆門神真係唔知想點,同時間又強行轉世代,搞到第一、二彈嘅地位超尷尬,就係因為認真玩呢隻game先慢慢發現隨咗送超多石+冇 pay to win就完全無突出嘅優勢

如果官方肯跟返個主題出再配合劇情就完美了,我記得自從新年活動之後除主線外係冇任何新原創劇情
唔講唔記得呢堆倒數
上個月螺旋食白果, 今次中兩隻,差隻海盜
隻沙魯因萬眾期待 聲勢係薄弱一啲 用嚟交數用
一眾門神如果冇明顯提升 又係冇人會抽
依加基本上所有角色都係expect 佢1.0 + 2.0先係完全體
Boss 類角色更加,第一隻基本上都係做下樣
我反而驚官方拖住唔出boss另一個風格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞