[I/A]Romancing Saga Re:universe 浪漫傳說 (14)暗黒のUDX吸石祭

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
呢堆關我留返半年後打
原來可以上到千7 我上到165x已經換第二隻練
我最高果隊都少成萬戰力
要掛幾耐同一隊先升到
以8倍活動為例,佢寫HP上限可到1600
係呢個數字上仲可以練多100 , 即是1700
裏能力+40Hp不計算在內
即是最盡可以練到1740HP
靠今次8倍練咋,練得最癲係格雷
差8Hp就到頂,不過佢本身戰力唔夠高
所以HP練到爆都入唔到我Top 5

未抽,想補呢4隻

有白花3.0、七妹雙刀果隻、佐賀綠毛、尤利安拎黎新陣型過高難度用

七妹想補補血技,另一個池都有,但頭炮5000後面又無野補
睇錯,七妹補血果隻得一個池
我係24小時養48隻去到hp1610就停,超過呢個血只有幾隻

我覺得七妹同尤利安都唔值得換

想要白金七妹補血,唯有努力刷白金券去抽
好想要新個隻女主
計漏左隻海主
海主必換吧,無代用。

綠毛我都覺得必需換,但驚嚟緊會出新本體同時又有呢招全體降知,我會等到限期前先換佢返嚟
無S海主,換唔換?
換!機會難得,最多只係欠一招補血技
新個隻係需要降知嘅關卡係必定用佢,打boss用單體降知%較高,同時減25%傷&補血令生存能力大增,我打魔女靠佢回血+降知,用全體降知反而好快死
開頭唔睇好今個Pool , 而家愈睇愈有用
睇下甩唔甩到先,唔想咁快就井
綠毛嘅全體降知打boss係較難成功降到(知力太低),反而用前夜祭隻劍可以唔洗靠聖王或海主娘提升知力直接可以自己一個降知
老爸如果有2.0, 3.0就可以繼承2.0招技三同男主一齊打3連擊,要實測用過先知到個用處,反而國際服魔改隻聖王劍,但台仔都唔打算抽,個個淨係掛住隻卡特

20抽扑中咗,仲要打孖嚟
打咁多場romancing關我發覺只有細佬超難打,一降能力就下回合弱點看破,全體打人勁痛,我係用尤利安坦住贏
你可能錯過咗個pool機率奇低嘅時候抽,我見唔少人抽勁多連都係咩到無包括我,抽白金反而點到會去到5%
我早幾個Pool都抽得好差

換少隻
我煩惱緊有前夜祭隻降知仲洗唔洗換決戰綠毛

膽就係換朱古力白花,另外三隻心水:決戰綠毛 玄武 T260 溫泉珍尼 最終皇帝女

好難揀
4bp 全體降智真係好吸引
呢個我覺得出哂2.5週年既pool先再諗都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞